Algemeen

Bioscoop releases week 40

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe releases.

door FilmTotaal op 03.10.2013 om 17:22 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Gravity (2013)


Gravity vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet. Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut (Bullock) over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde. Een andere overlevende (Clooney) neemt het allemaal niet zo serieus.

Rush (2013)

Regie: Ron Howard

De film, geschreven door de Britse scenarist Peter Morgan (The Queen, Hereafter), gaat over drievoudig formule 1 kampioen Niki Lauda die in 1976 een grote crash maakt. Na een aantal weken herstel komt hij weer terug en hervat hij de concurrentie met zijn rivaal James Hunt (Hemsworth).

Don Jon (2013)


Don Jon (Joseph Gordon-Levitt) is verslaafd aan porno en een echte player. Hij heeft nooit problemen gehad om een mooie vrouw te scoren, totdat hij Barbra (Scarlett Johansson) ontmoet. Barbra is een idealistische vrouw, die op zoek is naar de ware. Jons passie voor Barbra dwingt hem om een oogje dicht te knijpen ten opzichte van hun verschillen. Dat is totdat hij Esther (Julianne Moore) ontmoet, een vrouw die hem beter begrijpt dan hij zelf.

Buitenkampers (2013)

Cast: --

Documentaire die de ervaringen belicht van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië buiten de jappenkampen verbleven. Meest waren dat Indische Nederlanders. Zij hadden het moeilijk met overleven in een land, ook hun land, dat zich onder leiding van de Japanse bezetter en de Indonesische nationalisten in toenemende mate tegen alles keerde wat Nederlands was, en dat waren en bleven zij. De keerzijde van hun relatieve bewegingsvrijheid buiten de kampen was hun kwetsbaarheid voor de Indonesische nationalisten. Het begon met pesterijen en eindigde met de moordende pemoeda's in de bersiaptijd. Eén en ander vond uiteindelijk na 1949 zijn vervolg in een uiterst moeilijke beslissingen over de keuze tussen het koude vaderland aan de Noordzee en het vertrouwde moederland waar ze echter niet meer welkom waren.

Jasper & Julia en de Dappere Ridders (2013)


Justin is een onhandige jongen die graag een ridder zou zijn. Zijn vader wil echter dat hij een advocaat wordt net als hij. In het koninkrijk vindt namelijk een revolutie plaats waardoor ridders plaats moeten maken voor bureaucraten. Geïnspireerd door het verhaal van zijn dappere grootvader Sir Ronald, besluit Justin toch om zijn droom waar te maken. Onderweg ontmoet hij de pittige meid Talia en de magiër Melquiades.

Chez Nous (2013)


Het gezellige café Chez Nous is de thuisbasis van een bijzondere groep vrienden. Als de baas van het café in het ziekenhuis belandt, is het aan de vrienden om het draaiende te houden. Maar zij komen er snel achter dat er enorme schulden zijn, en dat het op het punt staat gesloten te worden. De moed zakt hen in de schoenen, maar dan krijgen ze van een crimineel een mooie optie om het café te redden. Ze moeten een grote juwelenkraak tijdens de Gay Pride plegen.

Michael Kohlhaas (2013)


In het zestiende eeuwse Cévennes woont een paardenhandelaar, met de naam Michael Kohlhaas, een gelukkig leven met zijn gezin. Maar als een heer hem onrechtvaardig behandeld, zet hij een leger op en zet hij het land in vuur, om zijn rechten te herstellen.

Dummy Jim (2013)

Regie: Matt Hulse

Meer dan 50 jaar geleden stapte de dove James Duthie op de fiets en reed van zijn Schotse vissersdorp naar de poolcirkel en weer terug. Waarom? Daarom. Hulse werkte twaalf jaar aan deze visuele mix van documentaire en fictie.

Ook nog deze week:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MrThedorkknight

Avatar

Don Jon en Gravity kijk ik wel op DVD. De rest interesseert me niet zo.

Banned

Avatar

Spijtig dat Don John en Gravity hier nog niet draaien... Dan maar eerst Prisoners en Het Vonnis gaan kijken die ook al iedere avond draait op de een of andere manier.

benjamin

Avatar

Banned "Spijtig dat Don John en Gravity hier nog niet draaien... Dan maar eerst Prisoners en Het Vonnis gaan kijken die ook al iedere avond draait op de een of andere manier."


Avant-première noemt dat dan, maar elke dag avant-première is voor mij zo ongeveer hetzelfde als zeggen dat hij draait. Prisoners moet je zeker gaan bekijken, heb ik een tijdje geleden gezien (in jawel, avant-première) en is dik de moeite.

Robintje

Avatar

- Gravity ;
- Don Jon ;
- Rush.

Allen wil ik ze zien, ik wacht wel op de BR uitgaves.

Banned

Avatar

benjamin "Avant-première noemt dat dan, maar elke dag avant-première is voor mij zo ongeveer hetzelfde als zeggen dat hij draait. Prisoners moet je zeker gaan bekijken, heb ik een tijdje geleden gezien (in jawel, avant-première) en is dik de moeite."


Wss omdat Kinepolis Film Distribution de film uitgeeft en zijn eigen bioscoop complex voortrekt. Heb de soundtrack van Prisoners vandaag in de auto gehoord. Ben zeer benieuwd. Mss dit weekend samen met Het Vonnis wil zien of ik gelijk heb en Jan verheyen eens anders dan anders wil doen en zijn hoofdpersonage op het einde schuldig bevonden wordt.

NieuwsFilm

meest populair