Recensie

Avengers: Age of Ultron (2015)

Met het hoge, gevarieerde tempo is dit grootse popcornspektakel één brok entertainment.

door Fabian Melchers om 10:18 in RECENSIES
Avengers: Age of Ultron poster
Regie: Joss Whedon | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Aaron Taylor-Johnson (Pietro Maximoff/Quicksilver), Elizabeth Olson (Wanda Maximoff/Scarlet Witch), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2015

Drie jaar geleden eindigde The Avengers met een knallende finale waarin de titelhelden het opnamen tegen een buitenaards leger. New York veranderde in een ravage, op een imponerende manier in beeld gebracht. Een van de visuele hoogtepunten was een ingenieus shot waarin de camera in een vloeiende beweging de knokkende superhelden een voor een vastlegde. Om te bewijzen dat Joss Whedon dat kunstje niet is verleerd, opent hij zijn langverwachte vervolg Age of Ultron met een soortgelijk spektakel.

Het is wederom zo’n knap uitgekiende gevechtsscène waarmee de kijker in één shot in de actie wordt gegooid. Niet alleen de camera, maar ook het superteam haalt onnavolgbare capriolen uit in een besneeuwd bos, waar ze zich – op creatieve wijze – een weg moeten banen door een colonne van HYDRA-handlangers. Zo zien we bijvoorbeeld hoe Captain America een overslag maakt over het stuur van zijn razende motor, om dat gevaarte vervolgens met brute kracht over zijn schouders richting de vijand te smijten. De toon is meteen gezet: Age of Ultron is twee uur en twintig minuten aan voortdenderend popcornvermaak.

De strijd in het bos wordt al snel lastiger gemaakt door de komst van twee HYDRA-nieuwelingen: Quicksilver en Scarlet Witch. De mutantentweeling heeft vooral met Tony ‘Iron Man’ Stark nog een appeltje te schillen, want het was zijn bom die hun ouders het leven kostte. Terwijl Quicksilver zijn ongekende snelheid inzet tegen de Avengers, gebruikt Scarlet Witch haar magische krachten om in de hoofden van de teamleden te kruipen en zo precies bij de mentale pijnpunten te komen. Het zorgt voor een kloof in de groep, wat al snel spanningen oplevert.

Via het veroverde zwaard van Loki vinden Tony en Bruce een manier om kunstmatige intelligentie op te wekken, die ze – tot onvrede van een aantal teamgenoten – willen inzetten om de wereld voorgoed te beschermen tegen (buitenaards) gespuis. Maar de uitvinding gaat een eigen leven leiden en concludeert al snel dat totale uitroeiing van de mensheid de beste bescherming voor de planeet biedt. En dus hebben Thor, Iron Man, Hawkeye, Black Widow en de Hulk er opeens een nieuwe en veel gevaarlijkere vijand bij: de robot Ultron.

In het tijdperk van de verbluffende digitale machines in o.a. Transformers en Pacific Rim, moet gezegd worden dat de titelschurk in Age of Ultron maar weinig indruk maakt. Een gemiste kans. Dat geldt ook voor de halfslachtige pogingen tot het uitdiepen van een aantal personages. Er wordt gehint naar een romance, een duister verleden komt aan het licht en we maken kennis met het verborgen gezinsleven van een van de superhelden, maar het is allemaal wat aan de vluchtige en oppervlakkige kant. Echt intrigerend of meeslepend wil het niet worden. Een tragische wending tijdens de finale treft daardoor nauwelijks doel.

Maar die finale is er wel één van formaat. Als Whedon met deze film wederom iets bevestigt, is het wel dat hij een formidabel actieregisseur is. Net als in het voorgaande deel kunnen de Marvel-fans een dik half uur kwijlen bij de krankzinnige en virtuoos gefilmde actie. Het verloop van het verhaal en de verdere uitbreiding van het Marvel-universum weten dan misschien niet bijzonder te prikkelen, maar als achtbaanrit waarin humor, actie, drama en romantiek elkaar in hoog tempo afwisselen, stelt Age of Ultron geen moment teleur.

86 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Fipo :P

Ik ga er morgen heen, ik vond deel 1 onderhoudend, Thor 2 redelijk, Iron man 3 kut, GOTG geweldig, hoop dat dir gewoon fun is

Scheerzeep

Avatar

Ik ga de film sowieso bekijken, heb er erg zin in!

Ik vind trouwens wel dat de recensie te veel spoilers bevat.

Muufley

Avatar

airbender "Denk dat ik deze pas, bewaar mijn ticket geld wel voor Mad Max.

Twee vragen:
1. Hoeveel actie/screentime hebben Quicksilver, Scarlet Witch en Vision?
2. Hoelang duurt het voordat ze overstappen naar de goede kant?"


Ik ga waarschijnlijk hetzelfde doen. Keek sowieso ook al eerder uit naar Mad Max.

eltorro

Avatar

Mad Max wordt waarschijnlijk wel de actie blockbuster van 2015, maar deze lijkt me ook erg vet.

gotrunks

Avatar

airbender "Denk dat ik deze pas, bewaar mijn ticket geld wel voor Mad Max.

Twee vragen:
1. Hoeveel actie/screentime hebben Quicksilver, Scarlet Witch en Vision?
2. Hoelang duurt het voordat ze overstappen naar de goede kant?"


Kheb net gezien vond een hele vette film zowiezo me geld waard.

Antwoord op je vraag ze hebben genoeg screentime ze gaan ergens midden in de film overstappen naar het goede kant

Kamajiisama

Avatar

Als er toevallig een 2D-versie draait pak ik een matineetje...., ben benieuwd :+

Brein8998

Avatar

Er staan teveel spoilers in de tekst. Ik weet nu gewoon bijna de hele film.

Ik ga er morgen heen, ben benieuwd!

Frietgezicht

Avatar

Ik ga de film vanavond checken en zelf oordelen maar wat ik vooral jammer vind is dat ik overal lees dat Ultron tegenvalt.
Dus Marvel weet zich nog geen raad met badguys en juist van deze badguy had ik wel veel verwacht.

FilmMaster

Avatar

Ik had wel een 3,5/5 verwacht van Filmtotaal. Mooie score dat wel...

Banned

Avatar

Ik wacht wel op de blu-ray. Uitkijken naar Mad Max en Jurrasic World.

adofmirosch

Avatar

De 2e superhelden film van dit jaar.
Ga er deze week heen ben benieuwd.

patrick_h

Avatar

Scheerzeep "Ik vind trouwens wel dat de recensie te veel spoilers bevat."

