Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

door Jim Pedd op 14.02.2014 om 17:26 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Cast Away (2000)

Zaterdag 15 februari om 20:00 op RTL5

Chuck Noland is technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft Chuck weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Chucks hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij het slachtoffer wordt van een vliegtuigongeluk. Hij is de enige overlevende en hij strandt op een onbewoond eiland.

The Big Lebowski (1998)

Zondag 16 februari om 20:00 op FOX
Regie: Joel Coen

Jeff Lebowski, bijgenaamd The Dude, krijgt bezoek van een aantal ongure types die beweren dat zijn vriendin geld schuldig is aan hun baas. The Dude ontdekt dat hij een rijke naamgenoot heeft, en gaat bij hem verhaal halen. Dan begint de ellende pas echt goed, helemaal als zijn bowlingmaatje Walter zich ermee gaat bemoeien.

American Gangster (2007)

Maandag 17 februari om 20:30 op Veronica

Frank Lucas (Denzel Washington) is de stille chauffeur van een belangrijke zwarte crimineel. Als zijn baas plotseling sterft, maakt Frank hier slim gebruik van en bouwt met veel succes zijn eigen imperium op.Richie Roberts ( Russell Crowe) is een agent en een outsider. Hij weet dat de drugswereld nu gedomineerd wordt door een zwarte man die vanuit het niets is gekomen. Lucas en Roberts houden zich beiden aan een strenge ethische code die hen onderscheidt van hun collega's - eenzame mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet. Een confrontatie kan niet uitblijven...

Lucky Number Slevin (2006)

Dinsdag 18 februari om 20:30 op RTL7

Slevin (Josh Harnett) bewoont tijdelijk het appartement van zijn vriend Nick Fisher iIn New York. De onderwereld wordt geregeerd door The Boss (Morgan Freeman) en The Rabbi (Sir Ben Kingsley). Wanneer de zoon van The Boss wordt vermoord, vermoedelijk door handlangers van The Rabbi, besluit The Boss wraak te nemen. Hij schakelt de hulp in van de huurmoordenaar Goodkat (Bruce Willis). Goodkat bedenkt een plan om te voorkomen dat The Boss onmiddellijk verdacht wordt. Ze zoeken een stroman en het toeval wil dat de keuze valt op Nick Fisher. De handlangers van The Boss zien Slevin aan voor Fisher en nemen hem mee. The Boss stelt hem voor de keuze: zijn schuld van $96.000 aflossen of de zoon van The Rabbi vermoorden. Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, zien de handlangers van the Rabbi Slevin vervolgens ook aan voor Nick Fisher. Vriend Nick blijkt ook een schuld te hebben bij The Rabbi. Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze hopeloze situatie te ontsnappen....

Footloose (1984)

Woensdag 19 februari om 20:30 op RTL8

Kevin is Ren McCormack, een rebelse tiener die naar een plattelandsdorpje verhuist waar niks te doen is. Rockmuziek is er verboden, net als dansen. En dan komt net 'prom night' eraan, het eindexamenbal waar Amerikaanse tieners altijd al jarenlang naar uit kijken. No way laat Ren het gebeuren dat zijn prom night een dooie bedoening gaat worden. Hij wil de dorpsjeugd wakker schudden om in opstand te komen tegen hun strenge ouders. Tegelijk wordt Ren verliefd op de knappe Airle, een typische Amerikaanse girl next door. Er is echter een probleem: zij is de dochter van dominee Shaw Moore. En hij is nou net de man die het dorp in een ijzeren greep houdt met al zijn rare regels uit het jaar nul.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Donderdag 20 februari om 20:30 op RTL4

Derde deel van The Chronicles of Narnia waarin Lucy en Edmund terugkeren naar Narnia om samen met prins Caspian een zeereis te maken op een schip.

Source Code (2011)

Vrijdag 21 februari om 20:30 op RTL5

Source Code moet een erg goede en spannende actiefilm worden. Zo kreeg de film op RottenTomatoes een score van 91%, op basis van 216 recensies. De film volgt de soldaar Colter Stevens, die wakker wordt in het lichaam van een onbekende man. Al snel ontdekt hij dat hij deel is van een missie om de man te vinden die verantwoordelijk is voor een aanslag op een trein. Steeds opnieuw beleeft hij de laatste acht minuten van het leven van de onbekende man en probeert er gedurende die paar minuten achter te komen wie verantwoordelijk is voor de aanslag om hem uiteindelijk tegen te kunnen houden. Topcriticus Roger Ebert wederom aan het woord: But Jones has the right spirit, Gyllenhaal and Monaghan are adept at playing their variations on the eight minutes, and here's a movie where you forgive the preposterous because it takes you to the perplexing.


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Leuk, op donderdag tóch Narnia III. Wel niet zo goed als deel 1 en 2, maar wel een premiere en die gaan tegenwoordig dus voor. ;) Hoe goed The Fugitve ook is (ik twijfelde), maar is al té vaak op de buis geweest. Verder dus precies de films die ik ook zou kijken.

benjamin

Avatar

Op zaterdag ook The Guard: niet zo'n bekende, maar wel zeer leuke komedie die het bekijken waard is - geen tip door de bizarre regels dat een tip geen film mag zijn die je nog niet gezien hebt, maar toch een aanrader.

johnwayne

Avatar

benjamin "Op zaterdag ook The Guard: niet zo'n bekende, maar wel zeer leuke komedie die het bekijken waard is - geen tip door de bizarre regels dat een tip geen film mag zijn die je nog niet gezien hebt, maar toch een aanrader."


Als ik de tekst op FT goed lees is dat niet 'The Guard' maar 'The Guards', een totaal andere film dan de briljante film met Brendan Gleeson en Don Cheadle. FT heeft de verkeerde foto bij de tekst.

Het betreft echter deze film: http://www.imdb.com/title/tt1547657/?ref_=fn_al_tt_6

benjamin

Avatar

johnwayne "Als ik de tekst op FT goed lees is dat niet 'The Guard' maar 'The Guards', een totaal andere film dan de briljante film met Brendan Gleeson en Don Cheadle. FT heeft de verkeerde foto bij de tekst.

Het betreft echter deze film: http://www.imdb.com/title/tt1547657/?ref_=fn_al_tt_6"


Ah, oei, ik dacht dat het dan een schrijffout was, dat die Jack Taylor geen tip is begrijp ik al beter. Nu ja, The Guard blijft wel een aanrader.

Jim

Avatar

Blockbuster "Leuk, op donderdag tóch Narnia III. Wel niet zo goed als deel 1 en 2, maar wel een premiere en die gaan tegenwoordig dus voor. ;) Hoe goed The Fugitve ook is (ik twijfelde), maar is al té vaak op de buis geweest. Verder dus precies de films die ik ook zou kijken."

Klopt! Tv-premières zijn vaak wel de moeite waard om te noemen. Had trouwens - iets anders - bijna Citizen Kane een tip gemaakt, maar die was al om 14u te zien geloof ik. Jammer!

Blockbuster

Avatar

Jim "Klopt! Tv-premières zijn vaak wel de moeite waard om te noemen. Had trouwens - iets anders - bijna Citizen Kane een tip gemaakt, maar die was al om 14u te zien geloof ik. Jammer!"


Moeten tips dan per sé prime time komen? Kan me herinneren dat zo'n oude film van Belgie Eén op zondagmiddag wel eens tv-tip is geweest.

Maar ik begrijp het wel. Het merendeel van de bezoekers van FT wil prime time een lekkere blockbuster zien, en als het kan een tv-première. Wel leuk dat jullie alle films die voor het eerst komen voorrang geven.

benjamin

Avatar

Blockbuster "Het merendeel van de bezoekers van FT wil prime time een lekkere blockbuster zien, en als het kan een tv-première. "


En dat weet jij omdat?

Angelater

Avatar

benjamin "En dat weet jij omdat?"

Hij/zij is overduidelijk een God, anders kan je zulk soort uitspraken niet maken, Benjamin.

KeesjeNL

Avatar

American Gangster, Lucky Number Sleven en Sourcecode zijn absoluut films die ik mensen kan aanraden. IJzersterke films en zeer goed geacteerdSmiley face.

NieuwsFilm