POLL: De films van Alfred Hitchcock

Welke Hitchcock-klassieker weet jij aan te wijzen?

Na een heel jaar vol met POLLS over de meest bekende regisseurs richt de laatste regisseur-POLL van 2013 zich op misschien wel de aller grootste regisseurs aller tijden: Alfred Hitchcock.

De Britse filmmaker, die in 1980 overleed wist gedurende 50 jaar heel wat klassiekers op te leveren, zowel via stomme films als geluidsfilms. In het genre 'thriller' wist hij het meest op te vallen en leverde onder meer klassiekers op als Rebecca (1940), Rear Window (1954), Dial M for Murder (1954), Vertigo (1958), Psycho (1960) en The Birds (1963). Opvallend genoeg wist hij als regisseur - ondanks vijf nominaties - nooit een Oscar te winnen. Alleen het voor elf Oscars genomineerde Rebecca wist een Oscar te winnen voor Beste Film. Foreign Correspondent (1940), Suspicion ( 1941) en Spellbound (1945) werden in dezelfde categorie genomineerd. In 1968 werd hij onderscheiden met de Irving G. Thalberg Memorial Award, die hij in ontvangst nam met slechts enkele woorden: "Thank you... very much indeed.".

Het zou te uitgebreid worden om zijn hele carrière van het begin tot eind te beschrijven, dus we houden het in dit geval vooral bij de POLL. Hoogstwaarschijnlijk zijn er maar weinigen die zijn gehele - of bijna gehele - oeuvre hebben gezien, dus zie deze POLL vooral als eentje voor de echte Hitchcock-fan. Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
online survey



NieuwsFilm

meest populair