Rupert Sanders regisseert 'Ghost in the Shell'

Een van de bekenste Japanse anime's wordt verfilmd.

Deadline schrijft dat DreamWorks Rupert Sanders heeft weten te strikken voor de film Ghost in the Shell. Het is naast Akira een van de bekendste Japanse animefilms, waarvan Hollywood probeert een live action verfilming te maken. De film wordt geproduceerd door Avi Arad, Ari Arad en Steven Paul, met steun van niemand minder dan Steven Spielberg.

Sanders moet werken met een scenario van William Weeler. De film zal zich in 2029 afspelen. De Japanse overheid heeft een digitale topagent gemaakt, de Puppet Master. Hij heeft geen lichaam en kan zich enkel bewegen via het elektronische netwerk. Als hij besluit om zichzelf een menselijk lichaam te geven, komt sectie 9 in beweging. Dat is een geheime organisatie die voor de overheid dit soort klusjes op moet knappen. Aan cyberagente Motoko Kusanagi de taak om de Puppet Master op te jagen.

Het is nog zeker wanneer Sanders aan de film zal werken. Hij heeft meerdere projecten lopen op dit moment. Zo maakt hij voor Univseral 90 Church, voor Warner Bros. een film over Napoleon Bonaparte, en voor Sony Juliet en The Kill List.



NieuwsFilm

meest populair