Brein8998 "Er staan teveel spoilers in de tekst. Ik weet nu gewoon bijna de hele film."
Serieus? Ik heb de recensie nog eens bekeken, maar zie niet waar jullie op doelen.
adofmirosch "De 2e superhelden film van dit jaar."
Okay, I'll bite, wat was de eerste?

adofmirosch

Avatar

patrick_h "Okay, I'll bite, wat was de eerste?"Fast 7

Scheerzeep

Avatar

patrick_h "Okay, I'll bite, wat was de eerste?"


Alinea 2 t/m 4 zijn gewoon spoilers. De recensie bestaat voor de helft uit spoilers.

Scheerzeep

Avatar

adofmirosch "Fast 7"


Dat is absoluut geen superheldenfilm.

SunChaser

Avatar

Scheerzeep "Dat is absoluut geen superheldenfilm."


Nee, fast 7 maakt in de categorie cartoon

nietselam

Avatar

Scheerzeep "Dat is absoluut geen superheldenfilm."


Oh jawel hoor! De hoofdrolspelers zijn onverwoestbaar en ze kunnen dingen met hun lichaam die een normaal mens nooit zou kunnen(zonder elk botje te breken) dan ben je gewoon een superheld.

StarLord

Avatar

Volgensmij is dit gewoon The Avengers 1 met meer actie.

zinkstar

Avatar

Scheerzeep "Dat is absoluut geen superheldenfilm."


Ik vond fast 7 1 van de sterkste dramafilms van 2015 :+

DeMuizenkoning

Avatar

Frietgezicht "Ik ga de film vanavond checken en zelf oordelen maar wat ik vooral jammer vind is dat ik overal lees dat Ultron tegenvalt.
Dus Marvel weet zich nog geen raad met badguys en juist van deze badguy had ik wel veel verwacht."


Hetzelfde, maar dat is helaas iets waar Marvel in uitblinkt: slechte, amateuristische bad-guys, die eerder lachwekkend over komen dan echt 'slecht'. Talloze schurken en vijanden in de Marvel films stellen gewoon geen zak voor. Maar ja, ga over een weekje ook naar de bios om voor mijn eigen te beslissen, zien dan wel verder.

patrick_h

Avatar

Scheerzeep "Alinea 2 t/m 4 zijn gewoon spoilers. De recensie bestaat voor de helft uit spoilers."
Alinea 2 is de eerste scene, alinea 3 gaat over twee karakters die in de eerste scene zitten (en eigenlijk al in The Winter Soldier) en alinea 4 gaat over de premisse van de film. Als je daar een probleem mee hebt is het misschien een idee om geen recensies te lezen voor je een film gaat kijken.

patrick_h

Avatar

adofmirosch "Fast 7"
Ik had eerst gegokt dat je Kingsman zou zeggen, maar, chapeau, dit is een nog onzinniger antwoord. :+

FilmMaster

Avatar

adofmirosch "Fast 7"

Da's toch een Komedie?

Scheerzeep

Avatar

patrick_h "Alinea 2 is de eerste scene, alinea 3 gaat over twee karakter die in de eerste scene zitten (en eigenlijk al in The Winter Soldier) en alinea 4 gaat over de premisse van de film. Als je daar een probleem mee hebt is het misschien een idee om geen recensies te lezen voor je een film ziet."


Volgens mij is het juist de bedoeling om een recensie te lezen voordat je de film gaat bekijken. Een recensie hoeft echt niet in te gaan op bepaalde scènes van een film, maar zou eigenlijk slechts een korte en bondige samenvatting moeten bevatten, zoals de samenvattingen die vaak bij nieuwsartikelen over de film staan.

patrick_h

Avatar

Scheerzeep "Volgens mij is het juist de bedoeling om een recensie te lezen voordat je de film gaat bekijken. "
Hoezo zou dat de bedoeling zijn? Ik lees ze iha in ieder geval pas achteraf.
Een recensie hoeft echt niet in te gaan op bepaalde scènes van een film, maar zou eigenlijk slechts een korte en bondige samenvatting moeten bevatten, zoals de samenvattingen die vaak bij nieuwsartikelen over de film staan.
Ingaan op scenes uit de film lijkt me een uitermate geschikte manier om een film te recenseren. Je moet het tenslotte ergens over hebben.

YOLO

Avatar

Scheerzeep "Volgens mij is het juist de bedoeling om een recensie te lezen voordat je de film gaat bekijken. Een recensie hoeft echt niet in te gaan op bepaalde scènes van een film, maar zou eigenlijk slechts een korte en bondige samenvatting moeten bevatten, zoals de samenvattingen die vaak bij nieuwsartikelen over de film staan."

Helemaal met je eens. Een goed voorbeeld is recensent Chris Stuckmann.
Al doet hij video. Maar hij doet wel een korte samenvatting, geen spoilers en hij geeft zijn mening.


patrick_h "Hoezo zou dat de bedoeling zijn? Ik lees ze iha in ieder geval pas achteraf."
Als je nou eens even gaat verplaatsen in een andere persoon die geen verstand heb van films. Recensies kunnen voor sommige mensen wel handig zijn of een film wel waard is om naar de bios te gaan.

Down1986

Avatar

Vannacht heb ik de film gezien. Ik vond hem echt heel goed. De story is zoals je van een comicbook film kan verwachten. Er zit humor in om de lange film op gang te houden, veel actie die je echt op het puntje van je stoel laat zitten en er zijn hele leuke verrassingen in de film, die je als fan van Marvel films en comics zeker leuk zal gaan vinden.

Voor de mensen die deze film skippen om naar Mad Max te gaan. Skip hem niet tis echt vermaak ten top. Natuurlijk is het niet een vernieuwende film maar echt in de 2 en een half uur dat ik er gezeten heb. Is de tijd heel snel gegaan. Dat zegt genoeg over hoe vermakelijk deze film is.

Wat ik ook goed vind is dat de trailer niet teveel gespoiled heeft. Dus dat houd de film op vele fronten ook fris.

patrick_h

Avatar

YOLO "Als je nou eens even gaat verplaatsen in een andere persoon die geen verstand heb van films. Recensies kunnen voor sommige mensen wel handig zijn of een film wel waard is om naar de bios te gaan."
Tuurlijk, dat begrijp ik wel, maar dat mensen het daarvoor willen gebruiken wil niet zeggen dat dat de bedoeling is van recensies.

jaime91

Avatar

Ik ga geen recensies lezen, dat doe ik pas als ik de film Zaterdag gezien heb in Imax. De tickets zijn al een week geleden gereserveerd en de hoeveelheid sterren die deze film krijgt zegt mij in dit geval even genoeg. Kan niet wachten!!

