Algemeen

J.K. Rowlings 'Harry Potter' spin-off wordt trilogie

Warner Bros. CEO Kevin Tsujihara omschreef ze als "megafilms".

door Jim Pedd op 30.03.2014 om 21:09 in Algemeen
Sinds de aankondiging van een nieuwe Harry Potter filmserie is er slechts mondjesmaat informatie naar buiten gekomen. Nu is er weer wat nieuwe informatie over het project, waar schrijfster J.K. Rowling verantwoordelijk voor is.

Volgens The New York Times, dat aanwezig was bij een speciaal evenement van de studio, vertelde Warner CEO Kevin Tsujihara dat er ”drie megafilms” gepland worden rond Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Daarmee worden eerdere berichten dus bevestigd. Toen het project in september aangekondigd werd, vertelde Tsujihara namelijk nog dat het de bedoeling was een nieuwe filmfranchise op te bouwen rond het Harry Potter universum.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een boekje van 54 pagina’s dat Rowling in 2001 uitbracht. Daarin beschrijft een magizoologist met de naam Newt Scamander allerlei soorten magische wezens. De films spelen zich zeventig jaar voor de gebeurtenissen in Harry Potter af in New York en laten zien hoe Scamander onderzoek verricht.

Ook weten we dat de films geen prequels of vervolgen worden. Eerder moeten ze gezien worden als een ”uitbreiding van de toverwereld.”. Wanneer die uitbreiding naar de bioscopen komt is nog niet bekend.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Een boekje van 54 pagina's dat leidt tot drie films... Eenieder die vanaf nu nog klaagt over het opsplitsen van The Hobbit in drie delen, wordt als straf zelf in drie delen opgesplitst. >Smiley face

Thiver

Avatar

jefreum "Het boekje zelf is namelijk niets meer dan een replica van een lesboek wat op de toverschool werd gebruikt."

Mjah... enigszins. In de films zien we dikke hardgekafte pillen van honderden pagina's. Dit boekje telt krap vijftig pagina's en past in je broekzak. :D

Jim

Avatar

Thiver "Mjah... enigszins. In de films zien we dikke hardgekafte pillen van honderden pagina's. Dit boekje telt krap vijftig pagina's en past in je broekzak. :D"

Dat zegt wat over de inhoud van de boeken die ze gebruiken in hun lessen!

Steve-O

Avatar

Als het maar een goed verhaal heeft. De wereld van Potter (en dan nog eens 70 jaar geleden) is zeker rijk genoeg en zal hiermee nog meer verrijkt worden.

Pedrobear

Avatar

Waarom verfilmen ze gewoon Berserk niet. Daar kunnen ze veel geld uit halen. Ze hebben de filmrechten al.

Ereptile

Avatar

Het enige waar ik op hoop is dat er veel monsters in voorkomen Smiley face En de sfeer van 70 jaar geleden klinkt ook best interessant!

LuCos

Avatar

Airbender "Niet zeuren, dit is wat de fans willen. Van mij mogen ze het zelfs in 10 stukken verdelen, hoe meer Harry Potter, hoe beter."


Ja, maar dat is het dus niet. Het is niet meer Harry Potter. Het is alleen in de zelfde fantasie wereld van Rowling, he. Geen Potter die de wereld komt redden.
Hoe dan ook. Ik ben zelf best wel benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Ik heb vertrouwen in Rowling. En eerlijk gezegd vind ik het slimmer dat ze focused op de geschiedenis dan op de toekomst.
Off-topic:
Want.. ik zat laatst te denken, met de huidige technologie, zijn we als mensheid zelf haast al verder dan de toverwereld. Oke. We kunnen dan niet dingen laten zweven, maar we hebben wel een digitale krant bij ons met bewegende plaatjes. (wat je twintig jaar geleden, waar de verhalen van harry potter zich toen afspeelde, niet had).

thehungergames

Avatar

Over uitmelken gesproken, je kan ook over de eerste keer dat Voldemort aan de macht komt een film maken, je kan over Perkamentus of Grindelwald een film maken, ga zo door

benjamin

Avatar

thehungergames "over uitmelken gesproken, je kan ook over de eerste keer dat Voldemort aan de macht komt een film maken, je kan over Perkamentus of Grindelwald een film maken, ga zo door"


Feit en daarom juist dat ik dit vertrouwen wil geven: het is echt iets geheel nieuws en niet iets dat eigenlijk al verteld is nog wat uitgebreid voor de centjes.

NieuwsFilm