Sterke trailer 'The Selfish Giant'

Verleden jaar won het al de nodige awards, waaronder op het Cannes Film Festival.

Hieronder zie je de trailer van de Britse film The Selfish Giant van debuterend filmregisseur Clio Barnard, die voor haar werk aan het drama genomineerd is voor een BAFTA award en vorig jaar al de Europa Cinemas award kreeg op het Cannes Film Festival.

In The Selfish Giant zijn de 13-jarige Arbor (Conner Chapman) en zijn beste vriend Swifty (Shaun Thomas) beiden geschorst van school en wonen in een arme wijk. Ze ontmoeten Kitten (Sean Gilder), een cynische en hebzuchtige ijzerhandelaar, voor wie ze metaal gaan verzamelen met behulp van paard en wagen. Arbor wil vooral Kitten imponeren en geld verdienen. Swifty blijkt goed met paarden om te kunnen gaan. Wanneer Kitten het talent van Swifty ontdekt, biedt hij hem een baantje als jockey aan bij illegale paardenraces. Arbor voelt zich hierdoor gekwetst en buitengesloten, waardoor de spanningen tussen de twee vrienden oplopen. Tot een tragisch voorval iedereen voorgoed verandert.

Het ging verleden jaar al in Groot-Brittannië in première en vanaf 30 januari is het ook te zien in de Nederlandse filmhuizen. Onderstaande trailer is al een maandje beschikbaar, dus mogelijk heb je hem eens ergens anders zien voorbijkomen.



NieuwsFilm

meest populair