Samuel L. Jackson wederom in een Stephen King verfilming

Hij tekent voor 'Cell' en krijgt net als in '1408' John Cusack als tegenspeler.

Na 1408 (2007) gaan Samuel L. Jackson en John Cusack wederom samen in een Stephen King verfilming spelen. Cusack had eerder al getekend voor Cell, en nu komt het nieuws naar buiten dat ook Jackson in de film te zien zal zijn. Ook Richard Saperstein, de producent van 1408, keert terug.

In Cell, door King gepubliceerd in 2006, wordt gesuggereerd dat mobiele telefoons onze dood kunnen betekenen. Er is sprake van een verschrikkelijke apocalyps waarbij een mysterieus signaal van een mobiele telefoon zich als een virus heeft verspreid. Dit zorgt ervoor dat mensen in naargeestige monsters veranderen. Cusack speelt Clay Riddell, een tekenaar uit New England die op zoek gaat naar zijn zoon terwijl de wereld naar de gallemiezen gaat. Jackson krijgt de rol van Tom McCourt, een ingenieur en voormalig soldaat die samen met Clay uit Boston probeert te vluchten.

De plannen voor een verfilming van Cell bestaan al een tijdje. Eli Roth werd een tijdje genoemd voor de regie, maar hij liet het na een tijdje aan zich voorbij gaan. Inmiddels is Tod “Kip” Williams (Paranormal Activity 2) aangesteld om te gaan regisseren en hij zal gebruiken van een script van Stephen King en Adam Alleca.

De opnames van Cell beginnen waarschijnlijk in januari. Er is nog geen releasedatum bekend.



NieuwsFilm

meest populair