Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Explore a new era of J.K. Rowling's wizarding world.

Naast een spectaculaire beestenjacht door de straten van New York is deze spin-off een aangename uitbreiding op het nog altijd tot de verbeelding sprekende Potter-universum.
play

6,8 details

  • 133 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigd Koninkrijk

1926. Newt Scamander heeft net een wereldreis afgerond, waarin hij op zoek ging naar magische wezens. Op weg naar huis, maakt hij een tussenstop in New York, waar per ongeluk een paar magische beesten uit zijn toverkoffertje ontsnappen. Aan Newt de taak hen weer te vangen, voordat het bestaan van de toverwereld aan de dreuzels onthuld wordt.

Regie
David Yates
Cast
Johnny Depp, Colin Farrell, Ezra Miller, Eddie Redmayne, Zoë Kravitz, Ron Perlman, Jon Voight, Katherine Waterston, Gemma Chan, Samantha Morton, Carmen Ejogo, Dan Fogler, Alison Sudol, Lasco Atkins, Joelle Koissi, Jenn Murray, Kamil Lemieszewski, Sam Redford, Tim Bentinck, Cinta Laura Kiehl, Ronan Raftery, Christine Marzano, Attila G. Kerekes, Sean Cronin, Tristan Tait, Matthew Sim, Peter Breitmayer, Cory Peterson, Tom Clarke Hill, Faith Wood-Blagrove, Elizabeth Moynihan, Flor Ferraco, Lucie Pohl, Scott Goldman.
Release
16.11.2016
Release NL
17.11.2016
Release DVD
29.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: David Yates | Cast: Eddie Redmayne (Newt Scamander), Katherine Waterston (Porpentina Goldstein), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Alison Sudol (Queenie Goldstein), Colin Farrell (Percival Graves), Carmen Ejogo (President Seraphina Picquery), Samantha Morton (Mary Lou Barebone), Ezra Miller (Credence Barebone), Johnny Depp (Gellert Grindelwald), Jon Voight (Henry Shaw Sr.), Ron Perlman (Gnarlack) e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2016

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Met de verfilming van de tweede helft van The Deathly Hallows in 2011 leek het einde van een tijdperk te zijn aangebroken, waarin vele millennials verknocht raakten aan de avonturen van de jonge tovenaarsleerling Harry Potter. Na enkele literaire uitstapjes naar andere genres - onder haar eigen naam en het pseudoniem Robert Galbraith - besloot Rowling toch weer leven in het Potter-universum te blazen. Eerder dit jaar met het korte verhaal en bijkomstige West End-toneelstuk The Cursed Child, nu ook op het witte doek met de start van de spin-offreeks Fantastic Beasts and Where to Find Them, waarvoor Rowling zelf het script voor haar rekening nam. Gelukkig is er in de tussentijd nog niks van de magie verloren gegaan, want van meet af aan voelt de terugkeer in de bekende toverwereld al als een warm bad.

Voor een nieuwe franchise die uiteindelijk maar liefst vijf films zal moeten beslaan, lijkt het bronmateriaal - een kleine encyclopedie vol fabelachtige wezens - op het eerste gezicht vrij summier. Een belemmering is dat echter niet, aangezien het Rowling des te meer vrijheid geeft om met de schrijver van het boek, de rondreizende zoöloog Newt Scamander, aan de slag te gaan. Aanvankelijk komen we niet veel te weten van de mysterieuze dierenvriend die met een merkwaardige koffer vol verrassingen in het New York van de jaren twintig aan land stapt. Behalve dat hij vroeger van Zweinstein werd afgetrapt en enkele banden heeft met een aantal bekende personages. Wanneer zijn meegereisde beestenentourage echter op hol slaat, krijgt Scamander het al snel aan de stok met de plaatselijke Dreuzels en het Magische Congres van de Verenigde Staten.

videotrailers & clips

alle artikelen (65)

Fantastic Beasts and Where to Find Them Nieuwsberichten