Eerste blik op voetbalbiopic 'Pelé'

Gehele leven van het voetbalwonder wordt verfilmd.

Hieronder zie je een eerste foto uit de film voetbalbiopic Pelé van regisseursduo Michael en Jeff Zimbalist, bekend van de biopic The Two Escobars (2010) en met namen als Vincent D'Onofrio (Men in Black), Rodrigo Santoro (300), Diego Boneta (Rock of Ages), Colm Meaney (Get Him to the Greek) en Seu Jorge (City of God).

Op onderstaande foto, die The Hollywood Reporter plaatste, staat de jonge acteur Leonardo Lima Carvalho, die Pelé speelt in de leeftijd van 10 tot 13 jaar, voetballend met een bal van sokken in de straatjes van Bauro in Sao Palo.

Ergens in 2014 en waarschijnlijk rond het Wereldkampioenschap in Brazilië in de bioscoop.



In zijn carrière won Pelé vele grote prijzen, waaronder driemaal het WK met het Braziliaans elftal. Mede dankzij deze drie wereldtitels, zijn enorme talent, beheersing van alle onderdelen van het spel en mentaliteit wordt Pelé door velen als de beste voetballer aller tijden gezien. Pelé maakte in zijn hele carrière 1208 doelpunten, waarvoor hij slechts 1363 wedstrijden nodig had. Na zijn carrière zette hij zich in voor vele goede doelen en werd hij een belangrijk persoon bij de FIFA.



NieuwsFilm

meest populair