Goov25

Avatar

Toch wat teleurgesteld. Hoewel de recensie voor m'n gevoel ook niet veel om handen heeft (er was zoveel verwachting voor de vele verhaallijnen die samen komen maar daar lees ik niets over, over de overgang naar Phase 3; niks). Zoveel naar toe geleefd in meerdere artikelen op FT, en het enige dat ik lees is dat het verhaal tegenvalt en de actie mooi in beeld gebracht is. Als dat het enige is wat er te beleven is mogen er gerust 2 sterren van af.. Maar ik ga het gauw genoeg zelf beleven.

Scheerzeep "Alinea 2 t/m 4 zijn gewoon spoilers. De recensie bestaat voor de helft uit spoilers."

Ik zie geen spoilers. Geen spoilers in ieder geval die je niet al eerder had kunnen weten. Ik lees daarin niks nieuws, dat wist ik allemaal al.

Angelater

Avatar

Ik lees in geen enkele recensie terug hoe Brian Tyler en Danny Elfman het gedaan hebben. Daar ben ik toch wel het meest benieuwd naar, voornamelijk omdat er wel een aantal mooie melodieën in de soundtrack van deeltje één zitten.

gotrunks

Avatar

Goov25 "Toch wat teleurgesteld. Hoewel de recensie voor m'n gevoel ook niet veel om handen heeft (er was zoveel verwachting voor de vele verhaallijnen die samen komen maar daar lees ik niets over, over de overgang naar Phase 3; niks). Zoveel naar toe geleefd in meerdere artikelen op FT, en het enige dat ik lees is dat het verhaal tegenvalt en de actie mooi in beeld gebracht is. Als dat het enige is wat er te beleven is mogen er gerust 2 sterren van af.. Maar ik ga het gauw genoeg zelf beleven.

Ik zie geen spoilers. Geen spoilers in ieder geval die je niet al eerder had kunnen weten. Ik lees daarin niks nieuws, dat wist ik allemaal al."


Ik kan je een ding zeggen er zitten veel scene's in die hinten naar phase 3:D

jpleon

Avatar

Gister de voorpremiére gezien. Geen tegenvaller!!

Quicksilver, scarlet Witch en Vision krijgen genoeg en goede screentime. Vision wordt gelukkig goed uitgelegd. Ultron was een tegenvaller een beetje dan. Hij had wel epische momenten. Maar voor zo ultieme schurk had het beter gemogen. Maar deze film had teveel om te vertellen waardoor vele momenten niet ten goede kwam. Maar ook weer wel!

Ik ga niks spoilen maar wil wel mensen in spanning brengen. ;) Ultron laat zeker chaos achter op het einde wat niet ten goede komt van iemand. ;) Denk er maar zelf over na wat ik er mee bedoel. :P

Verder wordt phase 3 gestart met 2 verhalen. De infinity war uiteraard en Civil war. Ben echt reuzen benieuwd naar de vervolg films. Maar we zullen nooit meer deze samenstelling van het team meer zien ben ik bang. :(

Tegenvaller deze film? Beter als deeltje 1? Kunstje precies het zelfde als deel 1?

Deze film doet wat die moet doen! :D En geeft weer veel vragen voor de komende films en genoeg spanning dat je de rest wilt zien! :D

Dus mensen ga deze film in de bios kijken. En laat je niet gek maken door recenties. Als je alles tot deze film gezien hebt moet je deze zeker bekijken als een waardige afsluiter van phase 2. Ook al zal Ant-Man dat doen?

Olrik

Avatar

Ik ga er morgen heen. Ben benieuwd!

Moviemagic

Avatar

SunChaser "Fipo :P

"


NOT! :E

Ed Crane

Avatar

Velen zullen gewoon van de film genieten hoor, fans hoeven zich geen zorgen te maken, maar Age Of Ultron is duidelijk minder dan de eerste film, terwijl ik had gehoopt dat 'ie beter was. Vooral de actieclimax aan het einde van de film kan niet in de schaduw staan van de eerste film. Dat was m'n grootste teleurstelling. Sterker nog, vreemd genoeg zit de beste actie midden in de film, Hulk vs Hulkbuster, en daarvoor heeft Whedon duidelijk naar Snyders Man Of Steel gekeken, de overeenkomst viel me echt op, maar ik geef Whedon nou ook weer geen ongelijk, Man Of Steel was wat dat betreft dan ook moddervet.

Colonel_Kurz

Avatar

Ha, eerst klachten dat er teveel spoilers in de recensie staan en dan klachten dat er te weinig verteld wordt over hoe de volgende Marvel films worden opgezet in deze... :P

Ed Crane

Avatar

airbender "Beter goed gejat dan slecht verzonnen dus. Maar ik wacht nog steeds op jouw recensie, wanneer plaats je hem op filmtotaal of salonindien?"


Het wordt een duo-recensie en hij verschijnt morgen (of vanavond laat) op SI.

Ed Crane

Avatar

Angelater "Ik lees in geen enkele recensie terug hoe Brian Tyler en Danny Elfman het gedaan hebben. Daar ben ik toch wel het meest benieuwd naar, voornamelijk omdat er wel een aantal mooie melodieën in de soundtrack van deeltje één zitten."


Daar zeg je me wat, ik kan me de score niet eens herinneren... Zal dan vast op zo'n manier een ondersteunende rol hebben gespeeld dat 'ie zelf niet opvalt. Jammer eigenlijk.

Ed Crane

Avatar

airbender "Morgen pas? Ja daaag :B Curz heeft me woensdag beloofd!"


Er staat nog iets tussen haakjes...

Ik weet het niet precies want ik heb m'n stukjes ingeleverd maar m'n co-recensent is het geheel aan het editen en opmaken, dus wanneer hij klaar is.

.
.
.
.

Op naar Ant-Man!

Angelater

Avatar

Ed Crane "Daar zeg je me wat, ik kan me de score niet eens herinneren... Zal dan vast op zo'n manier een ondersteunende rol hebben gespeeld dat 'ie zelf niet opvalt. Jammer eigenlijk."

Ik heb al enkele nummers op Youtube beluisterd en moet eerlijk bekennen teleurgesteld te zijn. Hier en daar hoorde ik wel wat 'Iron Man 3'-thema's, wat ik wel cool vond, maar 'The Avengers'-melodieën lijken Tyler en Elfman helemaal verwaarloosd te hebben. Inderdaad, jammer eigenlijk.

