Poll

POLL: Jouw favoriete (moderne) acteur

Ga je voor een grote ster of toch een wat afwijkende naam?

door Bram de Groot op 05.01.2014 om 21:54 in Poll
Afgelopen jaar zoomden via de FilmTotaal-POLLs veelal in op bekende regisseurs en hun curriculum vitae. Dit jaar krijgt regelmatig een acteur of actrice een POLL. We vangen dit jaar aan met een POLL waarin we vragen naar jullie favoriete moderne acteur.

Hieronder zie je een lijst met acteurs die voor tussen ca. de jaren 70 en ook zeker de afgelopen jaren verdienstelijk in films te zien zijn geweest. Klassieke(re) acteurs als Paul Newman en Peter O'Toole staan dus niet in deze lijst. Uiteraard is het onmogelijk om alle acteurs mee te nemen, dus mocht jouw favoriete acteur er niet tussen staan, kies dan voor de optie 'Mijn favoriet staat er niet bij.... ' en laat een reactie achter op de gebruikelijke plaats!

Succes met stemmen!
polls & surveys


77 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Ik wou eigenlijk stemmen op Daniel Radcliffe, maar dit staat niet in het rijtje :(!

Brein8998

Avatar

Mijn favoriet zit er niet bij: Martin Freeman

benjamin

Avatar

Moeilijke poll met zo'n grote keuzelijst. Ik heb uiteindelijk gestemd op DiCaprio - misschien wel de interessantste acteur van het moment.

dablidov

Avatar

Daniel Day-Lewis, for sure :D

Kijk alleen al naar z'n palmares

Gangs of New York
There will be blood
In the name of the father


M'n 2e keuze is Leonardo DiCaprio, voor z'n rollen in Titanic, Shutter Island, J. Edgar en Inception.

3e keuze
Clint Eastwood, Need I say more ?

Moviemagic

Avatar

Er staan hele sterke kandidaten tussen, maar ik wilde toch stemmen op john travolta. En die staat er niet tussen.

MichaelDouglas

Avatar

Mijn all time favorite acteur is Michael Douglas..... ooit kreeg ik eens een video band van de film A Perfect Murder voor mijn verjaardag en sinsdien ben ik grote fan. Heb ook al zijn films op dvd.
Andere acteurs waar ik ook altijd de films van koop zijn Will Ferrell en Steve Carell. Maar Michael Douglas is toch echt mijn favoriet!

Angelater

Avatar

Onmogelijk dit }:

johnwayne

Avatar

Mijn favoriet staat er wel tussen, Clint Eastwood. De beste is Leonardo DiCaprio.

Maar ik mis namen zoals Mark Wahlberg, Vin Diesel, Dwayne Johnson en Bradley Cooper

Evermind

Avatar

Moeilijkkkkk.....

JamesBond

Avatar

Gekozen voor Harrison Ford Smiley face DiCaprio staat op nummer 2.

Galido

Avatar

Gekozen voor Kevin Costner... De enige voor het moment :D Kon niet kiezen en bij hem bleef ik de eerste keer bij het lezen van zijn naam iets langer twijfelen.

Ik vind het jammer dat het meteen zo een lange lijst is! Ze hadden het beter opgesplitst vind ik... Maar kom, als je die namen ziet, veel grote acteurs en dan staan er nog een hele hoop niet op.

FilmMaster

Avatar

Het was wel moeilijk kiezen tussen Brad Pitt en Christian Bale, vind hun infeiten even goed, heb toch op Christian Bale gestemd.

DuncanIdaho

Avatar

Tom Hanks. Een acteur die elk genre aan kan.

bose

Avatar

Erg lastig. vroeger was ik blind voor deniro gegaan zijn oude werk is geniaal maar tegenwoordig acteert hij op de automatische piloot. nu voor de underdog Phillip Seymour Hoffman gegaan. hij zal niet winnen op ft winnen alleen de populaire acteurs

sonnycorleone

Avatar

Favo moderne acteur! Wat 'n domme poll!

Juvefan

Avatar

Bij twijfel tussen Jack Nicholson en Leonardo DiCaprio toch maar voor Jack Nicholson gegaan. Wel mooi om te zien dat Leo zo gewaardeerd wordt. Ik ben zelf ook groot fan.

