Dennis Bots verfilmt jeugdthriller 'Vals'

Hij bracht ons eerder Achtste-Groepers Huilen Niet.

Regisseur Dennis Bots gaat de jeugdthriller Vals van schrijfster Mel Wallis de Vries verfilmen. Het boek is meerdere keren bekroond en won in 2012 de Prijs van de Jonge Jury. In de film gaan vier vriendinnen voor een gezellig weekend naar de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in en komt hun vriendschap onder zware druk te staan. En dan verdwijnen ze... één voor één.

Bots regisseerde eerder de film Achtste-Groepers Huilen Niet. Die film won o.a. het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. Eerder maakte hij ook nog Anubis en het Pad der Zeven Zonden en Anubis en de Wraak van Arghus, die beiden tot Platina Film bekroond werden. Op dit moment werkt Bots nog aan Oorlogsgeheimen. Dat zal in het najaar in de bioscopen draaien.

Het scenario van de film wordt geschreven door Alexandra Penrhyn Lowe, die eerder met Bots werkte aan de Anubis-films. Goldman Film en Phanta Film zijn verantwoordelijk voor de productie. In de winter van 2014/2015 vinden de opnames plaats, en de film gaat in 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair