Steven Spielberg hervertelt 'West Side Story'?

Grote regisseur voor de klassieker die tien Oscars won?

Na een reeks teleurstellende pogingen om een klassieker te remaken, lijkt het dit keer filmmaker Steven Spielberg die zich stort op een dergelijk avontuur. Volgens Deadline heeft Spielberg zijn interesse getoond in een hervertelling van de op handen gedragen musical West Side Story uit 1961.

Een musicalfilm is voor Spielberg onbekend gebied. De regisseur is vooral bekend van sci-fi avonturenfilms en historische drama's. Dit neemt niet weg dat het voor de drievoudig Oscarwinnaar een interessant project zou kunnen zijn.

Zijn sci-fi film Robopocalypse staat voorlopig toch in de ijskast en hij heeft vooralsnog geen nieuwe regieklus op zijn agenda staan.

In Jerome Robbins en Robert Wise's musical West Side Story, winnaar van maar liefst tien Oscars, nemen de rivaliserende New Yorkse straatbendes Jets en Sharks het tegen elkaar op. Tijdens de strijd worden de Jets-leider en het zusje van de Sharks-leider, Maria verliefd op elkaar. Kan hun liefde standhouden tussen alle spanningen en bedreigingen?



NieuwsFilm

meest populair