ValarMorghulis

Avatar

Geen Mads Mikkelsen ? Mijn stem is zonder twijfel gegaan naar Gary Oldman, zijn acteer werk is gewoon meesterlijk! (Vooral in The Fifth Element en Leon)

Secret1994goesFilm

Avatar

Leonardo Dicaprio Smiley face
Maar Craig,Ford,Crowe,COnnery,... zijn ook goed :P

tk1989

Avatar

Hmmm Bale, DiCaprio, Gandolfini, Phoenix of Hoffman :S Bijna niet te doen dit, maar toch maar voor Bale gegaan omdat ik nog geen slechte film van hem heb gezien (maar ik vrees voor Out of the Furnace)

Bilbo

Avatar

Moeilijk lijstje, maar uiteindelijk voor Gary Oldman gegaan. Wat die man kan.... fantastisch!

SilentF0rce

Avatar

Wat een leuke poll!
Erg lastig, maar uiteindelijk gekozen voor DiCaprio omdat hij zo veel verschillende rollen kan spelen zonder dat je denkt dat DiCaprio, DiCaprio speelt.

Brad Pitt is wat mij betreft runner-up, maar er staan zoveel acteurs bij die gewoon altijd goed spelen.

Brein8998

Avatar

Doe volgende keer een POLL over welke film je het meest naar uit kiijkt in 2014

Jonathancrane

Avatar

Paul Giamatti, Sideways is nog steeds me favoriete film aller tijden.

SanneWinchester

Avatar

Ik had op Cillian Murphy of Benedict Cumberbatch gestemd, maar die staan er helaas niet bij. verder valt Edward Norton toch wel in het lijstje favoriete acteurs bij mij.

Roeltje

Avatar

Brein8998 "Doe volgende keer een POLL over welke film je het meest naar uit kiijkt in 2014"


Dan gaat The Hobbit TABA waarschijnlijk winnen :}

Brein8998

Avatar

Roeltje "Dan gaat The Hobbit TABA waarschijnlijk winnen :}"

O+

filmgast

Avatar

Gestemd op Leonardo DiCaprio maar anderen die mijn stem hadden kunnen krijgen zijn Brad Pitt, Hugh Jackman, Johnny Depp, Michael Fassbender en Tom Hanks. Sommigen hadden mijn stem wellicht gekregen als ik iets meer films van ze had gezien.

Toky

Avatar

Dit is appels met peren vergelijken :o

Steve-O

Avatar

Ik zie geeneens een poll…

iTED

Avatar

Eigenlijk heb ik geen acteur die ik de allerbeste vind.
Ik kan veel acteurs waarderen.

jaime91

Avatar

JamesBond "Gekozen voor Harrison Ford Smiley face DiCaprio staat op nummer 2."

Dat had ik niet verwacht bij jou. Ik dacht eerder dat je voor een Bond acteur zou gaan, maar je hebt gelijk Ford is een verdomd goede acteur. Ik vind het echt verdomd lastig.

Voorheen zou ik blind voor Edward Norton zijn gegaan. Maar inmiddels twijfel ik tussen Michael Fassbender,Sean Connery, Harrison Ford,Jeff Bridges, Ian McKellan,Gary Oldman, Javier Bardem of toch Hugh Jackman. En dan vergeet ik er nog heel veel! Lastig.

Ik denk als ik terugdenk aan Les Miserable en Prisoners maar ook aan zijn actierollen als Wolverine dat ik dan toch voor Hugh Jackman ga. Ik vind hem al een tijdje een fantastische acteur maar met Les Miserable blies hij me helemaal weg. Dus Hugh Jackman. Maar deze poll is echt niet te doen, er zijn zoveel goede acteurs!

eltorro

Avatar

Gestemd op Brad pitt, hij weet vaak te verassen en weet ook altijd te overtuigen in zijn blockbusters. In zijn kleine film weet hij bijna elke keer weer een andere rol te spelen, zonder dat hij ooit te overdreven was.

M0vieFreak

Avatar

Heel simpel: Leonardo DiCaprio! :W

movieboy

Avatar

Ik ben verbaasd door Tom Hardy. Dicaprio is sowieso een top acteur maar ik laat mijn keuze gaan voor Tom Hardy omdat ik het niet verwacht had.

Shifty777

Avatar

Het is ook Steve Buscemi, niet Buschemi.

WizardOfOss

Avatar

Ik dacht heel even dat dit een moeilijke keuze zou worden, maar toen zag ik Daniel Day-Lewis staan...

