Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

door Jim Pedd op 21.02.2014 om 17:18 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Insomnia (2002)

Zaterdag 22 februari om 20:00 op NET5

Rechercheur Will Dormer gaat naar een dorpje in Alaska om de moord op een tiener te onderzoeken. Zijn partner komt hierbij om en hij komt terecht in een psychologisch kat-en-muis spel met de moordenaar.

Bruce Almighty (2003)

Zondag 23 februari om 20:00 op NET5

TV-verslaggever Bruce Nolan is het helemaal zat, ondanks zijn populariteit en zijn mooie vriendin, en na een helse dag op zijn werk wordt hij vreselijk kwaad op God. Wanneer God dat hoort geeft hij Bruce zijn een dag lang al zijn krachten, zodat Bruce zelf kan ervaren hoe moeilijk zijn taak is.

The King's Speech (2010)

Maandag 24 februari om 20:30 op RTL8
Regie: Tom Hooper

De film gaat over de onzekere prins George die, nadat zijn broer aftreedt, de nieuwe koning van Engeland wordt als George VI. Probleem is echter dat de nieuwe koning een spraakprobleem heeft, wat hem niet echt koninklijk doet overkomen. Daarom schakelt hij de hulp in van de spraaktherapeut Lionel Logue (Rush), wat resulteert in een ongewone vriendschap.

Titanic (1997)

Dinsdag 25 februari om 20:30 op RTL8

Rose, een jonge debutante die zich aan boord bevindt van oceaanstomer 'Titanic' die op zijn maidentrip is, probeert zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door een Ierse jongeman Jack die op het tussendek verblijft. Tegen de wil van haar familie in zet Rose haar relatie met Jack verder. Op een nacht raakt het schip een ijsberg en begint stilaan te zinken.

Little Miss Sunshine (2006)

Woensdag 26 februari om 20:30 op RTL8

De familie Hoover bestaat uit vader Richard (Greg Kinnear), een doorgedraaide motivatiecoach, Moeder Sheryl (Toni Collete), haar homoseksuele en suïcidale broer Frank, een dochter, een zoon die weigert te praten, en opa vrijwel altijd onder invloed is van drank of drugs. Ze maken een roadtrip in een busje om de droom van hun zevenjarige dochter Olive te verwezenlijken. Dit levert de meest bizarre situaties op....

Crash (2004)

Donderdag 27 februari om 20:30 op RTL8

Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de detective die belast is met het onderzoek.

Tirza (2010)

Vrijdag 28 februari om 20:40 op Canvas

Een paar dagen nadat Tirza en haar vriendje Choukri zijn vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog niets van hen gehoord. Hij vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen en ontmoet daar Kaisa, die hem binnenvoert in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen; een lot dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.


13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Half puntje voor Insomnia, toch Jim? :P The Shawshank Redemption is té cliché als tip. Tirza zag ik niet aankomen. Ik vind er iig niks aan. Wat vind iedereen hier? ;) Ikzelf zou This Means War tippen (tv-p). Was ook leuk geweest als alle 5 RTL 8 Oscarfilms tv-tips waren geworden, maar da's teveel reclame voor de zender. :E Wie kijkt Breaking Dawn? :r

M0vieFreak

Avatar

Titanic T+) Dinsdag is ook de geweldige Body of Lies met Leonardo DiCaprio :W

Vrijdag is ook Bad Boys en This Means War! :Y

KeesjeNL

Avatar

Stuk voor stuk erg goede filmsSmiley face!

Pete_027

Avatar

Het overgewaardeerde Crash..

Frietgezicht

Avatar

Bruce Almighty slaat natuurlijk nergens op als 'Things To Do in Denver When You're Dead' komt om 23:00 op Nederland 3.

En vrijdag is ook One Flew over the Cuckoo's Nest' te zien...

Decepticon

Avatar

Blockbuster "Half puntje voor Insomnia, toch Jim? :P The Shawshank Redemption is té cliché als tip. Tirza zag ik niet aankomen. Ik vind er iig niks aan. Wat vind iedereen hier? ;) Ikzelf zou This Means War tippen (tv-p). Was ook leuk geweest als alle 5 RTL 8 Oscarfilms tv-tips waren geworden, maar da's teveel reclame voor de zender. :E Wie kijkt Breaking Dawn? :r"
Ja, valt me tegen dat This Means War geen tip is, dat is toch een topfilm.

benjamin

Avatar

KeesjeNL "Stuk voor stuk erg goede filmsSmiley face!"


Van die Bruce Almighty ben ik nu niet de grootste fan, maar verder toch inderdaad een zeer aardig lijstje films...

Joslyn

Avatar

Sommige grappenmakers zijn beter in het drama genre. Jim Carrey laat zich weer van zijn gekke-bekken kant zien in Bruce Almighty terwijl we Steve Carrel kunnen bewonderen in het geniale Little Miss Sunshine.
Is er trouwens aan het einde van de week ook niet Philip Seymour Hofmann weekend met 3 films op NL3? Synecdoche, New York is mijn top-tip.

Pete_027

Avatar

Frietgezicht "Bruce Almighty slaat natuurlijk nergens op als 'Things To Do in Denver When You're Dead' komt om 23:00 op Nederland 3.

"Klopt dan hadden ze beter voor Eternal Sunshine of the Spotless Mind op dinsdag kunnen kiezen, de beste Carrey film tot nu toe.

Pete_027

Avatar

Joslyn "Is er trouwens aan het einde van de week ook niet Philip Seymour Hofmann weekend met 3 films op NL3? Synecdoche, New York is mijn top-tip."


Klopt, maar er zullen maar weinig 'filmfans' zijn die van die film gehoord hebben in tegenstelling tot een MI: 3.

Op vrijdag wordt Doubt ook nog uitgezonden.

Blockbuster

Avatar

Beste mensen: Doubt komt rond middernacht, One Flew Over The Cuckoo's Nest ook, Things To Do In Denver When You're Dead ook, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind ook. Ik had er al rekening mee gehouden, want Things Do To In Denver zou ik zelf ook kiezen op zondag. Mss kan Jim verklaren waarom hij bijna altijd prime time films kiest. Zijn de tips bedoelt voor de werkende man, die toch geen films kunnen kijken die heel laat worden uitgezonden?

Jim

Avatar

Blockbuster "Beste mensen: Doubt komt rond middernacht, One Flew Over The Cuckoo's Nest ook, Things To Do In Denver When You're Dead ook, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind ook. Ik had er al rekening mee gehouden, want Things Do To In Denver zou ik zelf ook kiezen op zondag. Mss kan Jim verklaren waarom hij bijna altijd prime time films kiest. Zijn de tips bedoelt voor de werkende man, die toch geen films kunnen kijken die heel laat worden uitgezonden?"

Over het algemeen mikken we op primetime inderdaad. Soms wijken we daar ook van af, maar de voorkeur gaat uit maar primetime Smiley face

Joslyn

Avatar

Pete_027 "Klopt dan hadden ze beter voor Eternal Sunshine of the Spotless Mind op dinsdag kunnen kiezen, de beste Carrey film tot nu toe."

Had ik niet eens gezien. Deze week films met "Sunshine" in de titel zijn geniaal.

NieuwsFilm