'Captain America: The Winter Soldier' gaat direct over in 'Avengers: Age of Ultron'

Ze vinden het bij Marvel een feest om de verschillende films zoveel mogelijk met elkaar te verbinden.

Met nog een kleine twee maanden voor de release van Captain America: The Winter Soldier, heeft Disney-kopman Bob Iger naar buiten gebracht dat de sequel direct over zal gaan in het in 2015 te verschijnen Avengers: Age of Ultron. Hij ging niet in op het effect dat de tweede Captain America film zal gaan hebben op het gehele Marvel Cinematic Universe, maar wist wel te melden dat er in de film enkele belangrijke gebeurtenissen in gang worden gezet die van invloed zullen zijn op Joss Whedons tweede Avengers film.

Tussen deze twee blockbusters in komt Marvel ook nog met Guardians of the Galaxy, een film van regisseur James Gunn. Hierin zal wel ingegaan worden op de post-credit verschijning van Thanos aan het einde van The Avengers (2012), maar het is op dit moment onduidelijk of er een connectie zal zijn met Age of Ultron.

The Winter Soldier is afkomstig van regisseurs Anthony Russo en Joe Russo en heeft in de hoofdrollen Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Robert Redford en Emily VanCamp. De Nederlandse release is op 27 maart; Avengers: Age of Ultron staat gepland voor 1 mei 2015.



NieuwsFilm

meest populair