JamesBond

Avatar

jaime91 "Dat had ik niet verwacht bij jou. Ik dacht eerder dat je voor een Bond acteur zou gaan, maar je hebt gelijk Ford is een verdomd goede acteur."


:D

Ik vind de Bond-acteurs stuk voor stuk goed, maar ze weten mij nooit echt te raken. Daniel Craig vind ik dan wel een geweldige acteur, maar de anderen behoren niet tot mijn favoriete acteurs. Connery, Moore en Brosnan zijn goede acteurs, maar ze weten mij niet echt te raken. Iets wat Ford wel weet te doen bij mij. Ik vind hem overtuigend in elke rol, en hij heeft iets cools over zich. Sowieso was de keuze voor mij niet heel moeilijk, omdat Raiders Of The Lost Ark mij liet inzien dat ik iets met films wil gaan doen. En niet alleen de film, maar ook Ford zorgde daarvoor. Ik vond hem zo fantastisch als Indy, en ook in zijn andere rollen weet hij mij op een bepaalde manier te raken. Daarnaast vind ik hem ook gewoon heel grappig en charismatisch Smiley face

Muufley

Avatar

Wat een idiote poll is dit hier?

Frietgezicht

Avatar

Slaat deze poll nou weer op. Hoe kun je hieruit een keuze maken en laat staan verdedigen tegenover triljoen andere keuzes. Leuke discussies weten ze goed te vermijden hier.

Beste Batman, Ledger of Nicholson of wie zou winnen als Thor en Superman gaan knokken om maar wat snel te noemen.

Boromir

Avatar

Heel raar dat Joseph Gordon-Levitt er niet tussen staat. Toch wel een van de betere acteurs als het gaat om de jongere en "moderne" generatie.

Decepticon

Avatar

Ik ben het met een paar anderen eens, wat een idiote poll, de titel slaat sowieso nergens op.
Als je modern bedoelt, doel dan op jonge acteurs zoals DiCraprio, van onder de 40 jaar, géén oudere acteurs, want dat zijn geen 'moderne' acteurs, of wat er dan ook mee bedoeld wordt.

Maar het is haast niet te doen man! Maar van deze lijst gaat mijn stem uit naar Tom Cruise, fantastisch acteur, die fantastische films op zijn palmares heeft staan, in allerlei genres. Hij heeft zoals zoveel acteurs in deze lijst bijna alleen maar fantastische films gemaakt en acteert altijd fantastisch, zoals alle acteurs in deze lijst.
Maar van de jonge garde, gaat mijn stem uit naar Leonardo DiCaprio.

Volgende keer beter nadenk vooraleer een poll als deze te doen. Doe het dan in leeftijdscategorieen. Want zoals al aangehaald wordt. Geen Joseph Gordon Levitt, Saoirse Ronan, Shia LaBeouf, Jonah Hill, Channing Tatum. Dat zijn toch 'moderne' acteurs.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Slaat deze poll nou weer op. Hoe kun je hieruit een keuze maken en laat staan verdedigen tegenover triljoen andere keuzes. Leuke discussies weten ze goed te vermijden hier."


Daar ben ik het helemaal mee eens, hopelijk volgende week een beperkte keuzelijst zodat de eigenlijke stemmen interessanter zijn en de discussies boeiender - en dus niet een lijst met 100 actrices.

Ereptile

Avatar

Ian McKellen. 1 van m'n grotere inspiraties waardoor ik zelf ook op de acteerschool ben gegaan Smiley face Niet alleen groots in films, maar ook op een podium!

Verder vind ik Hugh Jackman ook goed! Michael Fassbender, Leonardo DiCaprio en Richard Armitage zijn ook acteurs die me te binnen schieten ;)

Maar ook namen als Martin Freeman, Patrick Stewart, Benedict Cumberbatch, Peter Dinklage etc. had ik ook wel verwacht...

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Daar ben ik het helemaal mee eens, hopelijk volgende week een beperkte keuzelijst zodat de eigenlijke stemmen interessanter zijn en de discussies boeiender - en dus niet een lijst met 100 actrices."


