Algemeen

Verhaal geannuleerde Tarantino-film 'The Hateful Eight' bekend

De film komt er niet meer, maar dan kunnen we alsnog naar het verhaal kijken!

door Jim Pedd op 26.01.2014 om 16:21 in Algemeen
Quentin Tarantino heeft zijn geplande nieuwe project The Hateful Eight al afgeblazen wegens het lekken van het scenario, en werkt naar eigen zeggen al aan iets anders. The Wrap heeft ondertussen de hand weten te leggen op het scenario, en geeft enkele details over het plot van de film, en acteurs die er mogelijk rollen in hadden gespeeld.

We wisten al dat hij specifiek voor Christoph Waltz een rol had gepland, maar ook voor Samuel L. Jackson, Michael Madsen en Bruce Dern waren rollen gepland.

De film zou in vijf hoofdstukken onderverdeeld zijn, en twee grote settings hebben. De ene is een postkoets, en de ander een garenwinkel. Het verhaal draait om een groep premiejagers (gespeeld door Michael Madsen en Sam Jackson), die het kleine stadje Red Rock plunderen. In een garenwinkeltje schuilen ze voor een storm.

Het winkeltje is overgenomen door een generaal van de Confederatie (mogelijk Bruce Dern), een vermeende beul, een Fransman met de naam Bob en een cowboy die luistert naar de naam Joe Gage. De ego’s van de groepen botsen uiteraard, met als gevolg een bloederige stand-off in de typische stijl van Tarantino.

De intentie van Tarantino was verder om de film op 70mm op te nemen, waardoor de film ook de sfeer van westerns zou krijgen. Op dit moment lijkt de kans klein dat Tarantino het project naar het witte doek brengt. Zelf gaf hij aan in gesprek te zijn met uitgeverijen om het verhaal in boekvorm uit te brengen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ChadFeldheimer

Avatar

Dit is wel echt een domper! Keek er enorm naar uit. Hoop dat ie een geschikt vervangend project vind, waar hij Christoph Waltz weer aan zich kan binden!

M0vieFreak

Avatar

Jammer... Ik ben wel benieuwd wat zijn volgende project word.

Glennekeeeee

Avatar

Spijtig leek terug veel op de stijl van reservoir dogs

Filmhead

Avatar

Wat een slimme hoax! Hierdoor kopen meer mensen het boek..

Muufley

Avatar

Filmhead "Wat een slimme hoax! Hierdoor kopen meer mensen het boek.."


Welk boek?

Pete_027

Avatar

Ik hoop nog steeds dat Tarantino eens een keer een boek van Clive Barker gaat verfilmen:Y

Goov25

Avatar

Muufley "Welk boek?"


Het boek dat Tarantino wil uitgeven, lees het artikel Smiley face

batmaster

Avatar

Ik geef Tarantino gelijk. Als hij zelfs 6 mensen niet meer kan vertrouwen...

Steve-O

Avatar

Ontzettend jammer dat deze niet meer gemaakt gaat worden… Al helemaal omdat ik sta te popelen om Tarantino 65mm te zien gebruiken.

Nog een Western zoals The Hateful Eight na Django was wel leuk geweest maar ik zou het niet vervelend vinden als hij een ander genre kiest :P

JJelen

Avatar

ChadFeldheimer "Dit is wel echt een domper! Keek er enorm naar uit. Hoop dat ie een geschikt vervangend project vind, waar hij Christoph Waltz weer aan zich kan binden!"


Ik was ook erg benieuwd naar zijn 3e (historische) film met Waltz. Heb er echter wel vertrouwen in dat hij hem voor een toekomstig project opnieuw zal vragen. Wellicht zelfs voor de film waar hij momenteel aan bezig is.

NieuwsFilm