Productie 'The Conjuring' vervolgen mogelijk in gevaar

Een rechtszaak maakt dat de toekomst van de films onzeker is.

Warner Bros. en New Line moeten mogelijk de productie van de vervolgen op hitfilm The Conjuring stil leggen. Een rechtszaak die aangespannen is door de Evergreen Media Group en Tony Derosa-Grund stelt dat de studio’s helemaal niet de rechten hebben om meer verhalen van onderzoekers Ed en Lorraine Warren naar het witte doek te brengen.

Het origineel van James Wan werd voor 20 miljoen dollar gemaakt en bracht wereldwijd zo’n 320 miljoen dollar op. De film speelt zich af in Rhode Island in 1971 en is gebaseerd op het werk van Ed en Lorraine Warren, die onderzoek deden naar paranormale gebeurtenissen.

Logischerwijs werken de studio’s nu aan vervolgen daarop. Maar volgens Evergreen Media mag dat helemaal niet en kreeg New Line de rechten op minder dan 1% van de zaken die de Warrens onderzochten. De studio’s zouden dan ook de rechten op meer verhalen moeten kopen, voordat de films gemaakt mogen worden.

Op dit moment wordt er niet alleen gewerkt aan een The Conjuring 2, maar ook aan een spin-off. Mogelijk moet de productie van die films dus tijdelijk stilgelegd worden.



NieuwsFilm

meest populair