DVD releases week 41

Met deze week o.a 'The Croods' en 'Texas Chainsaw 3D'.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Croods (2013)


Een holbewoner van de oude garde moet zijn familie leiden door een verdwijnend prehistorisch landschap, op zoek naar een nieuw thuis. Naast de problemen met de afstervende omgeving, krijgt de familie ook nog eens gezelschap van een zorgwekkend moderne holbewoner, wiens ruimdenkendheid nogal botst met de traditionele instelling van onze held.
Bekijk de afbeelding

Texas Chainsaw 3D (2013)


Heather Miller, haar vriend Ryan en nog twee vrienden reizen naar Texas, waar Heather een erfenis moet ophalen omdat een familielid van haar is overleden. Eenmaal aangekomen ontdekt Heather dat bij deze erfenis ook een neef hoort. En deze neef luistert naar de naam 'Leatherface'...
Bekijk de afbeelding

Trishna (2011)


De film is gebaseerd op het boek Tess of the d'Urbervilles van Thomas Hardy. Het verhaal, dat zich voornamelijk in het moderne India afspeelt, richt zich op de liefde tussen rijkeluiszoon Jay (Ahmed) en de minder welvarende Trishna (Pinto). De relatie is door deze enorme verschillen vanaf het begin gedoemd te mislukken.
Bekijk de afbeelding

Admission (2013)

Regie: Paul Weitz

Admission gaat over een vrouw die werkt bij een middelbare school, waar ze aspiranten toelatingsexamens afneemt. Als ze een oude schoolvlam, de rol van Rudd, tegenkomt, gaat ze binnen de kortste keren overstag en begint een affaire met hem.
Bekijk de afbeelding

The Odd Life of Timothy Green (2012)


Een gelukkig stel krijgt te horen dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Daarom besluiten ze hun kinderwens in een doos te stoppen, die ze in hun tuin begraven. Wat ze niet hadden kunnen hopen gebeurt, ze krijgen het kind waarvan ze alleen maar konden dromen.
Bekijk de afbeelding

The Sapphires (2012)


'The Sapphires', dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over een viertal Australische Aboriginal meiden (Deborah Mailman, Jessica Mauboy, Shari Sebbens en Miranda Tapsell) die op een avond worden ontdekt door een talentenjager (O'Dowd). Met zijn hulp worden ze een meidengroep die doorgaat als de Australische variant op de Supremes.
Bekijk de afbeelding

Curse of Chucky (2013)


In 'Curse of Chucky' rouwt Nica (gespeeld door Dourifs dochter Fiona) om haar moeder die onlangs zelfmoord heeft gepleegd. Ze krijgt haar zus over de vloer om haar te helpen. Zij neemt haar dochter mee en die heeft een roodharige pop genaamd Chucky bij zich. Plotseling vinden er enkele brute moorden plaats in het huis, waarna Nica begint te vermoeden dat de pop er iets mee te maken heeft. Chucky heeft enkel als doel om de klus te klaren waar hij twintig jaar eerder mee begonnen was en niets kan hem hierbij tegenhouden.
Bekijk de afbeelding

Die Kinder vom Napf (2011)


Documentaire over schoolkinderen in het Zwitserse bergdorp Napf, die dagelijks zo'n tien kilometer naar school moeten lopen.
Bekijk de afbeelding

Ginger & Rosa (2012)


Ginger en Rosa (Fanning en nieuwkomer Alice Englert), twee tienermeisjes in het Londen van 1962, zijn onafscheidelijk. Ze spijbelen, discussiëren over religie, politiek en haarstijlen en dromen over levens die verder reiken dan die van hun huiselijke moeders. Maar dan gaat de Koude Oorlog over in de seksuele revolutie en begint de dreiging van de nucleaire holocaust serieuze vormen aan te nemen, waardoor de vriendschap tot een abrupt einde komt.
Bekijk de afbeelding

Frits & Franky (2013)

Regie: Mark Punt

Wat doet een mens wanneer een koffer vol misdaadgeld bijna letterlijk op z'n hoofd valt? Het teruggeven, het overhandigen aan de politie of het zo snel mogelijk uitgeven? Frits en Franky zijn rijk en dat zal de wereld geweten hebben!
Bekijk de afbeelding

Do Not Disturb (2012)

Regie: Yvan Attal

Jeff duikt onverwachts om 2 uur 's nachts op bij zijn jeugdvriend Ben. Sinds hun studietijd zijn ze elk hun eigen weg gegaan. Jeff is nog steeds de wildeman, minnaar, kunstenaar en de eeuwige zwerver die nooit is gestopt met het ontdekken van de wereld. Ben daarentegen is gaan samenwonen met de knappe Anna. Ze hebben een huis gekocht in de buitenwijken en zijn bezig met gezinsuitbreiding. Maar zijn rustige leventje wordt verstoord door Jeff, vooral na een wild feest tot in de vroege ochtend, waarbij ze in een dronken bui een besluit hebben genomen dat hun hele leven op zijn kop zal zetten.
Bekijk de afbeelding

