Voorlopig laatste film met Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger is voorlopig voor het laatst terug op het witte doek. In de re-make van de Jules Verne-klassieker 'Around the World in 80 Days', speelt de huidige gouverneur van Californië een Turkse prins. Een rol die ver ligt verwijderd van de actierollen waarmee de Oostenrijker bekend is geworden.

Prins Arnie is een playboy die is behangen met juwelen en onwelkome avances maakt naar schaars geklede buikdanseressen. Een rol die Schwarzenegger op het lijf lijkt te zijn geschreven, sinds de Republikein vorig jaar van ongewenste intimiteiten werd beschuldigd. Hij verontschuldigde zich daar toen publiekelijk voor en werd alsnog de nieuwe gouverneur.

De acteur had zijn kiezers gezworen dat hij niet meer in nieuwe films te zien zou zijn. Maar de rol van Turkse prins had Arnold net gefilmd, voordat hij besloot de politiek in te gaan. Bij de grote première van de film, waar Jackie Chan en Steve Coogan de hoofdrollen in spelen, schitterde Schwarzenegger afgelopen weekend door afwezigheid.

'Around the World in 80 Days' opent in Nederland op 12 augustus.



NieuwsFilm

meest populair