Avengers: Age of Ultron (2015)

A new age begins

Met het hoge, gevarieerde tempo is dit grootse popcornspektakel één brok entertainment.
play

6,9 details

  • 141 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
141 Min Verenigde Staten

Als Tony Stark met behulp van een nieuw programma wereldvrede probeert te bewerkstelligen, gaan de zaken mis en is het aan de machtigste helden van de Aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye, om in een ultieme test voor de planeet te vechten. Terwijl de slechterik Ultron opkomt, is het aan de Avengers om hem ervan te weerhouden zijn gruwelijke plannen uit te voeren en al snel banen ongemakkelijke samenwerkingen en onverwachte actie de weg voor een episch en uniek wereldwijd avontuur.

Alt titel
The Avengers 2
Regie
Joss Whedon
Cast
Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Aaron Taylor-Johnson, Chris Evans, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Paul Bettany, Don Cheadle, Hayley Atwell, James Spader, Cobie Smulders.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 881.201.176
Release
01.05.2015
Release NL
23.04.2015
Release DVD
22.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Joss Whedon | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Aaron Taylor-Johnson (Pietro Maximoff/Quicksilver), Elizabeth Olson (Wanda Maximoff/Scarlet Witch), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2015

Drie jaar geleden eindigde The Avengers met een knallende finale waarin de titelhelden het opnamen tegen een buitenaards leger. New York veranderde in een ravage, op een imponerende manier in beeld gebracht. Een van de visuele hoogtepunten was een ingenieus shot waarin de camera in een vloeiende beweging de knokkende superhelden een voor een vastlegde. Om te bewijzen dat Joss Whedon dat kunstje niet is verleerd, opent hij zijn langverwachte vervolg Age of Ultron met een soortgelijk spektakel.

Het is wederom zo’n knap uitgekiende gevechtsscène waarmee de kijker in één shot in de actie wordt gegooid. Niet alleen de camera, maar ook het superteam haalt onnavolgbare capriolen uit in een besneeuwd bos, waar ze zich – op creatieve wijze – een weg moeten banen door een colonne van HYDRA-handlangers. Zo zien we bijvoorbeeld hoe Captain America een overslag maakt over het stuur van zijn razende motor, om dat gevaarte vervolgens met brute kracht over zijn schouders richting de vijand te smijten. De toon is meteen gezet: Age of Ultron is twee uur en twintig minuten aan voortdenderend popcornvermaak.

videotrailers & clips

alle artikelen (241)

Avengers: Age of Ultron Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Wederom een film met spectaculaire beelden, prachtige speciale effecten en boordevol actie. Ik vond......"

johnwayne

"...Zo hoort een grootse comic-verfilming te zijn: goed verhaal, actievol, humoristisch en daarbij ook v......"

BaronBrood

"...Ik vond m zeker de moeite waard, op het tempo na heb ik eigenlijk geen grote op- of aanmerkingen. U......"