Fox maakt nieuwe versie van 'Murder on the Orient Express'

Ridley Scott en Simon Kinberg gaan het project overzien.

De Orient Express komt weer op stoom. Ridley Scott en Simon Kinberg gaan het beroemde boek van Agatha Cristie uit 1934 opnieuw verfilmen voor Fox. De studio kocht de rechten op het boek Murder on the Orient Express, dat al in 1974 tot een Oscar-winnende hit gemaakt werd.

Mark Gordon zal de film samen met Scott en Kinberg produceren. Er zijn nog geen scenaristen voor de film gevonden. In het boek volgen we de bekende detective van Cristie, Hercule Poirot. Hij onderzoekt de moord op een passagier in een trein die vanuit Istanbul vertrekt.

Het boek werd direct een klassieker, en in 1974 verfilmd. Daarin speelde Albert Finney de rol van Poirot. Bekender is de rol van Ingrid Bergman, die de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol won. Verder was de film in totaal zesmaal genomineerd.

De Orient Express, die tegenwoordig niet meer rijdt, ging op- en neer tussen Istanbul en Parijs. Het is onduidelijk of Fox de film zich wil laten afspelen in de tijd dat de trein wel nog reed, of in een film die zich in het heden afspeelt.



NieuwsFilm

meest populair