Late night show Alec Baldwin twee weken van de buis

Hij koos wel heel onhandige scheldwoorden.

MSNBC heeft de nieuwe talkshow van Alec Baldwin twee weken geschorst. De acteur is sinds 11 oktober op de televisie te zien in de show, maar kwam in opspraak toen TMZ afgelopen donderdag een video van de acteur postte. Daarin schold hij een fotograaf uit.

Daarom besloot MSNBC de show tijdelijk te cancellen. De reden daarachter ligt in de scheldwoorden die Baldwin gebruikte. ”MSNBC heeft de boodschap gegeven dat gebruik van de anti-homoseksuele scheldwoorden consequenties dragen en dat het belangrijk is een hoge standaard te hebben in een tijd dat LGBT mensen te maken hebben met extreem geweld en extreme pesterijen.”

Baldwin zelf, die vanaf 29 november weer zijn show mag presenteren, bood zijn excuses aan. ”Het was niet mijn intentie iemand pijn te doen met mijn woordkeuze. Het spijt met echt. Woorden zijn belangrijk en ik begrijp dat, en zal de mijne voortaan beter kiezen. Wat ik zei en deed deze week, toen ik mijn familie probeerde te beschermen, was beledigend en onacceptabel. Gedrag zoals dit ondermijnt de rechten, die ik steun, en waar hard voor gestreden is. Ik begrijp dat Up Late vanavond en komende week niet te zien is.”



NieuwsFilm

meest populair