Real Steel (2011)

Courage is stronger than steel.

Voorspelbare familiefilm over vechtende robots weet ondanks zijn saaiheid toch te charmeren.
play

6,4 details

  • 127 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • India
127 Min Verenigde Staten

Jackman speelt een ex-bokser die gedwongen wordt een nieuwe baan te vinden als boksen wordt afgeschaft vanwege het gewelddadige karakter. Hij wordt een bokspromoter voor robots (met menselijke kwaliteiten) die de arena vanaf dan betreden, elk ongeveer een 1000 kilo zwaar. Als hij en oude verwaarloosde robot vindt, en opknapt, begint deze alles te winnen. Daarnaast ontdekt hij dat er een 13 jaar oude zoon bestaat en tussen de drie onstaat een banb. Dit alles tegen de achtergrond van de boksrobot die opweg is naar de absolute top.

Alt titel
Real Steel: The IMAX Experience
Regie
Shawn Levy
Cast
Hugh Jackman, Anthony Mackie, Evangeline Lilly, Kevin Durand, Hope Davis, James Rebhorn, Dakota Goyo, John Gatins, Karl Yune, Olga Fonda, Marco Ruggeri, Sophie Levy, Tess Levy, Gregory Sims, Charlie Levy, Torey Adkins.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 299.268.508
Release
06.10.2011
Release NL
03.11.2011
Release DVD
20.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Levy | Cast: Hugh Jackman (Charlie Kenton), Dakota Goyo (Max Kenton), Evangeline Lilly (Bailey Tallet), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2011

We hebben onze portie op elkaar inbeukende robots wel gehad, zou je zeggen na drie oorverdovende afleveringen van Transformers. De makers van Real Steel dachten daar anders over. Flinterdun en compleet voorspelbaar verpakt, losjes gebaseerd op een kort verhaal uit 1956, gaat ook hier weer alle aandacht uit naar vechtende schrootkolossen. Eén verschil: de film weet af en toe toch stiekem te ontroeren.

Hugh Jackman speelt weer eens de onverzorgde eenling die nergens rekening mee denkt te hoeven houden. Charlie komt rond van weddenschappen voor gevechten met zijn zelfgemaakte robot, maar echt een ster is hij daar niet in. De pleuris breekt uit als zijn op afstand bestuurbare machine in een stierengevecht om zeep wordt geholpen en hij kort erna te horen krijgt dat het zoontje dat hij elf jaar geleden verwekte geen moeder meer heeft. Charlie verkoopt letterlijk de voogdij aan de oom en tante van Max, maar moet tijdens de zomer nog wel op het ventje passen. Natuurlijk is het niet meteen koek en ei tussen de twee. Maar als Max ontdekt dat zijn vader voor zijn werk robots laat boksen, groeit de interesse.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Real Steel Nieuwsberichten

Laatste reacties

Magalaan

"...Erg leuke "Disney" film, voorspelbaar maar wel een leuk gegeven en helemaal niet zo gek bedacht. Ik......"

benjamin

"...Het volk wordt gelokt door vechtende robotten, maar in essentie is dit eigenlijk een braaf familiefi......"

Wolverine

"...Super film dit; animaties zijn erg overtuigend en hebben veel weg van Transformers (beiden met Steve......"

Real Steel

acties