6,5 details

 • 105 Min
 • Komedie
 • Drama
 • Duitsland
105 Min Duitsland

Helen is een bijzonder meisje, ze houdt van experimenteren op seksueel gebied, gebruikt haar geur om mannen te versieren en vindt het belang van hygiëne zwaar overschat. Ze shockeert haar omgeving met haar uitgesproken mening over zaken waar menig mens niet eens aan durft te denken. Helen bezorgt haar ouders een hoop zorgen, terwijl ze alleen maar wil dat haar ouders weer bij elkaar komen. De enige bij wie ze helemaal zichzelf kan zijn is haar vriendin Corinna, met wie ze er op los experimenteert. Door een fout bij het scheren van haar intieme delen belandt Helen in het ziekenhuis, waar ze leven in de brouwerij brengt, probeert haar ouders weer bij elkaar te brengen en langzaam verliefd wordt op verpleger Robin.

Alt titel
Wetlands, Feuchtgebiete
Regie
David Wnendt
Cast
Carla Juri, Axel Milberg, Meret Becker, Christoph Letkowski, Edgar Selge, Marlen Kruse, Peri Baumeister, Ludger Bökelmann, Merlin Rose, Harry Baer, Florian Rummel, Pia Röver, Bernardo Arias Porras, Clara Wunsch, Selam Tadese.
Release
22.08.2013
Release DVD
04.11.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: David Wnendt | Cast: Carla Juri (Helen Memel), Christoph Letkowski (Robin), Meret Becker (Helens moeder), Axel Milberg (Helens vader), Marlen Kruse (Corinna) Peri Baumeister (Valerie), Edgar Selge (Dr. Notz) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2013

De roman 'Vochtige Streken’ van Charlotte Roche, een Britse presentatrice en schrijfster woonachtig in Duitsland, verscheen in 2008. Roche schreef haar boek als een reactie op de reclames voor schoonheidsproducten die ze overal om zich heen zag. Volgens Roche voeren vrouwen constant een strijd tegen hun eigen lichaam. “Vroeger was ik ongeschoren heel gelukkig. Waarom moet tegenwoordig alles wat natuurlijk is eigenlijk weg?” vroeg ze zich af. Om zich te bevrijden uit dat keurslijf bedacht ze Helen, haar fictieve alter ego, dat haar lichaam neemt zoals het is. Het boek werd een groot succes in haar thuisland, maar niet iedereen was gecharmeerd van de belevenissen van Helen. Een boze brievenschrijver noemde het boek dan ook alles wat er mis is met de maatschappij, en het zou nooit verfilmd mogen worden. Laat dat nu net de quote zijn waarmee regisseur David Wnendt zijn bewerking van de controversiële bestseller opent.

Helen Memel is een levenslustige jonge vrouw met aparte opvattingen wat persoonlijke hygiëne betreft. Op seksueel gebied experimenteert ze er op los, en daarbij gaat niets haar te ver. Zelfs de inhoud van haar koelkast is niet veilig voor haar nieuwsgierigheid. Samen met haar beste vriendin Corinna doorbreekt ze ook nog eens het ene sociale taboe na het andere. Met hun opvallende gedrag en uitgesproken mening shockeren de twee hun omgeving.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Vochtige Streken Nieuwsberichten

 • Trailer Vochtige Streken

  Trailer Vochtige Streken

  Filmtotaal ,

  Verfilming van de spraakmakende, taboedoorbrekende bestseller van Charlotte Roche.

  mode_comment 6

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Vochtige Streken

acties