Samuel L. Jackson wellicht terug voor 'Die Hardest'

Krijgt John McClane in het zesde deel weer hulp van Zeus Carver, zijn maatje uit 'Die Hard: With a Vengeance' (1995).

Het was al bekend dat er wordt gewerkt aan Die Hardest, alweer de zesde Die Hard film waarin John McClane (Bruce Willis) wederom de wereld moet zien te redden. Fox huurde Ben Trebilcook in om het script te schrijven. Laatstgenoemde sprak onlangs met WhatCulture en gaf het een en ander prijs over de nieuwe sequel. Trebilcook zei het volgende:

Wat kan ik zeggen? Ok, zonder teveel weg te geven kan ik zeggen dat McClane door de Nakatomi Corporation wordt uitgenodigd in Tokyo vanwege zijn heldhaftigheid in de eerste film. Hoewel hij hier en daar natuurlijk wel wat hulp krijgt, staat McClane er over het algemeen alleen voor, zoals het hoort. McClane is een inmiddels gepensioneerde, uitgeputte cowboy. Hij is niet onoverwinnelijk, geen James Bond. Dat vind ik zo interessant aan Bruce's personage, hij heeft geleden.

Maar nu het belangrijkste. Trebilcook zou van plan zijn om Zeus Carver, die in Die Hard: With a Vengeance (1995) werd gespeeld door Samuel L. Jackson, te herintroduceren in het zesde deel.

Ja, ik heb Zeus Carver voor Samuel L Jackson in het script verwerkt. Zoals ik al zei doet McClane het meeste in z'n eentje, maar je kunt Zeus niet negeren. Hij heeft een grote rol gespeeld in McClane's leven. Ze hebben veel meegemaakt samen en het zou logisch zijn als ze elkaar nog spreken.

Wat vinden jullie? Kan Jackson de franchise weer van een beetje pit voorzien?



NieuwsFilm

meest populair