Algemeen

Meer duidelijk over Jesse Eisenbergs Lex Luthor in 'Batman vs. Superman'

En wat vind jij van deze opmerkelijk keuze?

door Bram de Groot op 06.02.2014 om 10:32 in Algemeen
Volgens The Hollywood Reporter hebben Warner Bros. en Zack Snyder met opzet voor een jongere Lex Luthor gekozen, aangezien ze graag de verhaallijnen willen aanhouden van recent verschenen comics en tv-series. Tevens zijn er nieuwe namen opgedoken van acteurs die in de race waren voor de rol in Batman vs. Superman (2016).

THR meldt dat WB en Snyder het erg lastig hebben gehad met de keuze voor de rol van de aartsvijand van Superman. Uiteindelijk is met Jesse Eisenberg besloten om voor een jongere Lex Luthor te gaan dan we in de filmversies gewend zijn. Een jongere Luthor komt de afgelopen jaren voor in de bepaalde Superman-comics en was te zien in de succesvolle tv-serie Smallville. In deze serie zijn Clark Kent en Luthor jeugdvrienden.

Ook wist THR dat Adam Driver (Inside Llewyn Davis) naast Joaquin Phoenix in beeld was voor de rol van Luthor. Driver haakte af vanwege een agendaconflict en Phoenix hield de boot sowieso af. De website Joblo komt met het bericht dat hiernaast Tom Hanks in beeld was, maar dit lijkt eerder een zoveelste internetgerucht. Ook Bryan Cranston werd ooit genoemd als kandidaat.
web surveys

Hieronder nog een nette fan-made poster van Lex Luthor, die enkele dagen geleden al in de Off-Topic verscheen:
16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Beetje vreemde keuzes bij de poll eigenlijk: eigenlijk is de vraag nu gewoon of dit goed kan uitpakken, dat je vroeger misschien een andere favoriet had doet niet echt ter zake, het één sluit het ander niet uit.

Ik denk in het algemeen dat dit kan meevallen en ik vind dit interessanter nieuws dan wanneer ze nog maar eens iemand uit Justice League erin willen, het bewijst ten minste dat ze een idee hebben voor Luthor en dat dit misschien wat dat betreft toch iets meer zal worden dan een opstapje.

Ed Crane

Avatar

Interessant om te zien dat 45% wil dat een 30-jarig genie gespeeld wordt door de bijna 60-jarige Bryan Cranston ;)

Bilbo

Avatar

Ik heb de laatste tijd van fan-made trailers waar Eisenberg ook in zat bekeken omdat deze een idee geven van alles als je het bij elkaar propt, en ik moet zeggen dat ik het nu een fantastische keuze vind.Lex hoeft er niet per se intimiderend uit te zien (al ziet Eisenberg er met een kale kop wel vrij intimiderend uit, moet ik zeggen), Gene Hackman en Kevin Spacey waren dit ook niet. Hij moet enkel zo overkomen. En Eisenberg weet wel vrij intimiderend over te komen als je het mij vraagt.

Steve-O

Avatar

Vind Bryan Cranston een beetje typcast als Lex Luthor. Als hij in de film mee zou spelen dan zou ik hem liever als James Gordon zien (of Colin Firth of Sean Penn in die rol :E)

Ik had graag Joaquin Phoenix als Lex willen zien. Maar ik ben sceptisch over Eisenberg als Lex. Zolang hij maar niet een net wat andere versie dan Mark Zuckerberg gaat spelen.

Dat fan-made plaatje ziet er wel goed uit. Nou nog hopen dat hij ook zo'n goed gevormd hoofd heeft en zo boos kan kijken ;)

Ed Crane

Avatar

Allicht is dit een iets beter fanmade plaatje, dit komt denk ik meer in de buurt van Eisenbergs eigen lichaamsbouw/ vorm van zijn hoofd:

afbeelding

M0vieFreak

Avatar

Ik geef hem wel een voordeel van twijfel. In alle films waar Jesse Eisenberg in speelt en die ik heb gezien praat hij heel snel. Dit moet hij wel anders doen voor de film denk ik.

jaime91

Avatar

benjamin "Beetje vreemde keuzes bij de poll eigenlijk: eigenlijk is de vraag nu gewoon of dit goed kan uitpakken, dat je vroeger misschien een andere favoriet had doet niet echt ter zake, het één sluit het ander niet uit.

Ik denk in het algemeen dat dit kan meevallen en ik vind dit interessanter nieuws dan wanneer ze nog maar eens iemand uit Justice League erin willen, het bewijst ten minste dat ze een idee hebben voor Luthor en dat dit misschien wat dat betreft toch iets meer zal worden dan een opstapje."


Ben ik het mee eens. En ik hoop idd dat ze zeker van hun zaak zijn en dat ze weten waar ze mee bezig zijn betreffende Eisenberg. Ik ben ook nog steeds van mening dat Eisenberg als Luthor misschien wel goed kan uitpakken. Aangezien Lex een personage is die het niet van zijn spierballen maar vooral van zijn brains moet hebben. Zoals de Joker dat bij Batman is. En Eisenberg staat erom bekend dat hij een slimme gozer heel goed kan neerzetten. Maar tegelijkertijd moet hij ook zoals iemand anders hier ook al zegt een dreigend personage uitstralen. Je moet ook bang van hem worden, en daar heb ik ook nog wel wat twijfels bij of Eisenberg dat ook kan.