SunChaser

Avatar

Kan me geen muziek herinneren
Vond de film minder dan CATWS en GOTG maar beter dan IM3. Gewoon leuk vermaak. 3D voegt weer eens nis toe, QuickSilver valt tegen zeker met De DOFP versie

KekeBaas

Avatar

Ben ik de enige die Ultron wel geslaagd vond? Vette gevechten met zowel Iron Man, Captain America en Thor en zijn laatste dialoog met Vision vond ik ook tof.

Steve-O

Avatar

Ik zie dit thuis wel.

Pedrobear

Avatar

Ik heb hem gezien en ik kan je zeggen... er is zoveel mis met deze film. Een team up met chaotische actiescenes. Ik verveelde me telkens bij de vechtscenes tegen meerdere vijanden. Dit hebben we al in het eerste deel gezien, en nu hameren ze erop verder in het 2de deel. Er was gewoon geen spanning en ook geen dreiging van de vijanden.

En daarnaast had ik echt heel veel verwacht van Ultron. Had een betere intro verwacht, maar zijn ontstaan is heel snel verfilmd en ook missen we zijn beweegredenen en nog meer dingen.

Het verhaal is alweer simpel gehouden en er gebeuren dingen die nergens opslaan, ja vooral dat laatste half uur.

Pluspunt aan de film is de humor en sommige actiescenes, met nadruk op sommige.

Goov25

Avatar

jpleon "Gister de voorpremiére gezien. Geen tegenvaller!!

Quicksilver, scarlet Witch en Vision krijgen genoeg en goede screentime. Vision wordt gelukkig goed uitgelegd. Ultron was een tegenvaller een beetje dan. Hij had wel epische momenten. Maar voor zo ultieme schurk had het beter gemogen. Maar deze film had teveel om te vertellen waardoor vele momenten niet ten goede kwam. Maar ook weer wel!

Ik ga niks spoilen maar wil wel mensen in spanning brengen. ;) Ultron laat zeker chaos achter op het einde wat niet ten goede komt van iemand. ;) Denk er maar zelf over na wat ik er mee bedoel. :P

Verder wordt phase 3 gestart met 2 verhalen. De infinity war uiteraard en Civil war. Ben echt reuzen benieuwd naar de vervolg films. Maar we zullen nooit meer deze samenstelling van het team meer zien ben ik bang. :(

Tegenvaller deze film? Beter als deeltje 1? Kunstje precies het zelfde als deel 1?

Deze film doet wat die moet doen! :D En geeft weer veel vragen voor de komende films en genoeg spanning dat je de rest wilt zien! :D

Dus mensen ga deze film in de bios kijken. En laat je niet gek maken door recenties. Als je alles tot deze film gezien hebt moet je deze zeker bekijken als een waardige afsluiter van phase 2. Ook al zal Ant-Man dat doen?"


Thanks man T+)

PRIME

Avatar

Ik wil toch ook even mijn mening geven over deze film, ik snap namelijk niet dat zoveel mensen het eerste deel een warmer hart toedragen. Goed, het was de eerste. Goed, we keken al sinds 2008 uit naar de bijeenkomst van onze helden, maar in de eerste tien minuten doet de tweede film je de eerste bijna vergeten. Je kan echt zien dat ze met alles een tandje hoger gaan dit keer.

Gevechten zien er natuurlijker uit + ze werken meer samen (combineren van aanvallen) en ook het plot vind ik dit keer geweldig (sorry, maar deel 1 was een redelijk standaard plot en al helemaal met het uitschakelen van de Chitauri door het opblazen van 1 schip) maar hier zoeken ze redelijk de duisternis op, zowel in de angsten van onze helden als in de laatste akte (het eindplan van Ultron vond ik namelijk echt bizar goed gevonden.)

Ultron zelf had van mij misschien dreigender gemogen, ja, maar dat kinderlijke dat hij heeft komt juist zo goed over uit de comics, dus voor mij was hij best perfect. Ook vind ik het onzin dat in een tijd van Transformers en Pacific Rim hij geen goeie indruk maakt, dit is juist eindelijk weer eens een robot die er normaal uit ziet in plaats van dat z'n lichaam nog een half uur door draait nadat hij getransformed is.

Halfslachtige pogingen voor karakterontwikkeling vind ik ook onzin, omdat de ontwikkeling van onze helden loopt via meerdere films. Zo vond ik het bijvoorbeeld juist supervet om wat meer inzicht te krijgen in het verleden van bijv Black Widow.

Al met al kan ik me niet echt vinden in de recensie en in sommige reacties, en zou ik iedereen gewoon aanraden naar deze film te gaan. En hoezo zou je deze skippen en naar Mad Max gaan? Why not both?

4,5/5

dutchmovielover

Avatar

Gister avond de film gezien. Ben het voor het grootste gedeelte eens met deze recensie. Ik vond
De karakter ontwikkeling van sommige personages slecht. Als of hier geen ruimte voor was is deze overvolle film.

De humor daarintegen vond ik geweldig. Het houd de film lekker bij elkaar en geeft ook genoeg weg van de relatie onderling.

Al met al een leuke film. (4/5)

YOLO

Avatar

PRIME "Ik wil toch ook even mijn mening geven over deze film,"
En ik deel jouw mening. T+)

bobbyz

Avatar

Ik vond de film super hij lost alle verwachtingen in.

Epische gevechten vooral de "final battle"
Ultron is had iets meer slecht mogen zijn maar zijn humor is super (best te vergelijken met tony stark/iron man's sarcastische humor vrij logisch als je de film bekijkt.

Avengers groep zal nooit meer hetzelfde samengesteld zijn hierna dit vind ik wel een spijtige zaak .

Tot slot de nieuwkomers zullen een meerwaarde worden vision is fantastisch maar waar ik het meeste van vewacht in de toekomst is scarlet witch eens zij haar krachten volledig heeft ontwikeld in een woord Woouuw!!!

Ed Crane

Avatar

bobbyz "Avengers groep zal nooit meer hetzelfde samengesteld zijn hierna dit vind ik wel een spijtige zaak .

Tot slot de nieuwkomers zullen een meerwaarde worden vision is fantastisch maar waar ik het meeste van vewacht in de toekomst is scarlet witch eens zij haar krachten volledig heeft ontwikeld in een woord Woouuw!!!"


Met andere woorden: iedereen die altijd liep te roepen dat personages eerst allemaal solofilms moeten krijgen, ziet nu dat ook Marvel dat niet meer doet. Behalve Ant-Man dan.

