'Fast and Furious' regisseur Justin Lin maakt Chinese 3D-film

Het wordt een remake van The Shoalin Temple.

Justin Lin, die vier films in de Fast and Furious-franchise regisseerde, gaat voor het eerst in zijn carrière een Chinese film maken. De film wordt tevens zijn 3D-film. Het wordt een remake van het in 1982 verschenen The Shaolin Temple, waarin Jet Li debuteerde. Er is nog geen begindatum bekend voor het project. Zijn producenten hebben al bekend gemaakt er pas mee te willen beginnen als alles klopt.

The Shaolin Temple was gebaseerd op Shaolin folklore, en speelde zich af in de transitieperiode van de Sui dynastie, naar de Tang dynastie. In die tijd werd Keizer Tang verraden door een van zijn generaals. De zoon van een van zijn slaven weet vervolgens te ontsnappen naar een Shaolintempel, en gaat daar in de leer om kennis van kung fu op te doen. Vervolgens wil hij wraak nemen op de verrader.

Het project zal meer dan honderd miljoen dollar kosten en moet een blockbuster worden zoals China die nooit eerder gezien heeft. ”Het doel is om een Chinese blockbuster te maken, met een verhaal, stijl en schaal die ook het wereldwijde publiek aan zal spreken.”

NieuwsFilm

meest populair