Jaume Collet-Serra wil 'Akira' als volgende project

Komt de film er dan toch?

Er wordt al jaren gewerkt om een Akira-film van de grond te krijgen. Het lijkt erop dat de film nu een regisseur heeft. Jaume Collet-Serra zou de film maken, maar toen werd het project enkele jaren geleden opgeblazen. Warner Bros. vond het budget te hoog, en daarom moest het scenario compleet herschreven worden.

In augustus kwam toen het nieuws dat Collet-Serra mogelijk alsnog zou regisseren. Nu lijkt het dat hij daadwerkelijk getekend heeft voor de film. Toen hem in een interview gevraagd werd wat zijn volgende project zou worden, vertelde hij: ”Ik concentreer me op Akira. Dus hopelijk is dat de volgende film,” aldus Collet-Serra.

Het grote probleem dat Warner had met het project was het budget. Albert Hughes schreef jaren geleden een versie van het scenario. De film zou dan zo’n 180 miljoen dollar kosten. Dat budget werd vervolgens omlaag gebracht naar negentig miljoen dollar, maar zelfs dat was teveel voor Warner. De studio wil de film voor 60 tot 70 miljoen dollar maken.

Collet-Serra wilde niet ingaan op de kosten van het project. ”Ik heb twee films gemaakt sinds ik dat project pauzeerde. Maar de grote machten hebben nu interesse.” Er is nog geen datum voor deze nieuwe poging om Akira te maken. De volgende film van Collet-Serra, Non-Stop, draait vanaf 27 februari in de bioscopen. Hieronder een trailer van die film.



NieuwsFilm

meest populair