Non-Stop (2014)

The Hijacking Was Just the Beginning

Vliegtuigkaping met Liam Neeson weet niet voor de volle speelduur te overtuigen, maar levert dankzij een hoog tempo en een goede spanningsboog alsnog een aardige thriller op.
play

6,4 details

  • 106 Min
  • Actie
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Canada
106 Min Verenigd Koninkrijk

Bill Marks (Liam Neeson) is een uitgebluste veteraan van de Air Marshals service. Hij beschouwt zijn job niet als een taak die levens kan redden, maar als een kantoorbaantje in de lucht. De vlucht van vandaag zal echter geen routine blijken. Kort na het opstijgen van een transatlantische vlucht van New York naar Londen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten die hem bevelen ervoor te zorgen dat de regering het bedrag van 150 miljoen dollar overmaakt op een geheime bankrekening. Indien dit niet gebeurt zal elke twintig minuten een passagier sterven.

Regie
Jaume Collet-Serra
Cast
Liam Neeson, Julianne Moore, Lupita Nyong'o, Scoot McNairy, Anson Mount, Corey Stoll, Shea Whigham, Corey Hawkins, Michelle Dockery, Linus Roache, Nate Parker, Omar Metwally, Jason Butler Harner, Frank Deal, Quinn McColgan.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 222.809.600
Release
28.02.2014
Release NL
27.02.2014
Release DVD
24.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Liam Neeson (Bill Marks), Julianne Moore (Jen Summers), Michelle Dockery (Nancy), Lupita Nyong’o (Gwen), Anson Mount (Jack Hammond), Corey Stoll (Austin), Omar Metwally (Dr. Fahim Nasir), Scoot McNairy (Tom Bowen), Nate Parker (Zach White), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

Van treinen (Agatha Christies Murder on the Orient Express), tot metro’s (The Taking of Pelham 1, 2, 3) of ouderwetse bussen (Speed), in de filmwereld is al meer dan eens gebleken dat een bewegend vervoermiddel vaak ook prima kan fungeren als setting voor een spannende thriller. Ook het luchtruim is inmiddels al een aantal als locatie voorbij gekomen. Heeft Jaume Collet-Serra’s gijzelthriller Non-Stop ons dan nog veel nieuws te bieden?

Luchtbeveiliger Bill Marks maakt zich op voor wat de zoveelste ellenlange intercontinentale vlucht van Europa naar New York lijkt te worden. De reis neemt echter een onaangename wending wanneer hij midden boven de Atlantische Oceaan een reeks cryptische sms’jes ontvangt van een onbekende medepassagier. De geheimzinnige belager eist dat er prompt honderdvijftig miljoen dollar wordt overgemaakt naar een onbekend bankrekeningnummer, anders zal er elke twintig minuten een dode vallen aan boord van het vliegtuig. Met het dichtstbijzijnde stuk land in de buurt op zo’n paar uur vliegen volgt een spannend kat-en-muisspel in het luchtruim.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Non-Stop Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Goede actie thriller die geen moment verveeld en lekker wegkijkt. Prima acteerwerk van Liam Neeson e......"

Screambird

"...Prima actiefilm, vol spanning en met voldoende vaart. Ook het verhaal zit aardig in elkaar. De vraa......"

Frietgezicht

"...[quote=Olrik]Daar geef ik je helemaal gelijk in, maar heel veel mensen hadden de verwachting dat Non......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Non-Stop

acties