KekeBaas

Avatar

Heb ik overigens niet goed opgelet of hebben we de donkere vrouw in het water zoals deze in de trailer werd vertoond niet gezien in de film?

Muufley

Avatar

PRIME "Al met al kan ik me niet echt vinden in de recensie en in sommige reacties, en zou ik iedereen gewoon aanraden naar deze film te gaan. En hoezo zou je deze skippen en naar Mad Max gaan? Why not both?

4,5/5"


Avengers spreekt mij niet zo aan, de eerste deed mij ook al niet veel. Nu de recensies aangeven dat er wat teleurstellingen in te vinden zijn ben ik niet van zin om aan die film geld uit te geven. Die film werd al sowieso nogal wat te veel opgehyped. Mad Max lijkt mij een stuk interessanter dan dat superheldengedoe.

PRIME

Avatar

Pedrobear "Ik heb hem gezien en ik kan je zeggen... er is zoveel mis met deze film. Een team up met chaotische actiescenes. Ik verveelde me telkens bij de vechtscenes tegen meerdere vijanden. Dit hebben we al in het eerste deel gezien, en nu hameren ze erop verder in het 2de deel. Er was gewoon geen spanning en ook geen dreiging van de vijanden.

En daarnaast had ik echt heel veel verwacht van Ultron. Had een betere intro verwacht, maar zijn ontstaan is heel snel verfilmd en ook missen we zijn beweegredenen en nog meer dingen.

Het verhaal is alweer simpel gehouden en er gebeuren dingen die nergens opslaan, ja vooral dat laatste half uur.

Pluspunt aan de film is de humor en sommige actiescenes, met nadruk op sommige."Als ik dit lees, kan ik me alleen maar voorstellen dat je hebt liggen slapen. De actie scenes zijn nergens chaotisch, en kom op zeg, je gaat naar een film over een team van superhelden en gaat dan klagen over team ups? En ik ben toch benieuwd wat je bedoelt met ''er gebeuren dingen die nergens op slaan'', maar goed, smaken verschillen.

PRIME

Avatar

YOLO "En ik deel jouw mening. T+)"


:E Op naar de tweede keer, en derde, en vierde!

PRIME

Avatar

Muufley "Avengers spreekt mij niet zo aan, de eerste deed mij ook al niet veel. Nu de recensies aangeven dat er wat teleurstellingen in te vinden zijn ben ik niet van zin om aan die film geld uit te geven. Die film werd al sowieso nogal wat te veel opgehyped. Mad Max lijkt mij een stuk interessanter dan dat superheldengedoe."


Mad Max wordt niet opgehyped wil je zeggen? Ik snap dat je er geen geld voor uit wilt geven als je niet veel geld hebt of geen Pathe pas, maar om een film af te schrijven omdat er ''wat'' teleurstellingen op het net staan vind ik overdreven, en ook ik vond de tegenvallers best mee vallen. (geen een gezien eigenlijk)

YOLO

Avatar

PRIME ":E Op naar de tweede keer, en derde, en vierde!"

Wie weet :+

Hoe dan ook. Ik heb echt genoten van deze film :+

WeaponX

Avatar

PRIME "Mad Max wordt niet opgehyped wil je zeggen? Ik snap dat je er geen geld voor uit wilt geven als je niet veel geld hebt of geen Pathe pas, maar om een film af te schrijven omdat er ''wat'' teleurstellingen op het net staan vind ik overdreven, en ook ik vond de tegenvallers best mee vallen. (geen een gezien eigenlijk)"


Ik deel jou mening Prime, kijk hier zo lang naar uit en het maakte mijn verwachtingen waar, het was geweldig, enigste minpunt vond ik dat alles beetje afgeraffeld werd maar dat komt waarschijnlijk omdat Whedon zo veel moest knippen in de film.

jeff80

Avatar

Ehmmm maar als Ironman de ouders van Scarlet Witch en Quicksilver heeft vermoord, wil dat zeggen dat Ironman, Magneto heeft vermoord of pleegouders ofzo?

Ik kan zelf niet wachten op de film, maar wacht even een weekje tot het wat rustiger is.

Ed Crane

Avatar

jeff80 "Ehmmm maar als Ironman de ouders van Scarlet Witch en Quicksilver heeft vermoord, wil dat zeggen dat Ironman, Magneto heeft vermoord of pleegouders ofzo?

Ik kan zelf niet wachten op de film, maar wacht even een weekje tot het wat rustiger is."


In de MCU-films is er geen X-Men connectie.

Ereptile

Avatar

Vanmorgen eindelijk de film gezien! Smiley face En ik vond hem echt super!!! Alleen was de magie van de eerste film er een klein beetje af. In die film werden alle personages voor het eerst samen naast elkaar getoond. In deze film zijn ze natuurlijk al bij elkaar. Dat levert ook geweldige actie op!

Ultron vond ik ook wel tof. Al had hij wel z'n gebreken in mijn ogen. Hij had soms iets teveel comic relief, zoals dat hij de benaming van het woord kinderen niet wist.. Zijn stem in de film vond ik in ieder geval wel super! Het verhaal brengt wel veel nieuwe informatie met zich mee over de teamleden, wat ik wel kon waarderen. Ook de Vision vond ik super!

Al met al een goede film vond ik. Maar de belofte van de komende films maken dat deze film eerder als een grote opzet dient, dan een stand-alone film. Desalniettemin heb ik me meer dan vermaakt met deze film! :D

jeeve2010

Avatar

Scarlet witch en quicksilver zijn Inhumans hier wordt in agents of shield uit gebreid aandacht aanbesteed en is hydra/shield er volop mee bezig, ook is dit een knipoog naar de inhumans film.

Brein8998

Avatar

Ik heb de film vanavond gezien en vond hem echt ontzettend tof! ik vond vooral het stuk dat scarlet witch elke avenger beïnvloedde en je zag wat zij allemaal te zien kregen. Ook het iron man vs hulk stuk daarna. Wel zonde dat ze quicksilver net introduceren en daarna gelijk dood maken. Maarja in xmen was ie toch beter.
Ze hadden wel iets meer verhaallijnen richting civil war kunnen doen maar goed. Ik vond het een toffe film en ik ben zéér benieuwd wat het MCU ons in de toekomst gaat brengen.

By the way:
Ik ging naar de IMAX voorstelling van de film en daarvoor zat de nieuwe star wars trailer. Het publiek reageerde met gejuich en applaus. Erg leuk moment was dat.

