Trailer Vochtige Streken

Verfilming van de spraakmakende, taboedoorbrekende bestseller van Charlotte Roche.

Vanaf 10 april is de verfilming van de spraakmakende bestseller Vochtige Streken (Feuchtgebiete) van Charlotte Roche in de filmtheaters te zien. Roche oogstte verwondering en afschuw met haar taboedoorbrekende roman waarin ze rebelleert tegen hygiënegekte, de steriele esthetiek van de vrouwenbladen en de gestandaardiseerde omgang met seksualiteit en het vrouwelijk lichaam. Het boek heeft in Duitsland veel stof doen opwaaien en een debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. In Nederland werden 75.000 exemplaren van de roman verkocht.

Helen
Helen is een bijzonder meisje. Ze houdt van experimenteren op seksueel gebied, gebruikt haar geur om mannen te versieren en vindt het belang van hygiëne zwaar overschat. Ze shockeert haar omgeving met haar uitgesproken mening over zaken waar menig mens niet eens aan durft te denken. Helen bezorgt haar ouders een hoop zorgen, terwijl ze alleen maar wil dat ze weer bij elkaar komen. De enige bij wie ze helemaal zichzelf kan zijn, is haar vriendin Corinna, met wie ze er op los experimenteert. Door een fout bij het scheren van haar intieme delen belandt Helen in het ziekenhuis, waar ze leven in de brouwerij brengt, haar ouders probeert te herenigen en langzaam verliefd wordt op verpleger Robin.

Vochtige Streken, geregisseerd door David Wnendt, werd eerder geselecteerd voor het Locarno International Filmfestival en het Sundance Filmfestival.



NieuwsFilm

meest populair