Griezelig gerucht: is Annabelle ontsnapt uit haar glazen kooi?

Griezelig gerucht: is Annabelle ontsnapt uit haar glazen kooi?

De eigenaar geeft uitsluitsel over deze prangende kwestie.

Aluhoedjes op! De afgelopen weken dook het gerucht op dat de 'echte' Annabelle was ontsnapt uit haar vitrine in The Warren's Occult Museum. Hier worden enkele - volgens de eigenaars bovennatuurlijke - voorwerpen getoond die de familie Warren door de jaren heen heeft verzameld.

Hun avonturen werden verfilmd als The Conjuring. Daarin maakten we ook kennis met een occulte pop die tot leven komt en aan het moorden slaat. Ze bleek zo populair dat ze met Annabelle haar eigen film kreeg.

Bovennatuurlijke escapades
Maar de demonische Annabelle was dus geen verzinsel van de filmmakers. Zij werd gebaseerd op een gelijknamige pop die de familie Warren tegenkwam in één van haar onderzoeken. Deze stelden de pop tentoon in hun museum, waar ze overigens nooit meer iets liet zien van haar bovennatuurlijke escapades.

Een tijdje geleden werd echter op haar Wikipedia pagina aangegeven dat Annabelle verdwenen was uit haar glazen gevangenis. Het nieuws ging als een lopend vuurtje langs diverse websites, maar wat is er nu echt waar van dit verhaal?

Uitbraak
Gelukkig kunnen we vannacht zorgeloos gaan slapen, want alles blijkt een grote hoax. Een onverlaat had de originele Wikipedia pagina aangevuld met dit onzinbericht. De bijdrage is intussen dan ook weer verwijderd door oplettende moderators.

Schoonzoon Tony Spera heeft na alle consternatie een video geplaatst waarin te zien is dat Annabelle nog altijd op haar plaats staat. Hij geeft aan dat er nooit sprake is geweest van een uitbraak. Dat zal een geruststellende gedachte zijn voor iedereen die de afgelopen dagen geen oog heeft dichtgedaan.



NieuwsFilm

meest populair