Oh Boy (2012)


Niko is bijna 30, ziet er goed uit, maar heeft nog absoluut niets met zijn leven gedaan. Op zekere morgen komt alles echter in een stroomversnelling: vriendin, vader, geld, studie... zelfs een kopje koffie bestellen lijkt onmogelijk te zijn geworden in het vriendelijke Berlijn.
Bekijk de afbeelding

Die Wand (2012)


Martine Gedeck speelt in Die Wand - een verfilming van de gelijknamige roman van Marlen Haushofer - een vrouw die door een onzichtbare wand plotseling wordt afgesloten van de buitenwereld. Ze is alleen met haar angsten en wordt geconfronteerd met de onvermijdelijke, fundamentele vragen van het leven. Geleidelijk aan lukt het haar zich te vestigen in haar nieuwe wereld, in harmonie te leven met de natuur en vriendschap te sluiten met de dieren om haar heen. Die Wand is een drama over de ultieme ervaring van eenzaamheid die beleefd wordt als je de laatste persoon op aarde bent.
Bekijk de afbeelding

The Last Elvis (2012)

Regie: Armando Bo

In de unieke wereld van imitators in Buenos Aires is Carlos "Elvis" Gutierrez een gescheiden zanger met een jonge dochter genaamd Lisa Marie, die hij maar zelden ziet. Carlos heeft zijn leven altijd geleefd als de reïncarnatie van Elvis Presley. Als hij de 42-jarige leeftijd bereikt, de leeftijd waarop Elvis stierf, lijkt de toekomst voor Carlos leeg. Een onverwachte gebeurtenis zorgt er voor dat hij een moeilijke beslissing moet gaan nemen in zijn 'echte wereld', een wereld die hij nog maar amper lijkt te kennen.
Bekijk de afbeelding

I, Anna (2012)


Een noir thriller vertelt vanuit het perspectief van een femme fatale, die valt voor een detective die de leiding heeft over het onderzoek naar een moordzaak.
Bekijk de afbeelding

The Attack (2012)


Amin, een Israëlische chirurg van Palestijnse afkomst, heeft zich nooit met het conflict tussen de beide volken willen bemoeien. Tot er op een dag een bom afgaat in het centrum van Tel Aviv. Amin behandelt de slachtoffers en gaat na een uitputtende dag naar huis. Zijn vrouw is niet thuis en midden in de nacht wordt Amin in allerijl teruggeroepen naar het ziekenhuis. Zijn vrouw is omgekomen bij de aanslag en het blijkt dat ze de aanslag gepleegd zou hebben. Vanaf dat moment is zijn leven niet meer hetzelfde. Amin probeert achter de drijfveren van zijn vrouw te komen. Zij heeft zich net als hij altijd zeer terughoudend opgesteld en leek politiek en religieus ongeïnteresseerd. Tijdens zijn zoektocht wordt hij geconfronteerd met de donkere kanten van de mens, de kracht van het fundamentalisme en de onzichtbare krachten van de haat.
Bekijk de afbeelding

Wild Bill (2011)


Na een gevangenisstraf van acht jaar wordt Bill Hayward voorwaardelijk vrij gelaten. Hij keert terug naar huis, naar zijn zoons van elf en vijftien jaar oud, die zijn verlaten door hun moeder en volledig op hun zelf zijn aangewezen. Onwillig om vader te spelen, is een liefdeloze Bill vastbesloten om verder te gaan met zijn nieuwe leven. Hoewel Dean, de oudste jongen, een baan heeft weten te vinden en een vader probeert te zijn voor zijn jongere broer, komen ze door de komst van Bill toch onder de aandacht van de sociale dienst. Dean dwingt zijn lamlendige vader om te blijven en zo te voorkomen dat de jongens uit huis en onder toezicht worden geplaatst. Bill besluit met tegenzin één week te blijven. Ondanks dat hij zelf nooit door iemand is grootgebracht sluit hij snel vriendschap met zijn zoon Jimmy. Door deze nieuwe band begint Bill te beseffen wat hij gemist heeft.
Bekijk de afbeelding

City Rats (2009)


De film gaat over acht mensen, die allen in hun eigen persoonlijke crisis zitten en wier levens op één of andere wijze met elkaar verbonden blijken te zijn. Een man treft voorbereidingen om een einde aan zijn leven te maken door van een dak af te springen, totdat hij in de gaten krijgt dat op een aangrenzend gebouw een andere man met hetzelfde bezig is. Samen realiseren ze zich dat er andere manier moet zijn om uit de problemen te raken. Een kunstenaar, ook in de misère, vindt zijn inspiratie in de prostituee die naast hem woont; haar medewerking eist echter zijn tol. Ergens anders, neemt een homoseksuele man zijn doofstomme broer (ook homo) mee door de straten van Soho om hem te helpen om voor het eerst in zijn leven seks te hebben. Dan is er een schimmige man die probeert de moeder van een spoorloos verdwenen oude vriend te helpen, om hem terug te vinden.



NieuwsFilm

meest populair