Noomi Rapace speelt 7 (!) verschillende rollen in ‘What Happened to Monday?’

De actrice (Prometheus, 2012) mag aan de bak in de nieuwe film van Tommy Wirkola, de man achter 'Hansel & Gretel: Witch Hunters'.

Noomi Rapace maakte de afgelopen jaren behoorlijk wat stappen door na haar uitstekende rol in de Millennium-trilogie gevraagd te worden voor blockbusters als Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) en Prometheus (2012). Nu staat haar weer een nieuwe uitdaging te wachten. De actrice gaat zeven verschillende rollen spelen in What Happened to Monday?, de nieuwe film van regisseur Tommy Wirkola (Hansel & Gretel: Witch Hunters, 2013).

De film speelt zich af in een overbevolkte gemeenschap waar het niet is toegestaan om meer dan één kind te hebben. Rapace speelt zeven zussen, een zevenling, die zich schuilhouden om terdoodveroordeling te voorkomen. Als één van de zussen verdwijnt, is het aan de overige zes om haar te vinden. Het scenario van Max Botkin kwam in 2010 op de zogenaamde Black List van populaire ongepubliceerde scripts terecht.

Wirkola legde uit hoe hij bij Rapace is terechtgekomen, terwijl de rollen in eerste instantie voor een man waren bedoeld.

“Hoewel de rollen eigenlijk zijn geschreven voor een man, besefte ik me plotseling hoe moeilijk het is om zeven verschillende personages neer te zetten. Ik keek op den duur niet meer naar het geslacht en ben ervan overtuigd dat Noomi de juiste keuze is”

Er is nog geen releasedatum bekend.

NieuwsFilm

meest populair