Annabelle (2014)

Na haar overtuigende debuut in The Conjuring mag de enge pop Annabelle nu proberen ons in haar eigen film de stuipen op het lijf te jagen.
play

4,8 details

  • 99 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

John Form heeft het perfecte cadeau gevonden voor zijn zwangere vrouw Mia; een prachtige vintage pop in een witte bruidsjurk. Heel lang zal ze echter niet kunnen genieten van de pop, die de naam Annabelle draagt. Op een avond worden de buren van John en Mia geïnfiltreerd door leden van een satanische sekte, waarbij vergoten bloed en terreur niet het enige is dat ze achterlaten. De sekteleden hebben namelijk een demonische entiteit opgeroepen die zich nu verschuilt in de pop Annabelle.

Regie
John R. Leonetti
Cast
Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Brian Howe, Gabriel Bateman, Tony Amendola, Ward Horton, Kerry O'Malley, Eric Ladin, Ivar Brogger, Robin Pearson Rose, Shiloh Nelson, Camden Singer, Keira Daniels, Geoff Wehner, Sasha Sheldon.
Budget
$ 6.500.000
Opbrengst
$ 255.273.813
Release
03.10.2014
Release NL
02.10.2014
Release DVD
10.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: John R. Leonetti | Cast: Annabelle Wallis (Mia), Ward Horton (John), Tony Amendola (Father Perez), Alfre Woodard (Evelyn), e.a. | Speelduur: 98 | Jaar: 2014

Horrorfilm The Conjuring van James Wan was vorig jaar een flinke hit. Zoals het dan vaak gaat in Hollywood, is een vervolg dus al in de maak. Maar waarom genoegen nemen met een sequel als je nóg meer geld kunt binnenharken? En dus kreeg een bij het publiek geliefd aspect uit The Conjuring, de enge pop Annabelle, promotie en mag ze nu in haar eigen film komen opdraven.

James Wan zelf heeft het te druk met Fast & Furious 7, dus moest er een andere regisseur worden gevonden. En wie zou er nou geschikter zijn om zijn plek in de regiestoel over te nemen dan John R. Leonetti, al sinds Dead Silence uit 2007 Wans vaste cameraman? Alhoewel... zijn voorgaande films Mortal Kombat: Annihilation en The Butterfly Effect 2 staan zou niet bepaald als meesterwerken bekend.

alle artikelen (5)

Annabelle Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Van deze film, die eigenlijk de prequel is op The Conjuring, had ik veel meer verwacht. Er zitten w......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Annabelle

acties