Helaas komen ze vast aan met polls over oudere acteurs en daarna de moderne actrices en daarna de oudere. :Z

Deniro

Avatar

Hoewel ik Robert De Niro nog steeds, ongeacht z'n voornamelijk slechte films de afgelopen jaren, nog steeds een van de beste acteurs vind, heb ik nu ook gekeken wiens films ook daadwerkelijk iedere keer weer echt klasse zijn dankzij o.a. de hoofdrol. Toen kwam ik op DiCaprio. Wereldacteur

Moviemagic

Avatar

Ook een poll als deze levert een levendig forum. Ondanks wat je ervan vind. ;)

Shifty777

Avatar

Ben het wel eens met de stelling dat deze poll enigszins onzinnig is, want de meeste acteurs in dit lijstje hebben hun kwaliteiten wel bewezen. Daarnaast ben ik het er ook mee eens dat Joseph Gordon-Levitt als 'moderne acteur' toch schandelijk ontbreekt. En Steve Buscemi's naam staat nog steeds verkeerd geschreven.

Maar ik heb op Leonarde DiCaprio gestemd. Niet omdat ik nou echt kan zeggen dat ik hem het beste van deze lijst vind, maar omdat die kerel (vooral door de Academy) wat meer credit voor zijn werk verdiend! Ik gun hem die Oscar voor Wolf of Wall Street, ook al moet ik nog 3 dagen wachten om hem te zien.

Symn

Avatar

Ewan McGregor??

(Acteurs als Ian McKellen en Sean Connery zijn trouwens niet echt modern)

KeesjeNL

Avatar

Ik wilde stemmen op Justin Bieber maar die staat er ook al niet bij;)...

Even serieus, waarom staat Christopher Walken in dit rijtje? Dat was toch een van de meest talentloze 'acteurs' die er maar bestaat. Zelfs Goede Tijden Slechte Tijden had hem geweigerd voor een rol als ober in de Rozenboom...

SadSun

Avatar

Een nieuwkomer; Tom Hiddleston doet het erg goed

Goov25

Avatar

Denzel Washington. Die gast doet het gewoon nooit slecht.

jaime91

Avatar

Shifty777 "Maar ik heb op Leonarde DiCaprio gestemd. Niet omdat ik nou echt kan zeggen dat ik hem het beste van deze lijst vind, maar omdat die kerel (vooral door de Academy) wat meer credit voor zijn werk verdiend! Ik gun hem die Oscar voor Wolf of Wall Street, ook al moet ik nog 3 dagen wachten om hem te zien."

Hoewel ik geen Dicaprio fan ben, is het wel bizar dat hij inderdaad nog nooit een Oscar in zijn carrière heeft gekregen. Het lijk bijna wel alsof ze bij de Academy een hekel aan hem hebben.

jaime91

Avatar

KeesjeNL "Ik wilde stemmen op Justin Bieber maar die staat er ook al niet bij;)...

Even serieus, waarom staat Christopher Walken in dit rijtje? Dat was toch een van de meest talentloze 'acteurs' die er maar bestaat. Zelfs Goede Tijden Slechte Tijden had hem geweigerd voor een rol als ober in de Rozenboom..."

LOL! :E

patrick_h

Avatar

Shifty777 "Maar ik heb op Leonarde DiCaprio gestemd. Niet omdat ik nou echt kan zeggen dat ik hem het beste van deze lijst vind, maar omdat die kerel (vooral door de Academy) wat meer credit voor zijn werk verdiend! "
Nounou, die jongen had al een Academy Award-nominatie toen jij nog niet eens kon lezen!

Baron Von Marlon

Avatar

Will Ferrell.
Man kan even serieus zijn als hilarisch.
Stranger Than Fiction, Everything Must Go,...

Frietgezicht

Avatar

Symn "Ewan McGregor??

(Acteurs als Ian McKellen en Sean Connery zijn trouwens niet echt modern)"


Idd, Sean Connery is zelfs al gestopt en als die generatie telt waar is dan bv Gene Hackman?

Jammer dat FT zwijgt anders kon ik alsnog van een discussie genieten :P

horizon

Avatar

Had dit niet een poll mogen zijn met drie keuze mogelijkheden?


Hugh Jackman vanwege zijn vertolking in the Fountain.

kuifjeschaap

Avatar

By far Samuel L. Jackson, die man heet echt alle rollen gespeeld!

Pete_027

Avatar

Waarom staat Nicolas Cage niet in de lijst:?

Nijhuus

Avatar

Twijfelde tussen Al Pacino of Robert De Niro.
Toch voor Al Pacino gekozen om The Godfather trilogie

Spawn999

Avatar

Voor mij Mads Mikkelsen!

B@chelor

Avatar

Ik heb meerdere favo's en stem dus niet.

