Deze scifi-actiefilm uit 2011 met Hugh Jackman verdient een vervolg

Deze scifi-actiefilm uit 2011 met Hugh Jackman verdient een vervolg

'Real Steel' was een unieke scifi-film met alle potentie voor een leuk vervolg.

Hugh Jackman kennen we vooral als Wolverine in de X-Men-films en films als The Greatest Showman en Prisoners. In 2011 speelde hij de hoofdrol in de unieke scifi-film Real Steel. De film was vrij succesvol en bevatte een topcast, maar een vervolg kwam er niet.

Real Steel van regisseur Shawn Levy verscheen in 2011 in de bioscoop en was een redelijk groot succes. Critici vonden het zeker niet perfect, maar wel een goede Hollywood-film. De consensus van Rotten Tomatoes luidt dan ook: "Ondanks het dwaze uitgangspunt is dit een goed gemaakte Hollywood-film: spannende en opwindende actie met net genoeg karakterisering."

Verhaal
Real Steel is gebaseerd op het korte verhaal Steel van Richard Matheson uit 1956. De film ging over een voormalige bokser en vader (Hugh Jackman) wiens sport nu door robots wordt gespeeld.

Samen met zijn vervreemde zoon (Dakota Goyo) vindt hij een oude robot op een autokerkhof. Samen knappen ze de robot op en trainen ze hem om een bokskampioen te worden.

Plannen?
De film had een omzet van zo'n 300 miljoen dollar en was daarmee een redelijk succes. Het had namelijk een productiebudget van 110 miljoen dollar. Je zou dus zeggen dat er genoeg reden was om een vervolg te maken, maar dat is er nooit van gekomen. In 2021 uitte regisseur Shawn Levy dat hij het al jaren met Jackman had over een potentieel vervolg met Ryan Reynolds, maar er nooit iets concreets ontstond.


In 2022 gebeurde er echter iets onverwachts, er werd namelijk een vervolg op Real Steel aangekondigd in de vorm van een serie op Disney+. Eerder dit jaar gaf Levy een update over deze serie: "Toch wil ik het, zoals ik al zei, net zo graag als de liefhebbers van Real Steel, dus in leven, maar gepauzeerd."

Reünie
Levy heeft het in de jaren sinds Real Steel erg druk gehad. Zijn meest recente films, The Adam Project en Free Guy, hadden allebei Ryan Reynolds in de hoofdrol. Toen bekend werd dat Jackman nog één keer de rol van Wolverine ging spelen in Deadpool 3 met Reynolds had de film nog geen regisseur, maar snel erna werd bekend dat Levy de regie op zich zou nemen.


Wie weet ontstaat er vanuit de reünie tussen Levy en Jackman wel wat meer momentum rondom het vervolg van Real Steel, maar voorlopig moet eerst Deadpool 3 nog worden afgerond.

NieuwsFilm

meest populair