DC heeft grote plannen met 'Aquaman'

Het personage krijgt een volledig nieuw ontwerp, zodat een film of serie mogelijk wordt.

Uit een artikel van Variety blijkt dat DC grote plannen heeft met zijn superheld Aquaman. Het personage bestaat al een jaar of zeventig, maar het is nooit gelukt om een film of televisieserie rond het personage op te bouwen. DC en Warner Bros. willen daar verandering in gaan brengen. Aquaman moet een update krijgen, zodat een film of televisieserie tot de mogelijkheden behoort.

In het artikel van Variety spreekt DC Entertainments chief creative officer Geoff Johns over het personage. ”Het personage heeft prioriteit voor het bedrijf,” vertelde Johns. ”Ik twijfel er niet aan dat het een van de bekendste superhelden is.”

Johns werkt al drie jaar aan een update van het personage in de stripboeken en gelooft dat de oceaansetting van de strips bijdraagt aan de aantrekkingskracht ervan. ”We vinden elke dag nieuwe gebieden in de oceanen. Hij is net zo buitenaards als een wezen van een andere planeet.”

Om die reden wordt er dan ook hard gewerkt aan nieuwe personages die Aquaman omringen. Er komen nieuwe slechteriken, hulpjes en het personage krijgt een betere personaliteit. ”Hij moet meer worden dan een glimlachende man die op de rug van een zeepaard rijdt.”

DC heeft voor de komende maanden dan ook al verschillende nieuwe verhalen over Aquaman op de planning staan. Zo behoort een crossover met de Justice League tot de mogelijkheden. ”Hij is een personage waar we veel over nadenken,” concludeerde Johns.

De afgelopen tijd zijn er veel geruchten geweest over Aquaman. Hij zou ofwel een eigen film krijgen, of zijn opwachting maken in de mogelijk geplande Justice League-film. Hieronder een video van de serie Entourage, waarin Vincent Chase (Adrian Grenier) in een fictieve film van James Cameron de rol van Aquaman speelt.



NieuwsFilm

meest populair