J.K. Rowlings 'Harry Potter' spin-off wordt trilogie

Warner Bros. CEO Kevin Tsujihara omschreef ze als "megafilms".

Sinds de aankondiging van een nieuwe Harry Potter filmserie is er slechts mondjesmaat informatie naar buiten gekomen. Nu is er weer wat nieuwe informatie over het project, waar schrijfster J.K. Rowling verantwoordelijk voor is.

Volgens The New York Times, dat aanwezig was bij een speciaal evenement van de studio, vertelde Warner CEO Kevin Tsujihara dat er ”drie megafilms” gepland worden rond Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Daarmee worden eerdere berichten dus bevestigd. Toen het project in september aangekondigd werd, vertelde Tsujihara namelijk nog dat het de bedoeling was een nieuwe filmfranchise op te bouwen rond het Harry Potter universum.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een boekje van 54 pagina’s dat Rowling in 2001 uitbracht. Daarin beschrijft een magizoologist met de naam Newt Scamander allerlei soorten magische wezens. De films spelen zich zeventig jaar voor de gebeurtenissen in Harry Potter af in New York en laten zien hoe Scamander onderzoek verricht.

Ook weten we dat de films geen prequels of vervolgen worden. Eerder moeten ze gezien worden als een ”uitbreiding van de toverwereld.”. Wanneer die uitbreiding naar de bioscopen komt is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair