HBO-miniserie gebaseerd op Stanley Kubricks 'Napeleon' vindt mogelijk regisseur

Baz Luhrmann is de belangrijkste kandidaat.

Toen hij in Frankrijk was in de rol van jurylid van het Filmfestival van Cannes, kondigde Steven Spielberg aan het niet verfilmde scenario van Stanley Kubrick over Napoleon Bonaparte in een miniserie te veranderen. Nu lijkt het erop dat Spielberg een regisseur voor dat project gevonden heeft: Baz Luhrmann (The Great Gatsby). Er is nog geen deal gesloten, maar de onderhandelingen zijn onderweg. De miniserie zal gemaakt worden bij HBO.

Al sinds 1971 probeerde Kubrick zijn film gemaakt te krijgen. Het was zijn passieproject, eentje waar hij jaren van onderzoek in had gestoken, en vele versies voor het scenario had geschreven. Bij elke studio waar hij aanklopte noemde hij het de ”beste film ooit gemaakt”, maar omdat het te duur was maakte niemand de film.

Overigens is Luhrmann niet de enige die interesse heeft in een film over de Franse Keizer. Warner Bros. heeft onlangs Rupert Sanders groen licht gegeven voor een film over Napoleon. Verder is dit niet de eerste keer dat Luhrmann een historisch project maakt. Eerder zou hij met Leonardo DiCaprio een film over Alexander de Grote maken, maar die strijd verloor hij van Oliver Stone.

Er is nog geen datum bekend waar HBO op richt. Toch is de kans groot dat de productie volgend jaar al van start gaat: de zender staat bekend om zijn snelle werkwijze.



NieuwsFilm

meest populair