Decepticon

Avatar

PRIME "Ik wil toch ook even mijn mening geven over deze film"
Ik deel je mening ook Prime.
Beter dan deel 1? Misschien wel, misschien niet, maar hij is idd ontzettend goed. De actie, de humor, alle personages krijgen weer genoeg aandacht van Whedon, ook de nieuwe personages.
Ook de uitdieping van Black Widow en Hawkeye zijn erg goed en vertelt genoeg. Alles is perfect uitgevoerd door Whedon.
Dat Ultron niet kwader overkomt en narcistische humor toont, is idd duidelijk in de film, omdat het karakter van Tony Stark zit verwerkt in hem, het is dan ook Starks creatie uiteindelijk. Waarmee de origin van Ultron origineel en goed is verwerkt.

Ik vind de film ook fantastisch en ga er snel een 2e keer naar toe en vast nog wel een 3e keer.

Het enigste minpuntje vond ik de score. Bryan Tyler en Danny Elfman kunnen veel beter. De score doet zijn werk, maar is imo niet echt noemenswaardig, de titelscore van Alan Silvestri wordt wel een paar keer gebruikt en is een mooie herkenning, maar is helaas niet zo episch aanwezig als in de 1e film.
Ik had liever gezien dat Silvestri de score weer had gedaan, of dat Tyler en Elfman een nieuwe epische score hadden gemaakt.

MisterMarvel

Avatar

Aardig wat mensen hier zijn inmiddels naar Avengers Age of Ultron geweest. Nu ben ik nieuwsgierig naar welke Quicksilver jullie beter vonden. 

Die uit the Avengers of toch die uit Xmen days of future past?

benjamin

Avatar

MisterMarvel "Aardig wat mensen hier zijn inmiddels naar Avengers Age of Ultron geweest. Nu ben ik nieuwsgierig naar welke Quicksilver jullie beter vonden. 

Die uit the Avengers of toch die uit Xmen days of future past?"
Misschien beter inderdaad dit hier te plaatsen dan off-topic. Ik ga voor die van X-Men: misschien unfair omdat je eigenlijk één scène hebt tegenover een personage maar die ene scène was nu eenmaal zo memorabel.

Ed Crane

Avatar

Klopt, en als je die actiescène uit X-Men hebt gezien dan komt Whedon eigenlijk met niets bijzonders aanzetten voor Quicksilver.

Ed Crane

Avatar

Wat vonden de Marvel-fanboys er eigenlijk van dat Joss Whedon het beste stuk van Age Of Ultron, zijn 'Hulk vs Hulkbuster'-scene, zo duidelijk afkeek van het lange actiestuk uit Snyders Man Of Steel?

Geranimous

Avatar

Ik verbaas me er een beetje over dat ik woorden als geweldig en perfect lees hier. Het is een prima film hoor maar persoonlijk vind ik het niet veel meer dan dat.

De score is idd niet memorabe. En dat is jammer. Ik had beter verwacht. De scenes met Hawkeye en Black Widow vond ik overigens niet slecht. Van Quicksilver vond ik het leuk dat hij buiten adem raakt. Dat zag je bij X-Men volgens mij niet. Maar ik denk wel dat hij veel meer schade aan kan richten dan hij deed. Hetzelfde geld eigenlijk voor zijn zus.

Ik zal naar alle Marvel films blijven gaan. Hoewel ik Ant-Man misschien oversla. Maar Cap 2 is voor mij denk ik nog steeds de beste.

WeaponX

Avatar

Geranimous "Ik verbaas me er een beetje over dat ik woorden als geweldig en perfect lees hier. Het is een prima film hoor maar persoonlijk vind ik het niet veel meer dan dat.

De score is idd niet memorabe. En dat is jammer. Ik had beter verwacht. De scenes met Hawkeye en Black Widow vond ik overigens niet slecht. Van Quicksilver vond ik het leuk dat hij buiten adem raakt. Dat zag je bij X-Men volgens mij niet. Maar ik denk wel dat hij veel meer schade aan kan richten dan hij deed. Hetzelfde geld eigenlijk voor zijn zus.

Ik zal naar alle Marvel films blijven gaan. Hoewel ik Ant-Man misschien oversla. Maar Cap 2 is voor mij denk ik nog steeds de beste."


Komt omdat ze nog geen volle controle over hun krachten hebben. Ze zijn Inhumans (net als mutanten) en zijn nog steeds in de ontwikkelfase. In de beginscene zij de assisent van Strucker ook: ze zijn nog niet klaar

PRIME

Avatar

Ed Crane "Wat vonden de Marvel-fanboys er eigenlijk van dat Joss Whedon het beste stuk van Age Of Ultron, zijn 'Hulk vs Hulkbuster'-scene, zo duidelijk afkeek van het lange actiestuk uit Snyders Man Of Steel?"


Zit dit je dwars? Ik vond het wel meevallen..

Jan231

Avatar

Ik vond het een uitstekende film! Het stelt geen moment teleur.
Enerzijds wordt er het een en ander afgesloten (infiltratie HYDRA etc.), anderzijds worden er duidelijke stappen naar fase 3 gezet (Civil War, Thanos)

De actie was goed, alle helden krijgen meer dan genoeg te doen. Geweldig zijn de samenwerkingen tussen de helden bij de gevechten.
Het verhaal was prima (voor een actiefilm), leuk ook dat Black Widow en Hawkeye wat meer te doen kregen. Hoogtepunt is wel het feestje in Stark-tower, qua humor (Rodey). De grappen vond ik sowieso prima in deze film. Het relativeert de boel wat. Zo neemt Thor zijn eigen one-liners op de hak.

De nieuwe helden zijn me ook niet tegengevallen. er was van tevoren wat twijfel over The Vision, maar dat is zeker een van de hoogtepunten! Leuke toevoeging voor het team. Goede ontstaansgeschiedenis ook en zelfs zijn cape wordt verklaard!

Ultron is niet noemenswaardig helaas, maar ook niet slecht. En ik had ook wat meer verwacht van de Mid-creditscene. Ik had zelf graag iets gezien met Dr Strange of Spider-man...

Muufley

Avatar

PRIME "Mad Max wordt niet opgehyped wil je zeggen? Ik snap dat je er geen geld voor uit wilt geven als je niet veel geld hebt of geen Pathe pas, maar om een film af te schrijven omdat er ''wat'' teleurstellingen op het net staan vind ik overdreven, en ook ik vond de tegenvallers best mee vallen. (geen een gezien eigenlijk)"


Nu niet beginnen overdrijven en onnozel doen. Het hype niveau van de Marvel producties en dan vooral van Avengers kan je helemaal niet vergelijken met dat van Mad Max. Men zat al volop de speculeren over de volgende Avenger film een half jaar voor dat deze film uitkwam. Dus in vergelijking met Avengers....NEE, helemaal niet.