Annefleur

Avatar

Heb een beetje in een grot geleefd de afgelopen jaren geloof ik.. maar laatste tijd veel Dicaprio films gezien.. en dus niet alleen Titanic.. ben hierdoor zeker overstag en heb dus ook op hem gestemd! ;) Die Johnny Depp fase heb ik inmiddels wel gehad!

MichaelDouglas

Avatar

Michael Douglas nog steeds maar 1 stem?????

Blockbuster

Avatar

Dit is appels met peren vergelijken... Heb maar op good old De Niro gestemd. Ook leuk in comedy's. Volgende keer gewoon één acteur per poll. ;) Zoals beste Leonardo DiCaprio film of beste Tom Cruise film. Doe alleen maar de namen waar nu het meeste op wordt gestemd, dan weet je zeker dat je veel reacties krijgt. :D

Shifty777

Avatar

patrick_h "Nounou, die jongen had al een Academy Award-nominatie toen jij nog niet eens kon lezen!"


In 1994 kon ik anders toch echt wel al lezen hoor. Maar het gaat mij niet om het feit dat hij reeds drie keer genomineerd is geweest, maar dat ik niet begrijp dat hij er nog geen gewonnen heeft. Net zoals ik het niet begrijp dat het tot aan 'The Departed' heeft moeten duren voordat Martin Scorsese er een krijgt.

Mijn boodschap is dus meer: Je kan iemand wel nomineren, maar sommige mensen verdienen het extra ook eens daadwerkelijk te winnen.

KeesjeNL

Avatar

Annefleur "Heb een beetje in een grot geleefd de afgelopen jaren geloof ik.. maar laatste tijd veel Dicaprio films gezien.. en dus niet alleen Titanic.. ben hierdoor zeker overstag en heb dus ook op hem gestemd! ;) Die Johnny Depp fase heb ik inmiddels wel gehad!"
Het knappe van Di Caprio is, dat hij héél veel verschillende rollen aan kan. Hij is vaak de held, maar soms ook de smiecht, de rijkaard of de sloeber, de slechterik en gestoorde maniak. Hij kan het allemaal geloofwaardigSmiley face. Russel Crowe kan dat trouwens ook.

Ik heb trouwens op Tom Cruise gestemd, die vent speelt in steengoede films en overtuigd eigenlijk altijd. Het genre waarin hij speelt vindt is ook het meest mijn favo genre (scifi/misdaad/actie). Maar als het nu nog kon had ik mijn stem veranderd in Will Smith. Die man is opgeklommen van rare-bekken-trekkende rapper naar gerespecteerde acteur, en dat vindt ik enorm knap.

benjamin

Avatar

En toch speelt DiCaprio eigenlijk maar één rol als je dit mag geloven

Deniro

Avatar

KeesjeNL "

Even serieus, waarom staat Christopher Walken in dit rijtje? "

grapje zeker? ..........

KeesjeNL

Avatar

Deniro "grapje zeker? .........."
Nee?

Deniro

Avatar

KeesjeNL "Nee?"

Oke, gewoon ff een uitzonderlijke mening hebben, (op z'n minst al) The Deer Hunter negeren en een erg vergezochte GTST opmerking maken. Leuk.

Frietgezicht

Avatar

Deniro "Oke, gewoon ff een uitzonderlijke mening hebben, (op z'n minst al) The Deer Hunter negeren en een erg vergezochte GTST opmerking maken. Leuk."


Hij kan beter The Deer Hunter negeren ja want die film is overgewaardeerde troep.
Walken is trouwens een hele goede acteur,dat zekers.

R Tomasi

Avatar

Lastig. Maar toch voor Brad Pitt gegaan. Wordt onterecht te vaak enkel als "pretty-boy" gezien, terwijl hij onvergetelijke rollen heeft neergezet in Se7en, 12 Monkeys, Snatch, Fight Club etc

KeesjeNL

Avatar

Deniro "Oke, gewoon ff een uitzonderlijke mening hebben, (op z'n minst al) The Deer Hunter negeren en een erg vergezochte GTST opmerking maken. Leuk."
Ik neem mijn eerdere opmerking helemaal terug, was in de war met een andere vreselijke acteur met de achternaam 'Walker' (en een totaal andere voornaam) die onlangs is overleden door een auto-ongeluk. Helemaal verkeerd gekeken, Christopher Walken is inderdaad een zeer getalenteerde acteur.

NieuwsFilm

meest populair