James Cameron over verhaal komende 'Avatar'-films

Hij vergelijkt ze met de Godfather saga.

Het is net bekend dat de drie Avatar-vervolgen in Nieuw-Zeeland opgenomen zullen worden. Nu spreekt James Cameron over zijn aankomende monsterproject.

”We gaan veel nieuwe omgevingen en wezens in Pandora zien. In het begin dacht ik naar andere planeten binnen hetzelfde zonnestelsel te gaan, maar dat bleek niet nodig te zijn,” vertelde Cameron. ”Het Pandora dat we hebben is een fantasieland dat veel mensen de komende decennia bezig gaat houden, zo zie ik het althans.”

Vervolgens ging hij in op de berichten dat Avatar 2 zich onder water af zal spelen. ”Dat zit er zeker in. Maar het klopt niet dat de film zich volledig onder water afspeelt. Er zijn wat onderwaterscènes en scènes aan het wateroppervlak, die te maken hebben met de inheemse oceaanculturen, maar die spelen zich in alle drie de films af.”

Ook zullen we ditmaal een minder sterke focus zien op Sam Worthingtons Jake Sully. ”Het was erg Jake-gecentreerd. Zijn verhaal, gezien door zijn ogen. We zullen dat wat meer spreiden naarmate we verder komen. Het wordt echt het verhaal van zijn familie, de familie die hij op Pandora ontwikkelt. Vergelijk het maar met een familiesaga als ‘The Godfather’.”

De eerste vervolgfilm komt in December 2016 uit, gevolgd door een tweede vervolg in december 2017 en een derde in december 2018.



NieuwsFilm

meest populair