'Anchorman 2' niet in Nederlandse bioscopen

Wegens tegenvallende resultaten in Europa.

Distributeur Universal Pictures International heeft aan Filmpjekijken.com laten weten dat Anchorman 2: The Legend Continues niet zal verschijnen in de Nederlandse bioscopen. De bioscooprelease was al van 13 naar 27 februari verschoven, maar is nu dus helemaal van de baan. De reden daarvoor ligt volgens een woordvoerder van de studio in "tegenvallende resultaten in Europa."

Internationaal vallen de resultaten van de film niet zo tegen, lijkt het wel. De film met Will Ferrell, Steve Carrell, Paul Rudd, Christina Applegate, Judah Nelson, Dylan Baker en David Koechner in de hoofdrollen, werd voor vijftig miljoen dollar gemaakt en staat internationaal tot nu toe op een opbrengst van 166 miljoen dollar. 124,4 miljoen dollar daarvan is uit de Verenigde Staten afkomstig. Daarmee staat de film er al beter voor dan Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, dat voor 26 miljoen dollar werd bemaakt en internationaal uiteindelijk 90,5 miljoen dollar ophaalde.

Aan het einde van Anchorman: The Legend of Ron Burgundy lieten we Ron (Ferrell), zijn vrouw Veronica Corningstone (Appelgate) en zoon Walter Burgundy (Nelson) achter in New York. Daar lijkt alles goed te gaan, maar dan besluit de baas Veronica promotie te geven. Zij wordt de nieuwe hoofdanchor en Ron verliest zijn baan. Alles is nu anders en dus besluit Ron terug te gaan naar San Diego. Daar gaat hij aan de slag bij Sea World. Freddie Shapp (Baker) geeft hem de kans aan de slag te gaan voor het eerste 24-uurs nieuwsnetwerk, Global News Network.

Daar brengt Ron het nieuwsteam, bestaande uit hemzelf, Champ (Koechner), Brick (Carrell) en Brian (Rudd) weer bij elkaar. Al snel gaan ze terug naar New York om met volle moed aan de slag te gaan. Maar dan blijkt het team het slechtst bekeken tijdstip toegewezen te krijgen, en bedenken ze een radicaal plan om het nieuws voor altijd te veranderen.



NieuwsFilm

meest populair