YOLO

Avatar

Ed Crane "Wat vonden de Marvel-fanboys er eigenlijk van dat Joss Whedon het beste stuk van Age Of Ultron, zijn 'Hulk vs Hulkbuster'-scene, zo duidelijk afkeek van het lange actiestuk uit Snyders Man Of Steel?"

En hier is je antwoord :P

How Avengers: Age of Ultron Handles Destruction Better Than Man of Steel

The 2013 Superman reboot Man of Steel wasn't without its fair share of controversies, but the biggest sticking point for many fans was how the movie's final battle was handled. As Superman and Zod flew around Metropolis, slamming each other into falling buildings, the scene devolved into an orgiastic display of 9/11-reminiscent destruction, with countless citizens surely perishing offscreen and a large part of the city leveled by the end. Fans were so enraged by the blithe wrecking of Metropolis that director Zack Snyder is rumored to have incorporated that sentiment into his sequel, Batman v Superman: Dawn of Justice, where the heavy toll of Superman's fight is used against him.
I thought about that third-act carnage a lot while watching Avengers: Age of Ultron, which places an unusual emphasis on evacuating and saving innocent people. There's always been a little bit of that in most Marvel movies — in both Captain America: The Winter Soldier and Guardians of the Galaxy, for example, the heroes make it a point to evacuate cities before destruction rains down — but that emphasis seems much more pronounced in Ultron, where nearly every major action scene revolves around protecting the poor, innocent people who could be collateral damage in a typical hero-villain brawl. When I sat down with Ultron writer-director Joss Whedon this past weekend, I asked him if he and Marvel Studios head Kevin Feige felt a duty to portray the effects of all that metropolitan devastation responsibly.

"Absolutely, yes," said Whedon. "Something that Kevin and I talked about from the start was that we'd seen a little bit of a trend in movies where the city gets destroyed and the heroes say, 'We won!' And I'm thinking, Define 'win.'"

With Ultron, said Whedon, the filmmaker wanted to "get back to what's important, which is that the people you're trying to protect are people. We knew that we wanted to play with a lot of big, fun destruction, but at the same time, we wanted to say, 'There's a price for this.' So we got very specific about it, because whether the Avengers are heroes or not is called into question in this movie, or whether the hero as a concept is still useful for society. It sort of becomes the central issue in the final battle, and it's also a good way for Earth's Mightiest Heroes to be put at a disadvantage."

Because, I ventured, it gives these fights more stakes than simply watching superpowered people punch each other?

"Exactly," said Whedon. "What a hero does is not just beat up the bad guy — a hero saves the people."


Kortom Whedon heeft afgekeken, maar hij heeft ook laten zien hoe je het wel goed moet doen. :P

Pedrobear

Avatar

PRIME "Als ik dit lees, kan ik me alleen maar voorstellen dat je hebt liggen slapen. De actie scenes zijn nergens chaotisch, en kom op zeg, je gaat naar een film over een team van superhelden en gaat dan klagen over team ups? En ik ben toch benieuwd wat je bedoelt met ''er gebeuren dingen die nergens op slaan'', maar goed, smaken verschillen."


Met chaotisch bedoel ik als een dolle stier om je heen slaan in de hoop dat je iets raakt. Dat gevoel had ik bij al hun gevechten. Er was zero dreiging, want je weet dat het goed afloopt. Niemand was ernstig gewond geraakt, zelfs de mensen niet. Wat voor dreiging kan je dan verwachten? Kijk, een verrassing en spanning is wat anders. En ook dat miste ik een beetje. Het voelt aan als Hangover 2 wanneer je 1 al gezien hebt..

Het meest belachelijke vond ik het laatste half uur. Er was maar 1 vijand, ik tel die robots niet eens mee, want ze stelden letterlijk niets voor. En Ultron werd op een heel simpele manier verslagen.

Wat ik bedoelde met dingen die nergens op sloegen:

een hele stad die naar boven vliegt, konden ze echt niets beters verzinnen? Het einde van Ultron, kon hij geen backup van zichzelf maken? Via satelliet of internetmast zichzelf uploaden? Op het begin was hij op die manier ontsnapt. Welke plotpunten hebben zij nu achter gelaten voor de volgende delen?

Sherlock

Avatar

Wat ik ook wel grappig vond was Dat toen ze zich gingen voorbereiden voor het eindgevecht en iedereen zijn kostuum aantrok, er voor Quicksilver ineens ook een pak klaarlag en 3 paar Adidas schoenen stonden terwijl hij 5 minuten eerder nog een bad guy was. en dat Toen Banner Romanov ging halen uit de gevangenis er TOTAAL niemand aanwezig was in dat gebouw.

sjef

Avatar

Ik heb de film gisteren gezien. Echt vet! Genoeg screentijd voor iedereen, voldoende achtergrond verhaal, vette actiescenes en veel humor!

Steve-O

Avatar

Het grappige is dat ze wel laten zien hoe mensen gered worden (soms op ridicule wijze Thor gooit even een mevrouw meters hoog de lucht in, hoe ze daar zonder blessures vanaf kwam is mij een raadsel. Zelfde geldt voor Quicksilver die mensen verplaatst, ik denk dat alleen zijn lichaam zulke snelheden aankan,) maar dat er helemaal geen diepgang is om een aantal doden (of een groot aantal) überhaupt zwaar te laten wegen. Er sterft ook maar één van de helden en daar word vooral niet te lang om gerouwd, zelfs niet echt door Wanda.

Er zit misschien niet ontzettend veel diepgang in Man of Steel maar het komt een stuk dichterbij dan welke MCU film dan ook. Ik vind het ook niet zo gek dat mensen zich zo druk maken om de vernietiging en doden in Metropolis (al weten we nog niet precies hoeveel). Iedereen heeft een bepaald beeld van Superman dat blijkbaar 100% nageleefd moet worden, niet te vergeten dat de Superman in Man of Steel pas net begonnen is.

