'Highlander' reboot vindt nieuwe regisseur

In de nogal onervaren Cedric Nicolas-Troyan.

Het leek allemaal niet heel hoopvol meer voor de geplande Highlander-reboot. Regisseur Jose Carlos Fresnadillo stapte eruit, en niet veel later volgde ook beoogd hoofdrolspeler Ryan Reynolds. Dat stemde niet hoopvol, maar nu mag dat weer herleven. Summit Entertainment heeft een vervanger gevonden voor Fresnadillo.

Nu zal Cedric Nicolas-Troyan plaatsnemen op de regiestoel. Het wordt, blijkens zijn IMDb pagina, zijn debuutfilm. Eerder werkte hij als visual effects supervisor, aan Snow White and the Huntsman (waarmee hij een Oscarnominatie in de wacht sleepte), en was hij Second Unit Director voor die film.

”Ik werk al sinds de zomer aan mijn pitch voor de film, en toen ik het goede verhaal had gevonden, had ik een meeting met de oorspronkelijke producer, en hij vond het geweldig,” vertelde Nicolas-Troyan in een interview over zijn aanstelling.

”De eerste film kwam uit toen ik een tiener in Frankrijk was, en het is een van mijn favoriete films van die jaren. […] Mijn eerste reactie was, net als die van iedereen: echt? Moeten we een remake maken? Maar toen las ik het script,” vertelde hij.

Het scenario waarnaar hij refereert is dat van Art Marcum en Matt Holloway. Regisseur Nicolas-Troyan voegt daar zelf nog enige extra zaken aan toe, al weten we niet zeker wat. Als alles volgens planning gaat, vinden de opnames volgend jaar plaats.



NieuwsFilm

meest populair