Productie 'Avatar'-vervolgen eind 2014 van start

De opnames beginnen echter pas in maart 2015.

Gisteren berichtten we dat, zoals verwacht, Sam Worthington en Zoe Saldana beiden getekend hebben voor James Camerons Avatar 2, Avatar 3 en Avatar 4. Deadline zegt nu te weten wanneer de productie ongeveer van start zal gaan.

De website stelt dat eind dit jaar de productie begint, waarschijnlijk in december 2014, maar mogelijk in januari 2015. Dan zouden de opnames in maart 2015 van start kunnen gaan, omdat de cast zich lange tijd moet voorbereiden op de intensieve en langdurige opnameperiode.

Allereerst zullen de motion capture scènes opgenomen worden, en vervolgens al het live-action model. Dat zou het meest koste efficiënt zijn, al zou Fox nog geen definitieve beslissing genomen hebben, dat schijnt aan James Cameron te zijn.

Het back-to-back opnemen van drie films is niet nieuw. Peter Jackson deed het bijvoorbeeld al bij de Lord of the Rings-films, en herhaalde dat bij de Hobbit trilogie. Het is de goedkoopste manier om drie films van dezelfde franchise op te nemen. Op dit moment werkt Cameron nog samen met Josh Friedman aan het scenario van Avatar 2. Rick Jaffa en Amanda Silver werken aan Avatar 3 en Shane Salerno aan Avatar 4.

De eerste van die films komt in december 2016 uit, een jaar later het tweede vervolg en nog een jaar later het derde.



NieuwsFilm

meest populair