Andy Serkis maakt regiedebuut met ‘The Jungle Book’

Voor de verandering behoort de acteur (Rise of the Planet of the Apes, King Kong) zelf niet tot de dieren.

Gezien zijn oeuvre is het niet vreemd om te horen dat Andy Serkis gaat meewerken aan Warner Bros.’ beoogde live-action versie van The Jungle Book. Wat wel opvalt is dat de motion capture-specialist uit King Kong en Rise of the Planet of the Apes zelf geen dier zal gaan spelen, maar voor het eerst in zijn leven zal gaan regisseren. De film wordt gebaseerd op het klassieke verhaal van Rudyard Kipling, waarin een weeskind in de jungle terechtkomt en wordt opgevoed door dieren.

Eerder werd Alejandro González Iñárritu (Babel, Amores Perros) nog genoemd voor de regie. Toen deze besloot ervan af te zien, ging WB achter Ron Howard (The Da Vinci Code, Rush) aan, maar deze gesprekken op niets uit. Nu is de studio dus uitgekomen bij Serkis, die gebruik zal maken van een scenario van Callie Kloves, de dochter van Harry Potter-scenarist Steve Kloves. Men zegt dat haar script trouw is aan het bronmateriaal en dat het verhaal een stuk grimmiger en realistischer wordt dan Disney’s animatiefilm uit 1967. De nieuwe versie bespreekt zaken als leven en dood en laat zien waartoe wilde dieren in staat kunnen zijn.

Dit is overigens niet de Jungle Book film waarin Idris Elba te zien zal zijn als Shere Khan. Die versie is van Disney en zal worden geregisseerd door Jon Favreau. Serkis gaf een tijdje terug nog aan dat Animal Farm zijn regiedebuut zou gaan worden, maar schijnbaar krijgt The Jungle Book voorrang.



NieuwsFilm

meest populair