Eternal Sunshine opent Film by the Sea

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' is 10 september de openingsfilm van het filmfestival Film by the Sea. In de film spelen Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst de hoofdrollen. Het festival in Vlissingen beleeft dit jaar de zesde editie. Het schaduwfestival in Scheveningen vindt dit jaar voor de tweede keer plaats.

In 'Mind' laat komiek Carrey zich meer van zijn serieuzere kant zien. De film vertelt het verhaal van een man die tot de ontdekking komt dat zijn ex-vriendin (Winslet) al haar herinneringen aan hun relatie uit haar geheugen heeft laten wissen. De film is geregisseerd door Michel Gondry, die vooral bekend is geworden met zijn videoclips voor Björk, The Chemical Brothers en The White Stripes. Het scenario werd geschreven door Charlie Kaufman.

Na vertoning van de film volgt een exclusief optreden van 'Idols 2'-winnaar Boris.

Het festival in Scheveningen opent 13 september met de nieuwe film 'Cool!' van Theo van Gogh, met onder andere Katja Schuurman, Johnny de Mol en een kleine rol van minister Gerrit Zalm als bankdirecteur. De film belicht de heropvoeding van ontspoorde jongeren op de Glen Mills School.

Film by the Sea loopt van 10 tot en met 19 september in Vlissingen en van 13 tot en met 17 september in Scheveningen. 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' en 'Cool!' draaien vanaf 16 september in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair