Algemeen

Harry Potter spin-off 'Fantastic Beasts' bestaat nu uit vijf films!

En nieuwe beelden..!

door Bram de Groot om 14:34 in Algemeen
Volgende maand verschijnt Fantastic Beasts and Where to Find Them in de bioscoop. De film is gebaseerd op het 128 pagina tellende gelijknamige boek van Harry Potter-schrijver J. K. Rowling. Toen de verfilming werd aangekondigd werd duidelijk dat Warner Bros. er een trilogie van zou gaan maken en nu heeft Rowling onthuld dat het daar niet bij blijft.

Tijdens een groots opgezette Facebook Live Q&A-evenement liet Rowling weten dat de franchise is uitgebreid tot maar liefst vijf films. "Ik kan één ding zeggen, we hadden wat script-sessies en we wisten dat het één film zou worden. Dat wisten vanaf het begin. We hadden wel een trilogie in de planning, aangezien we wisten dat er meer dan één film zou gaan komen. Nu kan ik denk ik wel zeggen dat ik het voldoende uiteen heb gezet en dat we nagenoeg zeker van zijn dat er vijf films verschijnen." En nog twee Tweets:

Het tweede en derde deel staan gepland voor 16 november 2018 en 20 november 2020. De kans is groot dat het vierde en vijfde deel in november 2022 en 2024 verschijnen. Mocht het succes zo groot zijn, dan is het niet ondenkbaar dat Warner Bros. de productie versnelt.

Hieronder de speciale IMAX Fan Event Featurette, waaruit onder meer blijkt dat Fantastic Beasts and Where to Find Them links legt met Harry Potter-films. Daarna volgt het bijhorende affiche.


23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

haertel

Avatar

5 films over één boek dat uit 128 pagina's bestaat? Ik snap er geen hout van..

Muufley

Avatar

5 films voor één boek? De Hobbit behandeling. Leuk, geeft al direct veel vetrouwen.

Chris23

Avatar

Ze hebben dus veel vertrouwen in die film.
Ik hoop ook dat ie leuk word.
Ik heb de hele Harry Potter serie helaas moeten missen omdat ik Daniel en die jongen met dat rode haar niet kon uit staan.

TheMorry

Avatar

@Airbender je hebt gelijk. Het is gewoon net zoals een schoolboek. Het is geen Harry Potter verhaal oid.

van wiki: "Het boek beschrijft de geschiedenis van magie-zoölogie (de zoölogie van magische dieren) en geeft gegevens over magische dieren van de hele wereld"

Dus Muufley, dit is dus niet hetzelfde als De Hobbit. Dit verhaal word een originele verhaal. Dus ik zie het probleem niet echt. Rowling is zelf betrokken bij het schrijven van het stript. Dus de bedenker van de Harry Potter universum schrijft een verhaal dat bestaat uit 5 films. Enige overeenkomst tussen het boek en de films zijn de locaties waar de wezens bevinden.

Dus ongeveer over 8-10 jaar zijn deze 5 films af. Dan kan WB beginnen met het 8ste HP verhaal te verfilmen in een trilogie. Waarom een trilogie? Simpel, het toneelstuk zelf is al 5uur lang, dat zijn dus al 2 films van 2,5uur. Daarnaast een film kan grootser opgezet worden dan een toneelstuk.

Na de 8ste film vond ik het jammer dat het over was. Dus ik ben blij dat we meer films krijgen gebaseerd op de HP universum.

benjamin

Avatar

TheMorry "Waarom een trilogie? Simpel, het toneelstuk zelf is al 5uur lang, dat zijn dus al 2 films van 2,5uur. "
Zo simpel zijn zo'n zaken niet, het ene medium is ook het andere niet.

Master Of Films

Avatar

Dus ongeveer over 8-10 jaar zijn deze 5 films af. Dan kan WB beginnen met het 8ste HP verhaal te verfilmen in een trilogie.

Hoho. Eerst nog The Adventures of Hermione Granger trilogy met Emma Watson maken voordat ze oud en niet meer aantrekkelijk wordt.

benjamin

Avatar

Airbender "Klopt, met film kun je veel meer laten zien door de mogelijkheden die je niet hebt bij theater, dus het kan zelfs langer duren bij film."
Dan zie je het toch omgekeerd, ik had het meer over essentiële verschillen tussen beide vormen waarbij film vaak minder tijd zal vragen.

esteban

Avatar

Tjah, ik kan de bovenstaande reacties wel begrijpen als het artikel maar de helft van de informatie bevat. ;) Rowling is blijven schrijven aan dit project, de films zijn dus niet allen gebaseerd op dit éne boek. Er komen allerlei nieuwe dingen bij kijken ... En waarschijnlijk wil dat dus zeggen dat we nieuwe verhalen rond Fantastic Beasts mogen verwachten in boekvorm. Met dat verschil dat de hele wereld ze nog niet gelezen heeft bij 't verschijnen van de film.

Darthmar

Avatar

Ziet er naar uit dat we Grendelwald (??) krijgen te zien. De voorganger van Voldemort als het gaat om slechte tovenaars.

benjamin

Avatar

Airbender "Wat zijn de essentiele verschillen?"
Met essentiële verschillen bedoel ik gewoon dat elk medium een andere manier heeft om verhalen te vertellen. Het feit dat bijvoorbeeld een film nog gemonteerd wordt en film een visueel medium is, maakt dat je verhalen op een ietwat andere manier gaat vertellen en dat ook de pacing niet altijd op eenzelfde manier kan beoordeeld worden. Dus simpelweg eenzelfde speelduur overhouden is in mijn ogen wat kort door de bocht.

Waar jij op doelt, dat bepaalde zaken mogelijk zijn in film die niet in theater kunnen, klopt uiteraard ook, maar dat gaat meestal over technischere beperkingen en die vragen niet altijd overdreven veel extra tijd.

nietselam

Avatar

Neeeeeeeeee, waarom geen 6 films?!!

PerryHetVogelBekDier

Avatar

Erg jammer dit, Rowling zelf kan natuurlijk niet stilzitten en Warner probeert het natuurlijk uit te buiten door zoveel mogelijk films te maken. Dat komt de kwaliteit zeker niet ten goede..

benjamin

Avatar

Airbender "Nu overdrijf jij ook. Als je een verhaal op een "ietwat" andere manier vertelt, zal dat ook niet overdreven minder tijd kosten. Dat een film gemonteerd wordt zal geen verschil maken. En nee, niet alleen technische beperkingen spelen een rol, maar ook locatie."
Ook locaties zie ik niet direct een gigantisch verschil in speelduur opleveren.

Maar verder blijf ik erbij dat een verhaal in een ander medium vertellen echt wel verschillen zal opleveren qua duur die wel eens groter kunnen zijn dan je zou denken.

benjamin

Avatar

Airbender "Vind ik ook. Met film kun je meer vertellen waardoor het langer kan duren."
Geef dan eens een paar concrete voorbeelden...

benjamin

Avatar

Airbender "Het belangrijkste is dat het gaat om Harry Potter, waar de visuele aspecten van belang zijn. CGI bijvoorbeeld kan (bijna) niet met theater. En de Harry Potter films hebben veel CGI die veel tijd in beslag namen (in de films)."
Dat is dus exact wat ik bedoelde met die technische beperkingen - ja, qua effecten is meer mogelijk in film dan in theater maar een effect vraagt op zich niet bijzonder veel tijd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair