Acteur James Rebhorn overleden

Zijn carrière spant over meer dan vijf decennia.

Acteur James Rebhorn, die onlangs te zien was in de serie Homeland is overleden. De acteerveteraan overleed afgelopen vrijdag in bijzijn van zijn familie aan de gevolgen van huidkanker. Dit bevestigde zijn agent Dianne Busch aan The Hollywood Reporter.

De carrière van Rebhorn spant over meer dan vijf decennia en kent veel memorabele momenten. Hij speelde in zowel televisieseries als films en groeide daardoor uit tot een van de vele bekende gezichten van Hollywood.

Rebhorn werd op 1 september 1948 geboren in Philadelphia en begon al snel te acteren. Hij was te zien in films als Basic Instinct, Lorenzo’s Oil, Independence Day, Meet the Parents en Real Steel. Verder speelde hij ook regelmatig in televisieseries, waaronder recent nog White Collar en Homeland. Ook was Rebhorn jarenlang, van 1992 tot 2008, te zien in de bekende serie Law & Order, waarin hij de rol van Charles Garnett speelde.

"Hij was een geweldige, geweldige man," vertelde zijn agent Dianne Busch over Rebhorn. "Ik heb hem sinds 1990 vertegenwoordigd en dat mijn hele carrière gedaan. Het was geweldig om met hem samen te werken. Hij was erg grappig en had een warme persoonlijkheid. Hij voelde zich aangetrokken tot projecten met een sociaal bewustzijn. Een van zijn favoriete films die hij gemaakt heeft was Lorenzo's Oil, omdat het een verschil heeft gemaakt. Hij was gelovig en hield van zijn familie. Die was extreem belangrijk voor hem en ik heb hem carrièreoffers zien maken voor hen."

James Rebhorn is op 65-jarige leeftijd overleden.



NieuwsFilm

meest populair