Shawn Levy over status 'Real Steel 2'

Shawn Levy over status 'Real Steel 2'

Hij heeft niet het bete nieuws te melden.

Het testpubliek reageerde ontzettend goed op Shawn Levy's Real Steel. Zo goed zelfs, dat nu blijkt dat er al een half jaar voordat het origineel uitkwam, gewerkt werd aan een vervolg. Tegenover onthulde Levy waar men over denkt met betrekking tot het vervolg en dat dit nog wel even op zich zal laten wachten.

"Mensen vragen mij het meeste over het vervolg op Real Steel. Ik zou willen dat ik een definitief antwoord had," begon Levy. "We begonnen een half jaar voordat de film uitkwam met de ontwikkeling van een vervolg. We wisten namelijk toen de previews voor de film begonnen, en het hoog scoorde bij alle testscreenings, dat we iets goeds in handen hadden."

Om die reden kwam men meteen met ideeën voor een eventueel vervolg. "De waarheid is echter, dat het echt heel moeilijk is gebleken om met een vervolg te komen dat niet voelt als een herhaling van de eerste film. Ja, mensen willen zien dat Atom Zeus verslaat. Dat zou ik ook graag willen zien. Maar je wil niet opnieuw het verhaal van de vervreemding tussen Charlie en Max laten zien, want dat is al het plot van de eerste film."

Toch heeft Levy wel al enigszins een idee van wat men zou kunnen verkennen in het vervolg. "Bijvoorbeeld de vraag hoe Atom gebouwd is. Wat is er met zijn ontwerp, waar iets van kunstmatige of organische intelligentie en bewustzijn in ligt, waardoor hij tot in bepaalde mate zelfbewust is?"

Maar: "We hebben het een aantal keer geprobeerd, met meerdere schrijvers, maar geen enkele versie wist mij, Hugh te Steven dusdanig aan te spreken dat we allemaal onze goedkeuring gaven. Het voelde alsof het allemaal net niet goed genoeg was voor een nieuw verhaal en een nieuwe film."

Kortom: het is alles behalve zeker dat er ooit een vervolg komt.



NieuwsFilm

meest populair