Guillermo del Toro over toekomstige projecten ‘Crimson Peak' en 'The Book of Life'

Ook spreekt de regisseur nog eens zijn wens uit om zijn eigen filmversie van Roald Dahls 'The Witches' te maken.

Tijdens zijn promotietour voor de dvd en blu-ray release van Pacific Rim heeft regisseur Guillermo del Toro zich uiteraard ook even uitgelaten over zijn andere projecten. Zo schreven we al wat over Pacific Rim 2, maar Del Toro wedt op meerdere paarden. Zo kunnen we onder meer uitkijken naar zijn R-rated spookhuisfilm Crimson Peak.



Verder wil Del Toro nog steeds zijn eigen versie maken van The Witches van Roald Dahl. De regisseur is er al heel erg lang mee bezig, maar het balletje ligt momenteel bij Warner Bros.

"The Witches hoort bij Warner Bros. en ik begin er elke keer weer over. Ze zeggen dat ze interesse hebben, maar er gebeurt niets. Felicity “Liccy” Dahl heeft mijn script inmiddels gelezen en ze zei onlangs dat dit het beste scenario van een Roald Dahl boek is dat ze ooit heeft gelezen. Ik ben er twee jaar mee bezig geweest. Het maakt me niet uit hoe ver ik ervoor moet gaan, ik wil deze film gewoon maken."

Tot slot produceert Del Toro The Book of Life, een animatiefilm over Manolo, een jongeman die wordt verscheurd door zijn eigen wensen en de verwachtingen van zijn familie. Voordat hij zijn pad kiest, gaat Manolo op een geweldig avontuur waarbij hij in drie fantastische werelden met zijn grootste angsten wordt geconfronteerd. De regie is in handen van Jorge Gutierrez en de stemmen worden ingesproken door o.a. Channing Tatum, Zoe Saldana, Christina Applegate, Ice Cube, Ron Perlman en Danny Trejo. De Nederlandse release vindt plaats op 8 oktober 2014.



NieuwsFilm

meest populair