'Fantastic Beasts'-filmreeks definitief van de baan laat regisseur David Yates doorschemeren

'Fantastic Beasts'-filmreeks definitief van de baan laat regisseur David Yates doorschemeren

Regisseur David Yates kan eigenlijk niet duidelijker zijn over eventuele terugkeer: "zeg nooit nooit".

De acht films in de Harry Potter-filmreeks wisten gezamenlijk bijna $8 miljard op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's en verkopen nog altijd voor miljarden aan merchandise. Hoe anders ging het met de Fantastic Beasts-prequelfilms.

In 2016 verscheen de eerste film. Fantastic Beasts and Where to Find Them moest de start zijn van een vijfluik gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2001 met 128 pagina's van J. K. Rowling.

Drie Fantastic Beasts-films
Na de eerste film ging het bergafwaarts met de ontvangst en de bioscoopomzet. Verleden jaar bleek de derde film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore een te grote teleurstelling en nu meldt regisseur David Yates dat de reeks "on hold" staat en hij laat blijken dat deze ook niet wordt afgerond.

"Weet je dat ik in 2005 aan Potter ben begonnen? Het is een geweldige reis geweest, en de laatste film, The Secrets of Dumbledore, hebben we tijdens de pandemie gemaakt, vóór het vaccin," zei Yates tegen Deadline. "Dus we maakten die film zonder vaccins, en het eiste zijn tol, het was een zware rit om alles bij elkaar te krijgen."

Klaar
"Het was een lieve groep mensen met wie ik heb gewerkt, en ik hou van ze allemaal, maar we hebben geen gesprek meer gehad sinds we klaar waren," voegde de filmmaker eraan toe. "Het ging eigenlijk zo: 'Laten we de reeks gewoon parkeren zodat we er een tijdje klaar mee zijn'. Maar zeg nooit 'nooit', maar ik ben wel enthousiast om door te gaan..."


Heel verrassend mag dit bericht niet meer komen, aangezien Warner Bros. al een reboot heeft aangekondigd voor televisie, vermoedelijk voor op de streamer HBO Max. Wanneer de serie verschijnt is nog onduidelijk.

Bekijk de afbeeldingTOEN HET NOG 2016 WAS
Harry Potter spin-off 'Fantastic Beasts' bestaat nu uit vijf films!


NieuwsFilm

meest populair