Ik vind hoe het in Man of Steel is gegaan in Metropolis een stuk realistischer dan in Avengers 1 en 2. Superman is in zijn eentje terwijl de Avengers met een heel team zijn en in deel 2 al weten waar Ultron gaat toeslaan. Zod zegt tegen Superman dat hij zoveel mogelijk mensen met zich meeneemt dus dan is de keuze snel gemaakt. Het heeft natuurlijk veel meer zin om alleen op Zod te focussen dan door mensen te gaan helpen terwijl Zod op moordtour gaat. Superman koos het minste van twee kwaden. Uiteindelijk schakelde Superman Zod uit wat ook weer belangrijk is voor diens ontwikkeling. Het weegt mee in de vervolgen alleen is het daar niet puur om gedaan. Dat Superman niet doodt moet ergens vandaan komen. En ik denk ook niet dat alleen de gevolgen van Metropolis een punt van kritiek op Superman's aanwezigheid op Aarde zullen zijn in BvS. Het dikt het plot natuurlijk wel mooi aan.

Ed Crane

Avatar

YOLO "Kortom Whedon heeft afgekeken, maar hij heeft ook laten zien hoe je het wel goed moet doen. :P"


Tnx, maar het is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Whedon doet enkel alsof hij zich er tegen afzet en het niets vond, hij 'vergeet' erbij te zeggen dat het qua shots, cinematografie en locaties duidelijk als grote inspiratiebron heeft gediend/ hij veel van Snyder heeft afgekeken.

En als antwoord op Joss' "define win": iemand die bezig is met z'n plan de mensheid geheel uit te roeien, stoppen. Het einde der mensheid voorkomen mag duidelijk als winnen gedefinieerd worden. Zeker als je geen team van andere superhelden hebt om op terug te vallen. Het hele punt van de film was nu juist dat het niet altijd zo makkelijk gaat als in bv. The Avengers, die grappen makend door een soort 9/11 surfen.

Hurby08

Avatar

Film gezien, mooi spektakel en top vermaak. We worden aardig klaargestoomd voor de volgende fase en dat geeft alleen maar meer reden om uit te kijken naar de volgende films.

Dat we de Avengers waarschijnlijk niet meer in deze samenstelling gaan zien is spijtig, maar de magie van deze groep zal snel zijn glans verliezen als ze te lang vast blijven houden aan deze samenstelling.

23VDV23

Avatar

Gisteren gezien, vermakelijk, maar plotmatig onnodig 'vol', langdradig en ingewikkeld als je het mij vraagt. Iets wat je wel vaker bij sequels ziet: alles moet groter en complexer zijn dan deel 1. De last van het feit dat Marvel echter zo veel mogelijk uit zijn eigen comic universum ook naar het witte doek wil vertalen is voor mij echter heel voelbaar geweest in deze film.

Je kunt mij geen comic book fan noemen. Sporadisch vroeger een comic gelezen als ik er een kreeg van een vervreemde oom die niet wist wat hij me voor mijn verjaardag moest geven, maar daar hield het dan ook bij op. De grootte van de hype die er rondom deel één is ontstaan een paar jaar geleden heb ik als neutrale kijker dan ook nooit helemaal kunnen begrijpen. Dat gezegd hebbende, ook díe film was vermakelijk (al keek ik daar al met verbazing naar het feit dat hij in vrijwel elke lijstje met beste films van 2012 werd genoemd) en had een bepaalde charme omdat het ten opzichte van de donkere lijn die Nolan ooit met Batman had ingezet weer eens een vrij pretentieloze en kleurrijkere superhelden film bood. Vlot, plotmatig niet ingewikkeld maar min of meer samenhangend en duidelijk, bij vlagen grappig en veel personages die zeker voor blockbuster begrippen nog allemaal netjes werden uitgewerkt en neer gezet. Leuk popcorn vermaak met hier en daar referenties die het voor de fans waarschijnlijk allemaal nog extra leuk maakten. Die film was voor mij als 'comic book leek' prima te doen.

Age of Ultron was wat dat betreft al lastiger. Dat was naar mijn idee nog meer een film voor de fans. Natuurlijk: een aantal heel lekker in beeld gebrachte actiescènes, een mooie cast en voldoende humor. Maar de plotmatige eenvoud die deel 1 deels zo charmant maakte was hier toch een beetje verdwenen. Het feit dat de scenaristen het blijkbaar nodig vonden om bij wijze van 10 keer uit te leggen hoe het komt dat Ultron ter tonele verschijnt, wáárom hij handelt zoals hij handelt en hoe zijn uiteindelijke donkere plan nou precies in elkaar steekt zeggen wat mij betreft daarin alles. Vrijwel iedere scene die geen actie bevat zit volgepropt met dit soort expositie. De rol van Scarlet Witch voegt daar nog een extra lijn aan toe, evenals andere personages die blijkbaar geïntroduceerd moesten worden en wiens achtergrond en motivatie dan nog tussen neus en lippen door zo uitgebreid mogelijk moet worden verklaard. Het is te prijzen dat dit wordt geprobeerd, maar je krijgt als neutrale kijker toch het idee van een heel vertellerige uitleggerige film en dat dit heel erg gebeurt om een fanbase te pleasen. Logisch...het is een aanzienlijk deel van je publiek, maar voor mensen die daar buiten vallen wordt het daardoor iets minder interessant.

Desondanks, vooral door de sterke stukken popcornvermaak die er wél nog in zitten, 3/5.

Goov25

Avatar

Pedrobear "Wat ik bedoelde met dingen die nergens op sloegen:

een hele stad die naar boven vliegt, konden ze echt niets beters verzinnen? Het einde van Ultron, kon hij geen backup van zichzelf maken? Via satelliet of internetmast zichzelf uploaden? Op het begin was hij op die manier ontsnapt. Welke plotpunten hebben zij nu achter gelaten voor de volgende delen? "


Een stad naar boven laten vliegen, die met een energieschild vasthouden, en naar beneden sturen als een meteoor die het belangrijkste leven op aarde doodt; net als toen met de dino's? Mwa, best goed verzonnen toch? Vision drijft Ultron het internet uit, waardoor hij geen online backups meer heeft. Het enige waar hij dan nog uit bestaat is die grote robot, en al z'n kleine zwakke matties. Een paar computers met een eigen netwerk dat alleen op zichzelf aangesloten is, om in internet-termen te blijven. En plotpunten voor volgende delen? Genoeg waarschijnlijk. Een paar: Het land Wakanda waar vibranium vandaan komt (Black Panther). De Maximoff tweeling die inhumans zijn (Inhumans). De steeds hoger oplopende meningsverschillen in het team en vooral tussen Cap en Iron Man (Captain America Civil War). En Vision en de andere nieuwe Avengers voor Cap 3 en verdere films.

Avengers: Age of Ultron

acties