Algemeen

Jaume Collet-Serra wil 'Akira' als volgende project

Komt de film er dan toch?

door Jim Pedd op 10.02.2014 om 09:39 in Algemeen
Er wordt al jaren gewerkt om een Akira-film van de grond te krijgen. Het lijkt erop dat de film nu een regisseur heeft. Jaume Collet-Serra zou de film maken, maar toen werd het project enkele jaren geleden opgeblazen. Warner Bros. vond het budget te hoog, en daarom moest het scenario compleet herschreven worden.

In augustus kwam toen het nieuws dat Collet-Serra mogelijk alsnog zou regisseren. Nu lijkt het dat hij daadwerkelijk getekend heeft voor de film. Toen hem in een interview gevraagd werd wat zijn volgende project zou worden, vertelde hij: ”Ik concentreer me op Akira. Dus hopelijk is dat de volgende film,” aldus Collet-Serra.

Het grote probleem dat Warner had met het project was het budget. Albert Hughes schreef jaren geleden een versie van het scenario. De film zou dan zo’n 180 miljoen dollar kosten. Dat budget werd vervolgens omlaag gebracht naar negentig miljoen dollar, maar zelfs dat was teveel voor Warner. De studio wil de film voor 60 tot 70 miljoen dollar maken.

Collet-Serra wilde niet ingaan op de kosten van het project. ”Ik heb twee films gemaakt sinds ik dat project pauzeerde. Maar de grote machten hebben nu interesse.” Er is nog geen datum voor deze nieuwe poging om Akira te maken. De volgende film van Collet-Serra, Non-Stop, draait vanaf 27 februari in de bioscopen. Hieronder een trailer van die film.


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SciFiFanaat

Avatar

Zijn de Amerikaanse films die geremaked moeten worden op?

Heb de Japanse klassieker in huis, buiten het krankzinnige einde blijft het een gerweldige ervaring maar een Amerikaanse versie ???

Hollywood...Kuso kurae!

Gigan72

Avatar

Ze moeten het meester werk dat Akira heet met rust laten.

Ed Crane

Avatar

SciFiFanaat "Heb de Japanse klassieker in huis, buiten het krankzinnige einde blijft het een gerweldige ervaring"


buiten het krankzinnige einde? Bedoel je het laatste shot of de laatste pak'm beet twintig minuten, want die hele laatste akte van de film is toch juist een heerlijke, geweldige trip :?

SciFiFanaat

Avatar

Ed Crane "buiten het krankzinnige einde? Bedoel je het laatste shot of de laatste pak'm beet twintig minuten, want die hele laatste akte van de film is toch juist een heerlijke, geweldige trip :?"


Alleen de laatste scene...het is weer een tijdje geleden dat ik 'm gezien heb en vooral Tetsuo's transformatie in het stadion en de vernietiging van Neo Tokio is me bij gebleven, ik bedoel meer het laatste shot wat lijkt op de hergeboorte van het universum...

HEEL de film is trouwens een geweldige trip (mede door de prachtige hypnotizerende muziek) en een (live action) remake is echt niet nodig.

Rob

Avatar

Ik het toch niet laten om dit filmpje te delen op Akira nieuws ;)

Ed Crane

Avatar

Mee eens. Ik zag Akira voor het eerst als jonge tiener toen anime nog nauwelijks bekend was (in Nederland in ieder geval). Zoiets had ik nog nooit gezien, het was een film lang w... t... f... Dus áls ze zonodig een nieuwe verfilming willen maken dan aub dat behouden. Vraag is natuurlijk of ze de anime, de strip of allebei als uitgangspunt nemen (strip en anime verschillen nogal van elkaar)

Gigan72

Avatar

SciFiFanaat " en een (live action) remake is echt niet nodig."


Mee eens maar als ze het doen dan wel gewoon in japan met japanse acteurs

Want ik wil geen blanke Shôtarô Kaneda of Tetsuo Shima zien
en ook gewoon in Neo Tokyo geen neo New York of zo

Nogmaals ik ben tegen een live action versie van Akira maar als die er komt wel zo als het hoort en met de juiste mensen want dan kan het misschien wel iets worden.

Zou een live action van Urotsukidōji iets zijn ? :E

SciFiFanaat

Avatar

Gigan72 "
Zou een live action van Urotsukidōji iets zijn ? :E"


Ik weet nog goed dat ik die voor het eerst zag OMG! OMG!!! Ik wist toen totaal niet waar ik aan begon maar na die scene met het onschuldige meisje en haar "lerares" was mijn wereld nooit meer hetzelfde.:E

Gigan72

Avatar

SciFiFanaat "Ik weet nog goed dat ik die voor het eerst zag OMG! OMG!!! Ik wist toen totaal niet waar ik aan begon maar na die scene met het onschuldige meisje en haar "lerares" was mijn wereld nooit meer hetzelfde.:E"


Ja Urotsukidōji heeft zo zijn mooie momenten :E

Ken je Wicked City die heeft ook zo zijn WTF momenten.
En zijn zo zijn er nog wel een aantal van dat soort Anime films.

Misschien wel een leuke poll voor filmtotaal japanse Anime vs Disney

Jaymson

Avatar

Animes die Amerikaans worden verfilmd zijn 'baka'. We zijn die Dragonball fiasco niet vergeten.

SciFiFanaat

Avatar

Gigan72 "Ja Urotsukidōji heeft zo zijn mooie momenten :E

Ken je Wicked City die heeft ook zo zijn WTF momenten.
En zijn zo zijn er nog wel een aantal van dat soort Anime films.
"


Jawel, en Monster City en La Blue Girl ook om er maar twee op te noemen. Stamt wel uit een tijd waarin ik m'n films keek via een viderecorder. Toen d'r tijd was het ook een hele klus om deze films in ongecensuurde versie te vinden, vooral Urotsukidōji .

Paranoid

Avatar

Liever niet bekende Aziatische films stelen omdat je zelf geen goede ideeën hebt. Hopelijk komt er iets goeds uit, maar ik betwijfel het. Maar goed, ik heb wel vaker gehoord dat ze Akira gaan namaken. Het zal me niet verbazen als hij er niet komt.

Rob "Ik het toch niet laten om dit filmpje te delen op Akira nieuws ;)"


:W

Gigan72

Avatar

SciFiFanaat "Jawel, en Monster City en La Blue Girl ook om er maar twee op te noemen. Stamt wel uit een tijd waarin ik m'n films keek via een viderecorder. Toen d'r tijd was het ook een hele klus om deze films in ongecensuurde versie te vinden, vooral Urotsukidōji ."


Dat was zeker een klus ja ach die goeie ouwe tijd....

nieuwslaatste nieuws

meest populair