Regisseurs gevonden voor de 'Angry Birds' film

Fergal Reilly en Clay Kaytis nemen de verfilming van de populaire app voor hun rekening.

Rovio Entertainment heeft aangekondigd dat de geplande verfilming van het spelletje Angry Birds zal worden geregisseerd door Fergal Reilly en Clay Kaytis. De heren hebben al de nodige ervaring met animatie maar maken met Angry Birds wel hun regiedebuut. De 3D CG animatiefilm, gebaseerd op Rovio’s waanzinnig populaire app, had al een scenario van Jon Vitti.

Mikael Hed, de grote man bij Rovio, is enthousiast met de aanstelling van het regisseursduo: "Ik ben zeer blij dat Fergal en Clay met ons gaan werken gezien hun ervaring. Ze zijn twee van de meest getalenteerde jongens in de animatie-industrie en ik weet zeker dat we met hen een geschikt team kunnen opbouwen waarmee we het verhaal van Angry Birds op een leuke manier kunnen overbrengen."

In de game Angry Birds schiet je vogels met behulp van een katapult richting verschillende bouwwerken, met daarop groene wezens die veel weghebben van varkentjes. Elke kleur vogel heeft een andere specialiteit en het is de bedoeling om alle varkens af te maken. Dit kan bereikt worden door de bouwwerken af te breken, waardoor er een soort domino-effect ontstaat.

De film staat gepland voor de zomer van 2016.



NieuwsFilm

meest populair