In Now You See Me liet hij wel al zien, dat hij ook een bepaald soort charme en zelfverzekerdheid heeft, en dat past ook heel goed bij Luthor. Kortom het is gewoon afwachten totdat er een trailer voorbij gaat komen, voordat ik in ieder geval al een beetje een oordeel kan vormen. Al vind ik het wel zeer opvallend dat iedereen die gecast wordt in deze film toch zeer opvallend en verrassend is. Affleck als Batman, Gadot als Wonderwoman en nu dus Eisenberg.

En nog even kort over die pol. Ik had als ik eerlijk ben liever Cranston of desnoods Tom Hanks, of Joaquin Phoenix gezien. Maar omdat ik het een beetje een vreemde poll vind en lastig vind om tussen te kiezen want idd het een sluit het ander niet uit kies ik daarom niet.

Ereptile

Avatar

Eigenlijk vind ik deze casting niet zo verkeerd. Het kan heel goed uitpakken! En de casting van Eisenberg doet me denken aan hoe Luthor werd neergezet in Smallville.

Secret1994goesFilm

Avatar

Iedereen veronderstelt dat Luthor kaal gaat zijn...
Maar ze hebben hem al van leeftijd veranderd, wat houdt hun tegen dat ook te doen met diens haarstijl?

Vleeshaak

Avatar

Ed Crane "Interessant om te zien dat 45% wil dat een 30-jarig genie gespeeld wordt door de bijna 60-jarige Bryan Cranston ;)"


Ik had begrepen dat deze film draaide om een wat oudere Batman en Superman, dus dan zou Luthor ook wat ouder moeten zijn (hoewel 60 misschien weer wat te oud is)

Ik ben benieuwd, maar heb alle vertrouwen in de regisseur en zijn keuzes.

jaime91

Avatar

UnknowB "Iedereen veronderstelt dat Luthor kaal gaat zijn...
Maar ze hebben hem al van leeftijd veranderd, wat houdt hun tegen dat ook te doen met diens haarstijl?"

Gene Hackmann had in de eerste Superman film volgens mij ook een kop met haar, maar ik hoop dat ze die kale kop wel houden. Daar staat Luthor toch bekend om.

theDarkKira

Avatar

jaime91 "Gene Hackmann had in de eerste Superman film volgens mij ook een kop met haar, maar ik hoop dat ze die kale kop wel houden. Daar staat Luthor toch bekend om."


Gene Hackmann's Luthor was in de films kaal, maar droeg wel vaak een pruik.

jaime91

Avatar

theDarkKira "Gene Hackmann's Luthor was in de films kaal, maar droeg wel vaak een pruik."

Ah zo. Die pruik mogen ze wat mij betreft ook achterwegen laten.

Ed Crane

Avatar

Vleeshaak "Ik had begrepen dat deze film draaide om een wat oudere Batman en Superman, dus dan zou Luthor ook wat ouder moeten zijn (hoewel 60 misschien weer wat te oud is)

Ik ben benieuwd, maar heb alle vertrouwen in de regisseur en zijn keuzes."


Mja, Batman wordt oud maar duidelijk geen 60 Smiley face Superman zal zo'n 33 zijn en vaak is Luthor ongeveer even oud. Ik vind het persoonlijk een goede keuze. De geruchten volgend lijkt dat ze hiermee Luthor en Wayne bewust van elkaar laten verschillen: Wayne is de morele, oudere miljardair (hij gebruikt zijn vermogen om goed te doen voor de samenleving), Luthor de miljardair van het nieuwe soort: erg jong zeer rijk geworden en in dit geval ook van het totaal egoïstische, manipulatieve, pure machtwellustige type. Ik hoop dat het deze kant opgaat.

Wat dat betreft wordt hier voor de poll dus niet alleen gestemd op acteur, maar ook op hoe oud Luthor zou moeten zijn en wat voor een type hij moet zijn. Cranston is gewoon totaal ongeschikt voor wat ze van Luthor in deze film willen maken. Eén van de leukste dingen aan het superheldengenre vind ik dat personages de hele tijd opnieuw worden uitgevonden en in een nieuwe maatschappelijke context worden geplaatst, en daar zijn ze bij deze film duidelijk mee bezig. Lex Luthor was ooit een kwaadaardige wetenschapper, pas later werd hij zo'n zakengast. Hij is oud geweest, jong; gespierd en iel; blank en zwart. Zo vreemd is dit alles dus niet en persoonlijk zie ik deze casting wel zitten. Zeker als Lex Luthor een beetje gaat lijken op de foto die ik plaatste. Eisenberg kan in ieder geval overtuigend een naar genie spelen.

Thiver

Avatar

Ed Crane "...Luthor de miljardair van het nieuwe soort: erg jong zeer rijk geworden en in dit geval ook van het totaal egoïstische, manipulatieve, pure machtwellustige type."

Letterlijk Mark Zuckerberg zonder haar dus? :D

theDarkKira "Gene Hackmann's Luthor was in de films kaal, maar droeg wel vaak een pruik."

Wat vooral een flauw trucje was om tegemoet te komen aan Hackmans eis niet zijn hoofd kaal te hoeven scheren. Naar het schijnt kostte het Richard Donner zelfs al de nodige overtuigingskracht hem zijn snor te laten afscheren. Zeg van Superman Returns wat je wilt, maar Kevin Spacey ging tenminste wel volledig kaal.

Ed Crane

Avatar

Thiver "Letterlijk Mark Zuckerberg zonder haar dus?"


Zoiets Smiley face Maar dan een grotere psychopaat en minder infantiel. En kaal inderdaad :+

nieuwslaatste nieuws

meest populair