Biopic 'Pelé' vindt hoofdrolspelers

De voetbalkoning krijgt eigen film, die in 2014 verschijnt.

De acteurs Vincent D'Onofrio (Men in Black), Rodrigo Santoro (300), Diego Boneta (Rock of Ages), Colm Meaney (Get Him to the Greek) en Seu Jorge (City of God) spelen belangrijke rollen in de biopic Pelé van regisseursduo Michael en Jeff Zimbalist, bekend van de biopic The Two Escobars (2010). Uiteraard zal het drama inzoomen op het leven van het legendarische Braziliaanse voetbalwonder Edson Arantes do Nascimento, beter bekend onder zijn bijnaam Pelé.

In zijn carrière won Pelé vele grote prijzen, waaronder driemaal het WK met het Braziliaans elftal. Mede dankzij deze drie wereldtitels, zijn enorme talent, beheersing van alle onderdelen van het spel en mentaliteit wordt Pelé door velen als de beste voetballer aller tijden gezien. Pelé maakte in zijn hele carrière 1208 doelpunten, waarvoor hij slechts 1363 wedstrijden nodig had. Na zijn carrière zette hij zich in voor vele goede doelen en werd hij een belangrijk persoon bij de FIFA.

De titelrol wordt onder meer gespeeld door Kevin de Paula, die Pelé speelt in de leeftijd 13-17, en Leonardo Lima Carvalho, die de 10-jarige Pelé zal spelen.

De voetbalgrootheid zelf treedt op als uitvoerend producent en de opnames zijn op 30 september in Brazilië gestart, zodat het resultaat ergens in 2014 in de bioscoop te zien kan zijn. Een mooie video over Perla Negra (De Zwarte Parel) / o Rei do Futebol (De Voetbalkoning) zie je hieronder:



NieuwsFilm

meest populair