Oude bekende keert terug in 'Jurassic World'

Verder spreekt regisseur Colin Trevorrow over enkele belangrijke personages.

In een interview met Empire Magazine ging regisseur Colin Trevorrow in op zijn aankomende nieuwe film, Jurassic World. Niet alleen onthulde hij de terugkeer van een oude bekende, ook vertelde hij over de uitdagingen van het maken van een goed scenario.

”Er zijn honderden manieren om een verhaal te vertellen. De goede manier vinden vraagt om doorzettingsvermogen,” vertelde Trevorrow. ”Jurassic Park films passen niet in een specifiek genre. Het zijn science fiction avonturen die ook iets grappigs, emotioneels en engs hebben. Daar gaat veel opbouwwerk in zitten maar mag niet zo voelen. De personages moeten authentiek zijn en de situaties echt.”

Veel geruchten over de film gingen over terugkerende castleden van de eerste films. Zo zouden Sam Neill en Jeff Goldblum terugkeren. Maar Trevorrow ziet dat niet zitten. ”Ik respecteer deze acteurs teveel om ze terug te halen vanwege mijn eigen sentiment. Jurassic Park gaat niet over de pech die een drietal mensen heeft om steeds in dezelfde situatie terecht te komen.”

Toch keert iemand van de oorspronkelijke cast terug. ”Dit is nog niet aangekondigd, maar B.D. Wong keert terug als Dr. Henry Wu. Hij heeft een veel grotere rol in het oorspronkelijke boek [van Michael Crichton, red.], is degene achter de doorbraak om dinosaurussen terug te brengen. Hij leefde twee decennia in de schaduw van Hammond, ondergewaardeerd. We geloven dat er meer in zijn verhaal zit.”

Maar de nieuwe personages van Chris Pratt en Bryce Dallas Howard zijn net zo interessant volgens de regisseur. ”Het personage van Chris Pratt staat ons toe om nieuwe ideeën te verkennen over onze relatie met deze dieren, zonder de humor en het gevoel van avontuur te verliezen. Hij biedt een geweldig contrast met het personage van Bryce Dallas Howard, dat erg zakelijk en controlerend begint. Totdat het rennen en gillen begint natuurlijk. Dan hebben ze elkaar nodig.”

De opnames van Jurassic World gaan binnenkort van start. De film moet op 11 juni 2015 in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair